Keskustelut Metsänhoito Tutkija

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 232)
  • Tutkija

    ”Tutkijoiden ei kannata sekaantua poliitikkojen työhön”.  Näin keskustan Ovaska kertoo tapaamisestaan Mika Aaltolan kanssa”

    Sen metsäsektorilla  työskentellee t tutkijat oppi jo muutama vuosikymmen sitten., vai opettettinko heidät ymmärtämään?

    Nykyisiä tutkijoita ei ole tarvinnut opettaa.

  • kaapo123

    No tiede tutkii jotain kohdetta,että millaisia asioita kohteessa on ja mitä hyötyä on kohdetta tutkia ja auttaako se ihmisen elämääkin.Jne.

    Tomperi

    Erkki Lähde tuomittiin kyllä.  Kuka rahoittaa tutkimuksen ja tutkimusta, sillä on valta.  Nykyiset tutkijat eivät julkisuudesssa kommentoi, krtovat kyllä mielipiteensä kun heidän kanssaan juttelee. Eivät ainakaan metsäpuolella osallistu poliittiseen jargoniin.

    TTahtoo olla niin että osatotuuksia oikealla tavalla viljelemällä olet ns huippuosaaja, tietäjä.

    Nostokoukku

    Osatotuuksia viljelemällä pääset asiantuntijaksi, erikoisasiantuntijaksi ja tohtorikoulutettavaksi asiantuntijaksi.

    kaapo123

    No tämä lahopuiden eläjät,niin jos on paljon lahopuuta,niin silloin on paljon ravintoa lahopuiden eläjille,mutta jos lahopuita on vähä,niin ravinto ei silloin elätä suurta joukkoa ja joukko sillon vähenee.Näin luonto elää eikä sillai,että lahopuun eläjiä pitää olla talousmetsissäkin yhtä paljon kuin suojelumetsissä.Jos ei ole ravintoa paljoo,niin eihän se elätä suurta joukkoa.Tämän pitäs kaikkien älytä.Luulisi tutkijoiden käsittävän,että jos on pieni perhe,niin sillon tarvitaan vähemmän ruokaa

    Tomperi

    Pitäisiköhän tutkia sellaisia metsiä että miksi ne ovat edelleen elinvoimaisia ja kasvavia edelleen vaikka ikää on satoja vuosia. Kumminkin nyt kun viljely kuusiko saavuttaa 40 cm keskimääräisin tyvitmitan se on jo hakattava hyönteisvaaran takia.  Eiköhän  tutkimuksen pitäisi vastata kysymykseen miksi? Näinhän Ponssen perustaja toimi.. aikoinaan.

    Tomperi

    Nostokoukku, mun kolme  ns hyvää tuttua ovat väitelleet tohtoreiksi eivätkä koskaaan ole viljelleet ns osatotuuksia. Niin no eivät ole ns metsätieteilijöitä. Sit yks hyvä tuttu lopetti väitöstyön tekemisen ja totesi ettei kannata koska sen jälkeen minun pitäisi lähteä ulkomaille töihin jatkamaan tutkimustyötä jne….  niin ja oishan vielä ….  nyt kun rupeaa mieetimään niin tunnenhan yhden joka väitteli tosiaan metsäalalta.  On niitä metsäalalta väitelleitä pari muutakin.

     

    Tomperi

    Kaapo, oletko lukenut jostain mistä ilmenee lahonpuun määrät näissä suojelumetsissä?

    Tarkoitan Suomalaisia.

    Itse olen seurannut tilannetta kun majavan pato tappo hehtaarin verran vanhaa ja nuorempaa männikköä pystyyn. Jostakin syystä lahoavat männyt eivät kelpaa, hyönteisille ehkä mutta ei sinne ole suuntautunut mitään invaasiota lintujen taholtakaan, nyt ovat alkaneet lahon takia rojahdella maahan, laho etenee nopeasti kuorellisessa männyssä. Voihan olla että ne eivät löytäneet tikat ko kohdetta.

    kaapo123

    No puut alkaa lahomaan,kun vika tulee kuoreen.Ihmiselläkin on iho,joka suojaa,vaikka ihon pinnassa on sekä hyviä bakteereita,että huonoja.Suojelumetsässä on lahipuun eläjiä enemmän kuin talousmetsissä,koska talousmetsissä on vähä lahopuuta,niin eihän siellä silloin tarvita jotain 5000 lajia lahopuun eläjiä.Eli jos on pieni perhe,niin eihän perhe silloin tartte sama määrä ruokaa kuin suuri perhe.Lahopuun eläjät elää lahopuista ja syövät sitä,mitä ruokaa he haluavat.Jne

    kaapo123

    No talousmetsät on eri ympäristö kuin suojelumetsät.Talousmetsistä hakataan puut niin aikaisin,että ne puut ei kerkiä lahota ja eivät elä ja kasva 500v.Talousmetsissä käyttää 2500 lajia elävää kasvinosaa ja loisena voi elää n 4000 lajia.Talousmetsissä siis on vain pääasiassa elävää kasvinosaa ja siksi siellä tarvitaan vähemmän eläjiä kuin suojelumetsissä,koska suojelumetsissä elää lahopuulla 4000–5000 lajia ja siellä suojelumetsissä syödään muutakin ravintoa kuin elävää kasvinosaa

    kaapo123

    Miksi pitää vaatia,että talousmetsissä pitäisi olla yhtä paljon lahopuun eläjiä,kun talousmetsissä syö 2500 lajia vain elävää kasvinosaa. Ympäristöhän ratkaisee,ketä jossain ympäristössä pystyy elämään.Eihän jääkarhuja asu päiväntasaajalla.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 232)