Keskustelut Metsänhoito Tutkija

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 232)
  • Tutkija

    ”Tutkijoiden ei kannata sekaantua poliitikkojen työhön”.  Näin keskustan Ovaska kertoo tapaamisestaan Mika Aaltolan kanssa”

    Sen metsäsektorilla  työskentellee t tutkijat oppi jo muutama vuosikymmen sitten., vai opettettinko heidät ymmärtämään?

    Nykyisiä tutkijoita ei ole tarvinnut opettaa.

  • kaapo123

    Kainuun Sanomat 21.2.2023 otsakkeessa metsien hakkuiden vähentämisessä unohtui kertojalla se,että nuoret metsät 20–40 v ikä, ne imee parhaiden hiiltä ilmasta ja sitten tämä nyt hiilen imentä on laskenut,niin kertoja ei kertonut sitä,että kun puut metsässä vanhenee 60–80v ikä,niin hiilen imentä laskee.Eli pitää kertoa myös kaikki tiedossa olevat seikat eikä sillai,että kertomuksella yritetään pönkittää omaa ohjelmaa

    mehtäukko

    Kerro Kuapo sitten sekin, että hoidettu 60-80 vuotias metsä jo katkaisuhoidetaan uuden metsän tieltä. Hiilen ”imentä” jatkuu sitten edelleen. Tätä sanotaan kierto-ajaksi.

    kaapo123

    Joo,mutta vanha puu sitoo heikosti,vaikka oisi paksukin.Ja ilmatieteenlaitoksen edustaja kerto,Tuomo Kalliokoski,että hoitamaton metsät eivät sido hiiltä ilmasta,vaan pukkaavat hiiltä ilmaan,kun asiaan vaikuttaa sääilmiöt ilmassa.Vanhojen puiden latvukset peittää maata ja hiiltä ei kovin jää maahan Ilmatieteen edustajan mukaan.Arvioita on kyllä,että vanhakin puu sitoo hiiltä,mutta lahotessaan luovuttaa myös.Parhaiden hiiltä sitoo haapa ja rauduskoivu.Taimisto ei alussa kovin ime hiiltä.Hiilenarvioilla siis puuttuu tämä sääjutut luonnonilmiönä

    mehtäukko

    Kyllä tiedetään ilman edustajaakin millainen metsä ”imee” hiiltä ja mikä ei. Senhän jo mainitsin edellä, ja siihenkin on lääke olemassa…!

    Arvioiden ja ennustajien perässä on turha laukata.

    kaapo123

    Joo mutta metsällä hiilensidonta tapahtuu fotosynteesin avulla eli yhteyttämisellä ja silloin siinä on mukana vaikeudetkin,esim rubisco-ilmiö.Hoitamattomat metsät pukkaavat Kattilakosken mukaan hiiltä ilmaan

    kaapo123

    Suojelumetsät kun niitä ei hoideta,ne pukkaa hiiltä ilmaan myös

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Lehtivihreän määrään pitäisi kiinnittää huomiota. Oikeat puuntuottajat ovat havainneet, että jos metsikkö pidetään koko ajan sopivan harvana ja mahdollisesti lisäksi lannoitetaan, sen kasvu voi pysyä hyvällä tasolla vielä ns. päätehakkuuikäisenä, vaikka puita on vähemmän kuin nuoressa metsässä. Isosta puusta tulee paljon kuutiometrejä vaikka sillä on ikää. On huolestuttavaa, että meidän metsien kasvu hiipuu jo iän 20-40 (pohjoisessa 40-60) jälkeen.

    Tomperi

    Karulle maalle istutetut kuuseet hiipuuu jo 15 vuotiaana, olen mie löytänyt kuuselle istutettuja alueita joilla kasvu on hiipunut jo viisvuotiaana.

     

    kaapo123

    Täällä Metsälehdessä on tutkimus:Tutkimus:Hoidetuissa metsissä hiilivarasto kasvaa.  No eihän se hiilivarasto kasva hoitamattomissa kuten suojelumetsät,kun kerran pitää hoitaa

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tutkimusten mukaan luonnontilaisen kaltaisissa ja hoidetuissa metsissä ovat esimerkiksi pohjoisessa havumetsässä hiilivarastot suunnilleen samaa suuruusluokkaa (linkki tutkimukseen hiilinieluketjussa). Luonnonmetsissä poistumaa aiheuttavat metsätuhot ja hoidetuissa metsissä hakkuut. Kasvu on tietenkin hoidetuissa parempi, koska metsä on niissä keskimäärin nuorempaa.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 232)