Keskustelut Metsänhoito Tutkija

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 232)
  • Tutkija

    ”Tutkijoiden ei kannata sekaantua poliitikkojen työhön”.  Näin keskustan Ovaska kertoo tapaamisestaan Mika Aaltolan kanssa”

    Sen metsäsektorilla  työskentellee t tutkijat oppi jo muutama vuosikymmen sitten., vai opettettinko heidät ymmärtämään?

    Nykyisiä tutkijoita ei ole tarvinnut opettaa.

  • A.Jalkanen

    Onko isaskarilla jokin lähdeviite jossa sanotaan ”kaikki solut”? Se on selvä että männyn silmussa on kaikki neulasaiheet. Neulasaiheiden määrä ratkaisee neulasten määrän seuraavan kesän pituuskasvussa. Alkukesän säät määräävät kuinka pitkä tuosta pituuskasvusta tulee, eli kuinka pitkiksi neulasten välimatkat venyvät.

    Tomperi

    pituuskasvu ja varsinkin pituuskasvun jämäkkyys kasvaa kun tekee silmukarsinnan, en tiedä kasvaako vuoden pituuskasvu silmukarsinnalla ehkä sanoisin.

    kaapo123

    Ei ole hukassa,sanoin,että päätesilmu syyskesä,olen vain osan kertonut.Puu kasvaa pituutta rungon ja oksien kasvupisteissä,kasvupisteet on rungon ja oksien kärjissä lehtiaiheiden päätesilmujen sisällä.päätesilmut muodostuvat syyskesästä.Metsälehdessä on kertomus 3.6.2013 Silmukarsinta

    kaapo123

    Pakuri,lahottaja on,mutta pakurilla on ihmiselle terveysvaikutuksia,niin on kerrottu

    kaapo123

    Metsäntutkimuslaitoksen–CORE–silmukarsinta aiheuttaa leposilmujen puhkeamisen ja sitten kasvaa tynkäversoja ja ne joudutaan myöhemmin poistamaan,semmosta

    kaapo123

    Silmu on verso,kasvupiste keskellä jota ympäröi lehtien aiheet ja lehtiaiheet ovat painuneet tiiviisti toisiaan vasten.Silmuilla on asento,silmulimitys,silmusuomut,alkeissilmu on siemenen alkiossa,kärkisilmun nimi on myös päätesilmu tai terminaalisilmu,hankasilmuja on,juurisilmuja on,jono eli seriaalisilmujakin on,itusilmuja on,rivi eli kollateraalisilmutkin on,Esim jälkisilmun tila on talvisilmu ja muoto kalju,hankasilmu on hankasilmusta kehittyvä pääsilmu,jne…

    kaapo123

    Hyvä oppikirja on Kärkkänen:Puutieteen perusteet ja Ilvessalo–Pfäffli Puun rakenne teoksessa W.Jansen Puukemia ja kirja Jääskeläinen-Sundqvist Puun rakenne ja kemia

    isaskar keturi

    AJ anteeksi hiukan pelkistävä lausunto. Jonkin verran myös solujen lisääntymistä pituuskasvun aikana tapahtuu, mutta valtaosin kasvu perustuu jo silmussa olleiden solujen kasvuun. Lähteenä, mitä yliopiston kasvifysiologian luennoilla opittu.

    kaapo123

    Niin,puun solut jakaantuu kasvamalla ja menee 20 päivää.Puut ovat monivuotisia kasveja

    A.Jalkanen

    Älä suotta isaskar pyytele anteeksi. Aihe on kiinnostava entiselle taimitutkijalle. Taimilla on alussa heti sirkkataimen kehittyessä myös ns. vapaata kasvua, jonka määrä ei ole ennalta määrättyä kuten silmusta lähtevän kasvun.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 232)