Keskustelut Metsänomistus Tulipas "tilaa" uudistamiseen.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 231)
  • Tulipas "tilaa" uudistamiseen.

    Merkitty: 

    Lukasin Mtk mietteitä nykymenosta.

    Jotain huolentynkää metsän uudistuksesta.Ennen piti uudistaa samoin tein kun aukko oli hakattu.

    Nyt riittää kun 10-25 v päästä kasvaa ”jotain”.aivan sama mitä.

    Näin pohjosen asukille käy enempi kuin hyvin.

    Se mikä pistää miettimään.Ostanpa palstan pohjosesta ja pistän sileäksi ja jätän siihen.

    Ketä toiminta palvelee?.

  • Tolopainen Tolopainen

    Vain tukit menee tehdasmitalla, hankintakuitupuu mitataan nykyisin kuormavaa-alla eli mitään mittalaitteita eikä pinomittauksia tarvita. Eipä niissä hankintapuissa paljon yhtiölle kuluja tule, jos jättää laput pois ei tarvitse ostomiehenkään pinolla käydä. Konemittauksen hyöty on mennyt aika vähäiseksi, kun aletaan mitata tukitkin kuormavaa-alla konemittausta ei enää tarvita lainkaan.

    Jovain Jovain

    Eihän sillä ole kannatusta, jos raakkikoneiden reservaatti ohjataan metsänomistajille, epäkelvot leimikot ja vielä omalle vanhentuneelle logistiikalle ja kerman kuorivat sopimusyrittäjät päältä. Tällä ei juurikaan ole kannatusta ja eroa nykyiselle hankinnan käytännöille. Sanoisin ettei mitään järkeä, niin kuin ei hankinnan käytännöissä yleensäkään ole ollut. Eiköhän MG pyri aidosti puuhuollon keskittämiseen ja metsänomistajien mukaan ottamiseen.

    Jätkä

    Aivan varmasti tulevaisuudessa puunkorjuusta tulee huolehtimaan se, joka sen tekee halvemmalla.

    Jos ”pekuloorahan” tukinteon hinnoilla, niin lienee syytä ottaa selvää avohakkuun pysty – ja hankintahintojen eroa. Tyhmempikin tajuaisi, että ei todellakaan ole saumaa mennä siihen. Jovainille ei ole tuo kohta selvinnyt, eikä selviä, ennen kuin hän hankkii omat koneet ja alkaa yrittämään. Tuskin menee kolmea kuukautta, kun pankki hakee koneet pois.

    Jovain Jovain

    Pekuloorahan sitten. Pystytukin hintaan on lisättävä korjuun eli metsäosaston kustannukset, ennen kuin sen hinta on vertailukelpoinen hankintatukin kanssa.

    Jätkä

    Korjuun kustannus näyttää olevan 1 €:n luokkaa / kuutio. Metsäosasto ei eväänsä väräytä asian suhteen.

    Jovain Jovain

    On se myönnettävä, että ainakaan metsänomistajat eivät tuohon ”hintataulukkoon pysty”?

    Jovain Jovain

    Puun hintataulukot eivät kerro korjuun kustannuksista mitään. Taulukot ovat puusta maksettuja hintoja.

    Rane 2. En ole kieltämässä Kainuulaisten metsänomistajien tehdastoimituksia ja urakointia Kainuussa yleensäkään. Kirjoitin yleisellä tasolla ja että on paljon vaadittu, jos metsänomistajilta vaaditaan omansa kauppatapansa, toimintatapansa ja logistiikkansa jne. ja että se on tuhlausta. Mitä kirjoitin on puuhuollon keskittämisen puolesta.

    Jovain Jovain

    Puuki. Olen ollut altavastaajan asemassa täällä keskustelussa. Aina ei ole ollut mahdollisuutta vastata.

    Tiedusteluusi jatkuvan kasvatuksen mahdollisesta tutkimuslinkistä (sivu 9). Ei minulla ole siihen vastausta antaa. Toki olen lukenut alaa koskevasta tutkimuksesta paljonkin, mutta menee osaltani myös pitkäaikaisen kokemukseen piikkiin metsäalalta.

    Pidän jatkuvaa kasvatusta varteen otettavana vaihtoehtona metsän kasvatuksessa, kunnes puuhuoltoon liittyvät ongelmat tulevat tatkaistuksi.

    Jovain Jovain

    Siis ratkaistuksi.

    Visakallo Visakallo

    Minäkin pidän täällä itseäni altavastaajana, koska en pysy Jovain esittämien ajatusten perässä.  Jos oikein muistan, liikkeelle lähdettiin siitä, että jos metsänomistajat hoitaisivat maataloustraktoreilla puunkorjuun, niin kaikki olisi hyvin.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 231)