Keskustelut Metsänhoito Turvallisuus ja isot säästöpuut

Esillä 4 vastausta, 41 - 44 (kaikkiaan 44)
  • Turvallisuus ja isot säästöpuut

    Raivasin menneellä viikolla neljä vuotta sitten uudistetun taimikon viereistä n 4 metriin kasvanutta aluetta. Siinä raivurin soidessa säikähdin helevatunmoista ryminää. Saha seis ja ihmettelemään. Siinäpä oli kymmenen metrin päähän juuri  kaatunut viereisen taimikon 30 metrinen säästöpuu alle jääneet  nelimetriset männyt päreinä. Tuuli oli kyllä minuun päin muttei mikään puunkaatotuuli. Kohdalle osuessaan olisi raivaajasta jäänyt ns märkä läiskä.

    Olin jo viime kesänä uutta alaa heinätessäni hiukan varauksellinen moton jättämien ”kelojen” lähistöllä. Miksiköhän noista kolopesijäin keloista ei voisi motolla tehdä esim  vain muutaman metrin tötsiä?

    Päätinpäs nyt sitten talven tullen kaataa nuo ansat oma-aloitteisesti pois niin ei tule alueella liikkuvista sankarivainajia

  • kmo

    ”Hullu pökkelön hakkaa, pökkelö hullun tappaa”.

    Jossain tämä oli just esillä, tarkkaa sitaatin alkuperää en vaan muista.

    A.Jalkanen

    Matti Kärkkäinen kirjoitti juuri tuoreessa Metsälehdessä että kookkaita hieskoivuja ei kannata jättää säästöpuiksi: havupuutaimikkoon tulee hirveästi raivattavaa. Jos sen katkaisee siementämiskyvyttömäksi pökkelöksi, se ei kai ole enää virallinen säästöpuu, vaan kelvollisia säästöpuita pitäisi vielä lisäksi löytyä vähintään se 10 kpl hehtaarilta (sertfiointisääntöjen mukaan).

    Ropsin

    <p>Kaataa pois vaan, mitäpä nuita säästämään</p>

    Metsuri motokuski

    Sertifikaati kyllä sanoo selkeästi että vaaralliseksi todetut säästöpuut voi kaataa mutta ne pitää jättää paikalleen. Ei muuta kuin sahalla nurin.

    Nuo säästöpuut menee pefc:ssä niin että 10 kpl kuollutta ja 10 kpl eläviä ja halkaisija min 20 cm / ha. Jos kuolleita ei löydy niin ne korvataan tekopökkelöillä min 15 cm.

Esillä 4 vastausta, 41 - 44 (kaikkiaan 44)