Keskustelut Luonto Turveveron korotuksen peruminen.

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 347)
  • MaalaisSeppo

    Puukin ajatus toimii yksittäisen metsälön kohdalla. Kokonaisuuden kannalta ei merkitystä. Puun käyttömäärä ratkaisee.

    Perassic Park Perassic Park

    Energiapolitiikalla on paino jälkimmäisellä politiikka -sanalla. Alla oleva Finnveran päätös kuvannee politiikkamuutoksen totaalisuutta…

    Finnveran takauspäätös on vuodelta 2017 ja tuolloiset perustelut ovat kerrassaan mielenkiintoiset 🙂 Finnvera on valtion erityistakauslaitos, joka takauksin auttaa suomalaisten vientiprojektien rahoituksen järjestämisessä. -Muistelen.

    -No meillä on rahaa muuttaa energiapolitiikan totuudet täällä kotona, mutta samaan aikaan massimiehen elkein toimia takaajana Ruandan hankkeessa. No maailma oli tosiaan eri vuonna 2017.

    Liekö miten pitkä laina-aika?

    ”Ruandalla on suunnitelma ulottaa sähkönjakelu mahdollisimman monelle kansalaiselleen, ja vähentää näin puun polttoa ja öljyn tuontia ulkomailta. Turvevoima on osa tätä suunnitelmaa.”

     

    Turvevoimalaitos Ruandaan | Finnvera

    Tolopainen Tolopainen

    Miten sille Metsolan Erkin turveprojektille kävi, kun varusti rinnekoneen puskulevyllä ja alkoi sillä kasata turveaumoja. Oli niitä koneita myymässä Neuvostoliittoonkin.

    Puuki

    Turpeen noston päästöjä olisi voitu vähentää mm. kehittämällä nostamista ymp.ystävällisemmäksi säätöojituksella jolloin metaanipäästötkin olisi vähentyneet soilta.  Koneisiin leveämmät telat jotta pysyvät paremmin pinnalla ja pohjaveden pinta n. 30-40 cm:n tasolle.  CO2 ja metaanipäästöt olisi sillä saatu kuriin.  Turvetta voisi korjata entiseen tahtiin kasvu-ja kuiviketurpeeksi ja edelleen myös polttoturpeeksi varastoon kriisitilanteita varten.   Valtio menetti nyt verotuloja n. 2 x sen mitä turveveron nostolla tuli lisää valtion kassaan. Turpeen korvaaminen tuontienergiaraaka-aineilla ei ole kovin viisasta.

    Ruandan takaus tarkoittanee sitä mitä takaukset yleensäkin, eli takaus tulee Finnveran maksettavaksi 100 %:sti jos Ruanda ei pysty ollenkaan maksamaan turvelaitosta sen rakentajille.  Onhan se hyvä että muualla saadaan mm. turvevoimalaitoksia pystyyn, niin voidaan sitten vaikka ostaa energiaa Suomeen muilta vero-ja velkarahalla  , kun ollaan niin rikkaita.  Aika oli tosiaan kyllä silloin 3 v. sitten toinen.

    Rane

    Mielenkiintoinen hanke Ruandassa.Lainan nostoaika näkyy olevan 3 vuotta ja maksuaika 9 vuotta eli nyt on siirrytty takaisinmaksupuolelle.Arvaus on että Afrikassa turve on selkeästi uusiutuva luonnonvara koska se kasvaa(hurjasti?) koko vuoden lämpimässä.Ja turpeella korvataan raskasta ja kevyttä polttoöljyä eli selkeästi kannatettava hanke ilmastonkin kannalta.Näkyy olevan kaksi sadekautta ja kaksi kuivaa joiden aikana on turve korjattava.

    HQPOWER-RWANDA | THE PROJECT (hqpower-rwanda.com)

    Rane

    Tanakka hanke.Mukana Fortum ja Pöyry sekä ruotsalaisia toimijoita.Ilmeisesti suomalaiset ovat jo mukana afrikan kasvussa.

    Rwanda turns a new leaf in its energy strategy with services from Fortum eNext | Fortum

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Näkyy olevan. Jos Ruandan kattilat ovat oikein valitut, niissä voinee polttaa myös puubiomassaa jota saadaan tarvittaessa istutuksista. Tie eteenpäin koostuisi sitten tuuli- ja aurinkovoimasta.

    Visakallo Visakallo

    Luulin, että EU:n JTF-rahastosta olisi jo saatavissa tukea turvetuotannon loppumisesta aiheutuviin ongelmiin, mutta se rahahan on vasta toiveissa, eikä sen Suomeen saamisesta olekaan olemassa takeita. Nykyisellä hallituksella näyttää olevan yksi tosi paha ongelma. Puhetta tulee paljon enemmän kuin tekoja. Edellinen hallitus sentään teki paljonkin, ja niin joutuu tämän hallituksen seuraajakin tekemään, mutta nyt on asiat kyllä todella huonolla tolalla.

    https://yle.fi/uutiset/3-11772604?origin=rss

    Tolopainen Tolopainen

    Jos metsäteollisuus puolittaa kuusipuun käytön, uskooko Visakallo saavansa valtiolta korvauksia siitä. Näin nimittäin tulee käymään.

    Visakallo Visakallo

    Nykyajassa on jotain samaa kuin 30-luvussa. Silloinkin valtaapitävät erkaantuivat kauas kansasta, ja tyytymättömyys ja kapinamieli alkoivat maakunnissa nousta. Ei tässä varmasti kukaan toivo uutta Lapuanliikettä maahan, mutta ainekset siihen on kyllä nyt olemassa.

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 347)