Keskustelut Metsänhoito Turvakengät

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 181)
  • Jätkä

    Olen kokeillut nahkakenkiä, nahkasaappaita ja kumiturvasaappaita.
    Paras hinta / laatusuhde on Nokian Loggereilla, muut kumiturvasaappaat ovat liian kapeat lestiltään.

    Kengät, joissa on nauhat, ovat hakkuutyössä liian herkät takertumaan kiinni risuihin ja oksiin, jisäksi nauhat rispaantuu hyvin äkkiä.

    Kerran lensin turvalleni, kun varsissa olevat nauhojen hakaset iskivät kiinni toisen kengän vastaaviin.
    Vaikka ne ovat kevyet, en silti hankkisi sellaisia hakuutyöhön.
    Kyllä minulla on komerossa Tilhin nahkaturvakengät.

    kuusessa ollaan

    Itse olen viskannut vanhat kumiturvasaappaat jo vuosia sitten roskiin. Ihan karmeimmille loskakeleille on vielä yksi vähänkäytetty pari pölyttymässä kaapissa. Makuasioita.

    Kun nauhat pitää kireällä, sekä jälkikiristää heti alussa, pysyvät hyvin kiinni. Kun nauhojen päät tunkee etuläpän ja varren väliin, eivät oikein kiristettynä aukea. 10-0 voittavat käyttömukavuudessa ja lämpimyydessä kumiset versiot, etenkin talvella. Jos ovat kalvomallit, pitävät myös vettä.

    Kenkien muotoilussa on runsaasti eroja, ei kannata ostaa ensimmäisiä eteen osuvia vaan kokeilla useammat. Sahavalmistajilla on useita malleja, sekä meindl ja oregon tekevät ammattikäyttöön sopivia. Nyt tuli myös Sieviltä oma malli. Halvimmissa ongelma tuo Jätkän mainitsema, huonot ohuet nauhat ja murtuvat koukut, tai sitten turvakärki sisältä todellä mohlo.

    Ja kalvokenkien mukaan tinkauksessa sitten niihin soveltuvat sukat, merinovillaa tai urheilumateriaalia, ei missää tapauksessa puuvillaisia.

    Korpituvan Taneli

    Kun on kymmeniä vuosia kumi ja kumiterä saappaita töissä pitänyt, niin osaa kyllä arvostaa nahkaista turvakenkää.
    Minä ostin ensin Huxun kengät, jotka silloin teki Jalas Jalasjärvellä. Ne ovat muuten ajokuntoiset edelleen mutta joitakin pikku reikiä on tullut murtumakohtiin, joten ostin pari vuotta sitten Tilhin kengät. Nyt niitä sitten vuorotellen käytän kosteus olosuhteitten mukaan, sitten Tilhi, jos pitää olla vedenpitävät.
    Kyllähän nahkaturvakenkien hinnalla saa kolmet kumiset turvasaappaat, mutta minä olen tullut siihen tulokseen että kumisaapas jalkaan vain ojanperkuuseen.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Jätkä

    Kyse ei ole nauhojen ja solmujen kireydestä, eikä nauhojen pituuksista. Kyse on siitä, että noita kenkiä ihan oikeasti käytetään maastossa liikkumiseen ja mm hakkuutyön tekemistä ne jalassa.

    Risut ja oksat nyhtävät nauhoja, jotka ovat kenkien etupuolella, eli ne ottavat oksat vastaa ensimmäisenä. Nauhat rispaantuu ja tarttuvat oksiin ja risuihin.

    Nahkakengissä on liikaa saumoja, jotka aukeavat, kun esim pienet kannot pökkivät niihin. Kumipohja irtoaa ennemmin tai myöhemmin nahkasta, joten lähtölaskenta on alkanut.

    Minulla on ollut hyvä paikka kokeilla erilaisia turvajalkineita, eikä hinnasta ole tullut kinaa. olen voinut ostaa niitä ”talon piikkiin niin monet kuin olen katsonut tarpeen.

    Yleisin moka kumiturvasaappaitten kanssa on, että tulee ostaneeksi liian isot – onkohan se ahneutta vai tyhmyyttä. Sellaisilla ei ole mielekästä kävellä.

    Olen havainnut keskustelijoiden joukossa olevan suhteellisen paljon ns. ”Tekstiilimetsureita”, joiden tärkein pointti on näyttää komealta metsurilta, jolla on varusteet vimpan päälle – muulla ei ole väliä.
    Sahaakin vaihdetaan joka vuosi, vaikka entiselläkään ei ole sahattu kuin parikymmentä mottia.
    Raivuria pitää vaihtaa heti, kun uusi malli on tullut saataville ja sen pitää olla Husku!

    Samanlaisia elvistelijöitä näkee kuntoladuilla ja valaistuilla pururadoilla = Tekstiiliurheilijoita!

    pihkatappi

    Nokian loggerit oli vuosi sitten tosi halpoja Virtain moottorisahassa, ostin kahdet. Aiemmin ollut halpis malleja ja ne halvemmat ovat revenneet etupuolelta varresta melko nopeasti, vaikka turvahousun lahje on saappaan varren päällä. Nämä Nokialaiset tuntuvat olevan kestävämmät.

    arto

    Raivuria pitää vaihtaa heti, kun uusi malli on tullut saataville ja sen pitää olla Husku!
    Kaikki on suhteellista , oletko nähnyt taksia jossa ruosteinen kori. Jos sahalla hankitaan elanto yksi tärkeimmistä jutuista on hyvä kalusto, Nahka kengistä sen verran loska/ vesi aikaan ei hyvät. menee ihopitkin vesi kenkiin kuivuvat todella huonosti talvella ok käytän itsekin.

    Jätkä

    arto. En puhunut ammattimetsureista, vaan noista metsätilallisista, jotka varustavat kaikki härpäkkeet ja r-sahojakin on metsäauton lavalla aina vähintään kaksi.

    Joka kesä he raivaavat tarmokkaasti, mutta innokkaasti 2 – 5 hehtaaria, eikä siinä kulu aikaa kuin juhannuksesta isänpäivään.

    Samoin on moottorisahan kanssa. ”Paras saha pitää olla, mikä osuuskaupasta löytyy”, vaikka se säännöllisesti ajetaan traktorin pyörällä lyttyyn taikka se muljuu peräkärryssä tukkien välissä hajalle.
    kun aina ajetaan täysillä kuormilla – joskus on viisikin pölkkyä kyytissä.

    Sanoin joskus isännille, ettei teidän kannata ostaa kallista sahaa, koska te murskaatte sen vuoden sisään ihan varmasti.
    Sahausta tulee sen verran, mitä ammattimetsuri päivässä tekisi.

    Korpituvan Taneli

    Tuohon jätkän kommenttiin.
    Mielipiteesi kengistä perustuu toki ammattimaiseen tietämykseen.
    Siksi vähän ihmettelenkin kantaasi. Kyllä ammattilaisen pitää ottaa myös terveydelliset näkökohdat huomioon. Tiedät kyllä mitä vuosikymmenien kumisaappaitten käyttö tekee.

    Jatkossa käytit taas sen pimeämmän puolesi keinoja. Mollaten toisten mielipiteet tekstiilimetsuroinnilla.
    Minulla on sahan minimi käyttöikä ollut sellainen 10vuotta, raivaussahan n 15 vuotta.
    Kenkiä ja TEKSTIILEJÄ olen toki ostanut hiukan tiuhempaan.
    Ainoa joka minulla viittaa tuohon välineurheiluun, on se että kalusto on vähän turhankin hyvä ja monipuolinen kahden eläkeläisen metsurointiin, vallankin kun toinen käyttää vain raivaussahaa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    kuusessa ollaan

    Itsellä vähenivät selkeästi nahkaturvakenkien käyttämisellä jalkojen paleleminen ja suonenvedot, joita kalseat kumisaappaat aiheuttivat. Ovat muutoin kestäneet paremmin kuin kumisaappaat, joissa 80-luvun jälkeen laatu on laskenut todella alas. Kahdet viimeisimmät hajosivat kantapään yläpuolelta. Yhdet halpisversiot on nyt tosiaan varalla, mutta kalvolliset kengät on olleet toimivat myös loskakeleillä.

    Raivurit ovat vuosimalleja -90 (trimmerikäytössä) ja -05, moottorisahat -85,-86,-02 ja -13, viimeisin käyttösahana. Kaikki paitsi -02 ammattimalleja.

    En tiedä sitten, miksi ihmisen pitäisi kiduttaa itseään vähemmän laadukkailla varusteilla, etenkin turvahousujen korjailua on ollut joustavissa asuissa ollut minimaalisesti, perinteisten putkilahkeisten housujen jatkuvien saumojen repeämisiin verrattuna. Ja hinnatkin ovat puoliammattilaismalleissa laskeneet ihan siedettävälle tasolle.

    Kyllä se kehitys vaan kulkee eteenpäin, vaikka kuinka olisi kovakin tukkijätkä. Jos haluaa kahlata hangessa kankeiksi jäätyneissä enstex-pöksyissä, siitä vaan vapaasti.

    pitkät neulaset

    Dunlopin navettapiikkarit turvakärellä oli varmaan kymmenen vuotta.
    Kesällä taitoin varret lyhyeksi. Jalkoja ei ole palellut koskaan.
    Hankintahinta oli 65€. Kylän akat rupes naureskeleen kun sällillä kesät talvet samat virsut jalassa , joten nakkasin roskiin ja ostin kakkoslaatuiset sievin kumpparit elvistelleksenäni . Hintaa 29€.
    Paljon kolsommat kun dunlopit oli. Näillä pitäs nyt seuraavat 10 vuotta pärjäillä. Vähintäänkin……

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 181)