Keskustelut Metsänhoito Tutkija

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 232)
  • Tutkija

    ”Tutkijoiden ei kannata sekaantua poliitikkojen työhön”.  Näin keskustan Ovaska kertoo tapaamisestaan Mika Aaltolan kanssa”

    Sen metsäsektorilla  työskentellee t tutkijat oppi jo muutama vuosikymmen sitten., vai opettettinko heidät ymmärtämään?

    Nykyisiä tutkijoita ei ole tarvinnut opettaa.

  • isaskar keturi

    Huolestuneiden marjamummojen mielestä ne laserit polttaa mustikkasadon 🙂

    Laserkeilauksen tarkkuushan on kiinni pulssitiheydestä. Tarkimmillaan sillä voi tuottaa lähes kolmiulotteista hahmokuvaa metsästä (puista) ja maanpinnasta. Pulssitiheys taas on sitten kustannus ja laskentakapasiteettikysymys. Yleensä apuna inventoinneissa käytetään ilmakuvia, joista taas sitten erottuu muita asioita kuten kuviorajat. Aina tarvitaan maastokoealoja lisäksi.

    Nostokoukku

    Miksei sitten kuvata sellaisella pulssitiheydellä? Eihän kustannuksilla ole mitään väliä, jos sillä saadaan jalkamiehiä toimistolle tietokonetta tuijottamaan.

    A.Jalkanen

    Korjaan kaapo123:n toistaman virheellisen väittämän enää tämän yhden kerran. Sen jälkeen kaapo123 on vapaa olemaan Fox News, joka juuri oikeudessa myönsi valehdelleensa presidentinvaalien varastamisesta.

    Suojelumetsä ei yleensä levitä tauteja talousmetsään, mutta voi kyllä levittää sinne hyönteistuholaisten luontaisia vihollisia. Poikkeuksena tilanne jossa suojelualueella kaatuu suuri määrä puita kerralla: silloin se voi olla kaarnakuoriaiskasvattamo, ei kuitenkaan enempää kuin vastaava talousmetsä.

    A.Jalkanen

    Tuossa seminaarissa oli asiaa metsätuhojen kartoituksista. Samuli Junttila kertoi laserkeilauksen käytöstä metsien kuivuusstressin kartoituksessa. (Minulla pätki nauhoituksessa aluksi ääni, mutta se korjautui kun painoin napista 15 sekuntia eteenpäin.)

    https://metsatiede.org/uncategorized/kaukokartoitus-ja-mallinnus-metsien-terveydentilan-ja-uhkien-arvioimisessa/

    Tomperi

    Käsittääkseni ymmärrätte, (A.Jalkanen) että Suomessa olevat luonnonsuojelualueet ovat puuntuotanto alueella varsin pieniä, niiden eliöstö ei juuri poikkea ympäröivien metsien eliöstö  rakenteesta esimerkiksi ”puutuholaisten” osalta. Tätä ei ole tutkittu. Se on tutkittu kyllä että käsitellyistä ja käsittelemättömissä  metsissä pien eliöiden runsaus on päinvastainen. Haitalliset hyönteiset ovat yleisimpiä käsitellyissä metsissä, ovat vähälukuisia käsittelemättömissä metsissä.  Luin joskus kauan sitten tutkimuksia esittelevästä lehdestä, Folia Forestalia.  Nämä suojelutoimet suomessa ovat samaa luokkaa kuin päivittäinen kasvojen pesu ei haittaa mutta voihan siitä olla jotain hyötyäkin kuten aamuisesta kasvojen pesusta.

    Henkilökohtainen kysymys A. Jalkanen,  mikä on suosikkieläimenne Suomen luonnossa, jota ihailette eniten.?  Minä paljastan omani jos Te vastaatte ensin?

    kaapo123

    Suojelumetsät kyllä virkistää ihmistä,mutta tauteja ne synnyttää,itiöt kulkee tuulen mukana ja eläimet kuljettaa myös mukana ja kun salama iskee tai eläimet vahingoittaa puita,tauteja alkaa kehittymään myös suojelumetsään,koska eihän ne muuten lahoaisi kun aikaa menee 500vSuojelumetsä voi olla talousmetsän vieressäkin.Luonnossa on normaalia,että siellä elää luontokato ja sukupuutotkin.Suojelumetsien hyöty menee hukkaan,kun ne lahoo ja uusi metsä joutuu alkamaan tautien kanssakin

    kaapo123

    Molemmissa,suojelumetsissä ja talousmetsissä on lunta,tuulta,myrskyjä,ukkosta ,eläimiä,sieniä eli näin ne taudit kehittyvät molemmissa,mutta talousmetsiä pyritäänkin hoitamaan ja suojelumetsiä ei hoideta.Ei siellä talousmetsissä ole vain yksin kaarnaelukoita

    Tomperi

    Tslousmetsissä on vähemmän ns vihollisia pieneliöillä, lajisto harvalukuisampi joten siellä syntyy helpommin massaesiintymiä.

    kaapo123

    Talous-ja suojelumetsissä on samat elukat maanpinnalla ja sisässä,eli sillai talousmetsissä on monimuotoisuutta

    kaapo123

    Kun lukee kirjan Huhta:Elämää maan kätköissä,niin siellä on samat elukat sekä suojelumetsissä että talousmetsissäkin

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 232)