Keskustelut Luonto Turve uusiutuvaksi

Esillä 10 vastausta, 1,111 - 1,120 (kaikkiaan 1,171)
  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Maaseudun Tulevaisuus: yllättävä tutkimustulos turvepeltojen merkitys päästöissä on ennakoitua suurempi, suurempi kuin lihan ja maidon. Ei ollut yllätys tämän palstan lukijoille.

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1642413

    Tolopainen Tolopainen

    Onneksi on tuota päästötöntä lihaa pakastin puolillaan ja hanasta saa päästötöntä juomista. En tarvitse hallitusta päästöjen vähentämiseen eikä elokapinaa. Kiinasta voi tilata halvalla päästötöntä kulutustavaraa.

    Kurki Kurki

    AJ: Kansanedustaja Hannu Hoskonenhan ihmetteli (Iltalehdessä ehkä) miksi luonnonsoiden nieluja ei huomioida. No jos nielut ja päästöt siellä puolella kumoavat toisensa, ei niitä kannattaisi huomioida jos vaikka saisikin.

    Väittämä: Metaanipäästöjen vaikutus häviää pitkässä juoksussa turpeeseen sitouvalle hiilelle.

    Tällä perustella voi väittää, että luonnon soiden CO2-sidonta on jatkunut niin kauan, että se voittaa metaanin päästövaikutuksen jo moninkertaisesti ja siksi luonnon soiden koko hiilinielu vuodessa olisi käytettävissä.

    Puuki

    Kiinasta en henk. koht. aio tilata enää mitään tavaraa.  Joskus tilasin  edullisia vaatteita ja yhdet kengätkin. Ihan kuraa oli kengän pohjat muutamassa kk:ssa.

    Mihin ne metaanipäästöt loppuu , jos suo on joka kesä märkänä pintaan asti ?  Hapettomissa oloissa syntyy metaania niin kauan kuin turvetta riittää ja sitähän kertyy lissää joka vuosi.  Suht. lyhyt puoliintumisaika (n. 8 v) ei tarkoita sitä että metaanin haitat loppuu siihen.

    Kurki Kurki

    Eihän metaanipäästöt ole loppuneet, mutta puolustaakseni Hoskosta,  lyhyen puoliintumisajan omaavasta metaanista on sanottu, että sen vaikutus kasvihuonekaasuna kumoutuu, kun hiiltä sitoutuu turvekerroksen kasvaessa riittävän pitkään. Olisiko tämä aika jo koittanut?

    Tietenkin tähän lyhyen ilmastohätätilan aikana luonnon soiden  metaanipäästö pitäisi laskea jopa 70 kertaiseksi kasvihuonekaasuksi hiilidioksidiin nähden.

    Silloin 6 miljoonan suohehtaarin metaanipäästöjen loppuminen ojittamalla olisi nielu kooltaan -30..-40 Mekv-tn/v ja  yksinään korvaisi Suomen tämän hetken nettopäästön +25,3 Mekvtn/v (ks linkki Hoskonen)

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5a06115f-014e-4ed3-94d5-a457f3dc2eb2

    Apli

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.1722435

     

    Turvetta palaa nyt ja jatkossakin ja hyvä niin!

    Kurki Kurki

    Energian saanti Venäjältä voi olla uhattuna, jos sota Ukrainassa syttyy. Tällaisia aikoja eletään nyt.

    Hallituksen pitäisi heti ottaa kantaa ensi kesän turpeen varmuusvarastojen nostamiseksi rajusti. Samassa yhteydessä turpeen status myös muutettava uusiutuvaksi.

    Huolestuttavalta näyttää.

    https://yle.fi/uutiset/3-12206214

    KeMeRat

    Turpeen nosto vaatii yleiseurooppalaisen sodan, hyvin huolestuttavaa.

    Visakallo Visakallo

    Niin, jos sota tulisi, niin Venäjältä ei silloin välttämättä enää tulisi Suomeen turvetta, haketta, öljyä, maakaasua, kivihiiltä, uraania, eikä sähköä. Oltaisiin KeMeRat jonkinmoisessa kusessa. Mitä KeMeRat ehdotat silloin ratkaisuksi?

    Per Ä Reikäs

    Palaa, palaa ja palaa yhä vain
    https://www.is.fi/tiede/art-2000000525490.html

    Turpeet olis jo loppuneet

Esillä 10 vastausta, 1,111 - 1,120 (kaikkiaan 1,171)