Keskustelut Luonto Turve uusiutuvaksi

  • Tämä aihe sisältää 1,171 vastausta, 49 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Apli toimesta.
Esillä 10 vastausta, 801 - 810 (kaikkiaan 1,171)
  • Tolopainen

    Suorakylvössäkö maata ei muokata. Tietenkin muokataan, mitä eroa siinä on möyhentääkö maata auran siipi vai pyörivä kiekko. Kyntökin voidaan tehdä keväällä. Ei ole pakko kyntää syksyllä, vaikka niin on totuttu tekemään. Suomessa käytetään aivan liian vähän glyfosaattia viljelyssä, sen avulla päästöjä voidaan vähentää huomattavasti. Kun mekaanista työtä on vähemmän ja viljakin voidaan kuivattaa auringonenergialla. Luomu on aivan höpöä. Mitä vikaa puhtaissa keinolannoitteissa muka on, niiden avulla saadaan tuotettua valkuaispitoisempia kasveja.

    Puuki

    Joillakin pitkään luomuviljelyä harjoittaneilla sadot on olleet jopa parempia kuin normiviljelyssä.  Se perustuu maan parempaan kasvukuntoon, joka ei ole ihan heti saavutettavissa .  Pellon pieneliötoiminta heikkenee sitä enemmän mitä useammin joudutaan ajelemaan painavilla koneilla .   Rikkaruoho-ongelmat pahenee maaperän tiivistyessä, kun muut kasvit ei kovassa maassa kunnolla kasva kuin voikukat ja muut rikkakasvit.  Voikukka tosin voi olla joskus hyötykasvikin , kun sitä voi käyttää vaikka kahvin korvikkeena (juurta) jos ei muuta ole.    Apulanta on yleensä enemmän luontoa kuormittavaa kuin luomulannote.  Siksi sille tuleekin uusi päästövero lähiaikoina, samoin kuin sementille.   Jos haluaa syödä glyfosaatin jäämiä ruoan mukana tavallista enemmän , niin kannattaa suosia E- ja Keski-Euroopassa kasvaneesta viljasta valmistettuja  tuotteita.

    Rane

    ”Joillakin pitkään luomuviljelyä harjoittaneilla sadot on olleet jopa parempia kuin normiviljelyssä.”

    Saisikos esimerkin tämmöisestä tapauksesta?

    Puuki

    En muista enää tarkemmin lähdettä mutta kyseessä oli 40 vuotta luomuviljelyä isolla alueella ja monilla eri kasveilla USA:ssa harjoittaneesta miehestä (agrologi tms.) , josta oli pitkä juttu lehdessä kuvineen  . (saattoi olla MaasTullin kuukausiliitteessä) .

    Lannoituksesta puheenollen ;  MG:n uusimman  sellutehtaan yhteydessä valmistetaan  luomulannoitetta sellun sivuvirroista tulevista ennen jätteeksi luokittelluista jakeista.

    suorittava porras

    Luomu ei ole missän mielessä maineensa veroinen asia. Tarvitaan isommat pinta-alat ja paljon energiaa kuluu saman satomäärän tuottamiseen verrattuna perinteiseen viljelyyn. Täyttä hömppää koko homma. Ilmastovaikutus vahvasti negatiivinen. Maaperän kunnossa pitämiseen löytyy parempia ja tehokkaampiakin keinoja.

    Puuki

    Täyttä hömppää koko homma. Ilmastovaikutus vahvasti negatiivinen. Maaperän kunnossa pitämiseen löytyy parempia ja tehokkaampiakin keinoja.

    No kerropa mitä ne paremmat ja tehokkaammat keinot on ? Ilmastovaikutus riippuu mm. siitä mitä viljellään. Esim. puna-apila kasvustot lisää typen lisäksi pellon hiilivarastoja juuriston lisääntyessä.

    suorittava porras

    Mainitsit juuri yhden sellaisen . Sopii vuoroviljelyyn.

    Puuki

    Normiviljelijät yleensä käyttää apulantaa eikä luonnon typpeä,  ja nurmi on vuoroviljelyn toinen laji viljan kasvatuksen/ rikkaruohomyrkytyksen   välissä .

    Tolopainen

    Suomessa on kuviteltu, että täällä voidaan viljellä vähillä torjunta-aineilla. Tulokset on nähtävillä horsmaa, voikukkaa ja muita rikkoja on pellot täynnä. Viljan kuivatus on kallista puuhaa, kun roskakasvien seasta puidaan heikko vihanta viljasato, muka luomua. Glyfosaatin käyttösuositukset on aivan liian pieniä. Geenimuunneltua soijaa pitäisi tuoda vapaasti, se on paras valkuaisrehu. Ei ole tarkoitus, että mansikit vain seisoskelee navetoissa. Niiden pitää tuottaa.

    Per Ä Reikäs

    Luomuviljely vaatinee ensin muutaman vuoden Viher kesanto, jotta apulannasta tullut rikki Poistuu maasta.

    Jos kesannointia jatkaa kauan, muuttunee Pelto heitto ensin niityksi ja sitten takaisin metsäksi.

Esillä 10 vastausta, 801 - 810 (kaikkiaan 1,171)