Keskustelut Luonto Turveveron korotuksen peruminen.

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 347)
  • Tolopainen Tolopainen

    Nyt emme tiedä mitä kentällä on todellisuudessa tapahtunut, koska turpeen käyttö on vähentynyt jo 20v. Se että Vapo laittoi hanskat tiskiin on laitettu hallituksen piikkiin. Se että Valtion laitos hääräilee maakuntien soilla ja aiheuttaa huomattavia ympäristövahinkoja on täysin kestämätöntä nykyisenä aikana. Pelikenttä on vapaa yrittäjille.

    Puuki

    Vapolla alkoi olla ympäristön suojelu-asiatkin paremmalla tasolla kuin aiemmin on ollut.  Ylilyöntejä on tapahtunut aiemmin melko paljon kuten myös metsäojituspuolella . Mutta olisi ollut mahdollista kehittää ymp. ja vesien suojelua edelleen paremmaksi.  Ja voitaneen kehittää nytkin mutta onnistuuko esim. kasvu- ja kuiviketurpeen nosto, kun polttoturpeeksi sopiva osa ei käy enää kaupaksi ja ammattitaitoiset konemiehet joutuu vaihtamaan alaa.

    Tolopainen Tolopainen

    Jos turpeenpoltto väheni viime vuonna 20%.Suomessa käytetään turvetta vielä ylivoimaisesti eniten maailmassa. Kasvu-ja kuiviketurve ovat 10% käyttömäärästä.

    Tuossa juurikin yksi pitäjä osti Vapolta pois turvetuotantoalueen. Nyt ruotsalainen OX2 investoi kuntaan 500mij€, rakentaa Suomen suurimman tuulipuiston. Kunta saa jatkossa kiinteistöveroja 2.5milj€ vuodessa. Miksi Vapo ei investoinut tuulivoimaan. Näin kehitys etenee, ei se palaa taaksepäin. Kolmessa vuodessa rakennetaan Suomeen yli 2000 Mwh tuulivoimaa, nettolisäys sähköntuotantoon vajaa 1000Mwh

    Tuollainen tuulipuisto tuottaa saman verran sähköä mitä suurehko Tampereen kokoinen kaupunki kuluttaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jonkun lehden mielipideosastolla valitettiin että pintaturpeen (kasvu- ja kuiviketurpeen?) kuorinta ei ole luvanvaraista vaan vapaata toimintaa. Teknisesti on siis mahdollista nostaa pintaturvetta ilman kuivatusta ja vesistöhaittoja. Haittaa tulee kyllä monimuotoisuudelle.

    Visakallo Visakallo

    Suomessahan voi tällä menolla tulla jopa tilanne, ettei kotimaista puutakaan kannata enää käyttää. Uudet laitokset sijoittuvat nyt satamien ja rautateiden lähelle, jotta raaka-aine voidaan tarvittaessa tuoda vaikka kokonaan ulkoa.

    Puuki

    Tuulivoima on kallista verrattuna esim. sellutehtaan sähköntuotantoon.  Sen takia me maksetaan niin paljon  veroja sähkön siirrostakin.  Turve voisi  olla Suomessa  öljyn tasoinen luonnonvara mm. biopolttoaineiden  raaka-aineena.  Muissa maissa ei ajeta alas esim. öljyntuotantoa sen ympäristöhaittojen vuoksi vaan lisätään  tuotantoa mahdollisuuksien mukaan.  Vihreäaate maksaa paljon.

    Soita on niin paljon  että muutaman %:n osuuden käyttö ei hävitä monimuotoisuuttakaan liiaksi.

    Haba Haba

    Mtk/kepu lobbailee jälleen Suomalaisen energiapuu tuotannon alasajoa puhumalla turpeen polton tarpeellisuudesta.
    Pitäisi jo pikkuhiljaa älytä että turve on kilpailija energiapuulle.

    Tolopainen Tolopainen

    Visakallo etsii salaliittoteorioita, sieltä missä niitä ei ole. Tietenkin sellutehtaan paras paikka on merenrannalla. Tuotteet pitää Suomesta viedä laivoilla on iso kustannusetu, jos tehtaalla on oma satama tai se on lähellä. Poistovesille paras paikka on meri, puskurina iso vesimäärä, jonka pH on kahdeksan paikkeilla. Suolat ei aiheuta mitään ongelmia eikä happamuuden vaihtelu poistovesissä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kuitupuu kannattaisi käyttää mieluiten sellun keittoon eikä polttoon. Turvetta voisi edelleen jonkun verran polttaa niissä laitoksissa, joissa on vanhempaa tekniikkaa.

    Jos tehdas, esimerkiksi Kemijärvi, tuottaisi erilaisia sellulaatuja, ei ole mitään syytä miksi sitä ei voitaisi jatkojalostaa pitemmälle, eikä viedä raakaselluna ulos. Sijainti vientisatamaan nähden ei ole ehkä siis niin oleellinen, vaan sijainti raaka-ainevaroihin nähden.

    Visakallo Visakallo

    Lopeta jo Tolopainen tuo salaliittoteorioden toistelu, olet kohta yhtä naurettava kuin Haba. Kun olemme jo kerran nähneet satojatuhansia motteja energiapuukasoja lahoavan teiden varsille, ja nähneet taannoisia ainespuumarkkinahäiriöitä, ymmärrämme miten puumarkkina voi Suomessa mennä poliitikkojen ja/tai ympäristöjärjestöjen toimesta solmuun. Autokaupassahan tämä ilmiö alkaa olla jo enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 347)