Keskustelut Metsänhoito Turvakengät

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 181)
  • Kumikettu

    Ja minä Uittokalustosta riittävän hyvät tsekkiläiset suoja-avohaalarit 65 e.

    Ukkopekka

    Pitkällisen miettimisen jälkeen kävin hakemassa stihlin dynamic s3 turvakengät. Näissä ei ole kalvoa ollenkaan, nahkakengät. Puolen päivän raivuut kesti kastumatta rasvasin ennen käyttöä. Positiivinen ensivaikutelma. Näissä on leveämpi lesti kuin huskin kengissä, sopi itselle paremmin. Alvin sisältävä hinta oli jonkin verran alle parisataa.

    Kumikettu

    UP varmasti hyvä valinta. Kalvot hajoavat herkästi ja muutenkin tekniikka on hiukan vähätöiselle ja mukavuudenhaluiselle nykyihmiselle suunnattu.

    Eihän oikeasti lie jalkarättien, istuvien villasukkien ja hyvin hoidettujen nahkakenkien voittanutta.

    Nimetön

    Kyl nää plannerin boa kengät on mukavimmat ja uskon niiden myös kestävän.

    Metsänmies

    Minkähän vuoksi ei noita metsureiden nahkaturvakenkiä ole nauhattomia malleja? Kuten Jätkä mainitsee, etenkin hakkuutyössä nauhat sotkeentuvat liikaa risuihin. Omistin itse aikoinaan, kymmeniä vuosia sitten sellaiset nahkaiset turvakengät, joissa oli nauhat ainoastaan varren suussa, muuten olivat kuin tavalliset nahkasaappaat. Eiväthän ne olleet niin näyttävät, kuin nykyään ovat, mutta harvemmin olin kenkien vuoksi risukossa  pitkällään.

    Tolopainen

    Sitten ne eivät olisi nauhakengät. Jätkä on jatsarimiehiä. Metsään kannattaa laittaa kumijalkineet. Ne ei kastu eikä hierrä varpaita kuten kovat nahkakengät ja helppo ottaa tauolla pois jalasta.

    Jätkä

    Täällä on turha esitellä HYVIÄ jalkineita, housuja, puseroita, sahoja , kypäriä, kun lähes kaikki ovat vannoutuneita tekstiilimetsureita, joilla laadun tae on merkki ja hintalappu.

    Vaikkka merinorsun vitun-nahkaiset alppijääkärin vaelluskengät kolmimetrisine nauhoineen ja naulaanastumis-suojineen olisivat miten vittumaiset käyttää ja pitää ja jalat aina on verirakoilla, kaiken korvaa ostokuitti, jonka voi pistää vähennyksiin ja ALV:n palautuksella voi hankkia MG:n osuuksia.

    Rane

    Muoti muuttuu.

    Visakallo

    Jätkä on siinä mielessä kyllä oikeassa, että aina kova hinta ei takaa parasta laatua ja mukavuutta metsäjalkineissakaan. Itse käytän metsätöissä nauhakenkiä suojatakseni nilkkojeni nivelsiteitä. Hyvissä turvajalkineissa on myös jalkaan laittamista helpottavat vetoketjut. Täällä maastot ovat erittäin kivisiä ja kuoppaisia, ja turvemuuttumat ovat puolestaan upottavia koloja täynnä. Asfaltilla ja Ruotsissa käydessäni en taasen käytä nauhakenkiä lainkaan.

    Jätkä

    Vieläkin jotkut ovat vakaasti sitä mieltä, että metsätyössä kenkien pitää olla pari numeroa isommat kuin vaikkapa pihahommissa tai jopa rakennustöissä.

    Minäkin olen kokeillut ylisuurien turvasaappaiden kanssa liikkumista ja kokemukseni mukaan ne hölskyvät jaloissa. On tullut ajatus, että pitää saappaisiin laittaa hinskelit, jotka pitäisivät ne mukana. Kun 43 – numeroiseen jalkaan pistää 45 – kengän, niin sitähän voi yrittää tilkitä useammalla sukkaparilla: Itse olen käyttänyt työkengissä Helly – Hansenin purjehdussukkia, jotka ovat erittäin ilmavat ja mielettömän kestävät. Pahimmillaan minulla oli käytössä yli kymmenen paria niitä. Nekään eivät tilki jalkoja kunnolla, varsinkaan nilkan kohdalta.

    Kengät eivät saa olla myöskään liian pienet, jos varpaat pohjaavat kengän kärjessä, on ongelmia tiedossa.

    Tuo Visakallon mainitsema vetoketju, jolla on saatu nauhat kokonaan pois, taikka ainakin suojaan, on mainio varuste, jos halutaan kevyet ja hölskymättömät kengät maastoon.

    Parhaat metsäkengät, mitkä minulla on olleet, ovat Dunlopin maatalous-saappaat varvassuojalla. Kannattaisi muistaa, että viiltosuoja housuissa yltää nilkkaan asti, kengissä ei juuri ole tarvetta, enkä ole vuosikymmeniin hipaissut kenkiinkään M-sahalla ( en myöskään housuihin tai muihinkaan varusteisiini)

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 181)