Keskustelut Metsänomistus Tulipas "tilaa" uudistamiseen.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 231)
  • Tulipas "tilaa" uudistamiseen.

    Merkitty: 

    Lukasin Mtk mietteitä nykymenosta.

    Jotain huolentynkää metsän uudistuksesta.Ennen piti uudistaa samoin tein kun aukko oli hakattu.

    Nyt riittää kun 10-25 v päästä kasvaa ”jotain”.aivan sama mitä.

    Näin pohjosen asukille käy enempi kuin hyvin.

    Se mikä pistää miettimään.Ostanpa palstan pohjosesta ja pistän sileäksi ja jätän siihen.

    Ketä toiminta palvelee?.

  • Metsuri motokuski

    Onko Jovainin ongelmassa sittenkin vain kyse siitä keneltä metsänomistaja saa ostaa korjuupalvelun ? Jos ostaja tuo korjuupalvelun niin se on Jovainin mielestä väärin ja metsänomistajaa valinnan vapautta syrjivä. Minusta jos myyjän pitäisi etsiä heikkouksia metsänsä myynnistä niin korjuupalvelun on kaikista pienin ongelma tässä ketjussa. Jos korjuu on ongelma ollenkaan sillä niin kovan tarjouskilpailun urakoitsijat käyvät työstään. Tällä hetkellä korjuuyrittäjät tekevät noin 3 % katteen Suomessa yrityksellään joten miksikään  kultakaivokseksi yrittäjyyttä ei voi sanoa.

    savo'ttamies savo’ttamies

    Jostain syystä Jovain kirjoitukset halutaan tulkita väärin.

    Ainakin Metsä Groupilla asenteet on muuttumassa hankintapuun suhteen.

    Kemin piiripäällikön ajatuksia , kun Äänekoski alkaa pyöriä täysillä ja puunhankinta alueita jaetaan uusiksi.

    ”Ensi syksynä aiotaan lisätä myös hankintapuun ostoja. Parpalan mukaan kyse ei ole perinteisestä metsänomistajan omatoimityöstä, vaan koneyrittäjien urakoimasta puusta.

    ”Sentyyppistä ammattimaista hankintapuun toimittamista tulemme lähivuosina ostoilla tukemaan.” ”

    Tuo mainittu koneyrittäjä voi olla myös metsänomistaja, joka hakkaa talvikaudet lähialueillaan omilla koneillaan.

    Visakallo Visakallo

    Tolopainen: ”Tässä on menty kymmenen vuotta ilman tiliä ja koko metsäpuoli on plusmiinus nolla muutekin. Enempi harrastus kuin tulonlähde. Onneksi ei ole kuitenkaan euroakaan tarvinnut metsään sijoittaa.”

    Mielenkiintoinen avautuminen Tolopaiselta. Erityisesti tuo viimeinen lause kiinnostaa. Tarkoitetaanko siinä metsän omistajaksi tulemista, vaiko sen jälkeistä hoitoa?

    Rane2

    Tuokin savottamiehen lainaus MG:n ostoista todistaa että ei urakoitsijan suorittamaa korjuuta ole kielletty missään kuten on väitetty.Eli Jovainin puheita ei ole käsitetty väärin.

    Visakallo Visakallo

    Minäkin uskon, että olemme ymmärtäneet Jovain puheet käsittämättömiksi. Ainakin ne ovat kääntyneet muutamassa kuukaudessa lähes 360 astetta.

    savo'ttamies savo’ttamies

    Kannattaa lukea piiripäällikön sanat tarkkaan ….

    ”Sentyyppistä ammattimaista hankintapuun toimittamista tulemme lähivuosina ostoilla tukemaan.”

    Herää kysymys onko tähän asti hankintapuun ostoa sopimusurakoinnin ulkopuolisella teetettynä ”ostoilla tuettu ”

     

    jees h-valta

    Pohjoisempana tuon MG:n ajatteleman kyllä ymmärtää. Käytännössä lie tarkoittavan esim. mhy:n korjuupalvelua. Eihän ison ostajan välttämättä heikoilla puunsaantialoilla kannata suurta vaivaa nähdä huonoilla soisilla alueilla vaan antaa mhy:n rämpiä ne tienvarteen. Tulee edullisemmaksi.

    Rane2

    Herää myös kysymys onko ollut ylitarjontaa puusta eli onko ollut hankalaa ”tukea ostoilla”?

    Tolopainen Tolopainen

    Eipä taida MG lähteä yhteistoimintaan MHY:n korjuutoiminnanan kanssa. Mutta korjuupalvelua tekevät myös yksityiset pienet palveluyritykset, joiden toiminnan edellytys on, että saavat myytyä isoille yhtiöille korjuusta kertyvän kuitupuun. Tuosta yhteistyöstä MG hyötyisi, koska siinä jää paljon työtä pois, kun ei tarvitse kuin ottaa vastaan puueriä.

    kuusessa ollaan

    MG uudessa ”korjuutavassa” taitaa olla kyse siitä, että kustannuksiltaan haastavia leimikoita, eli pienien ja hajallaan sijaitsevien kuvioiden heikkoa kannattavuutta yritetään siirtää lähiseudun kohtuuhintaisilla koneilla urakoivien villien yrittäjien ja koneita omistavien metsätilallisten niskaan. Hankintakaupoiksi siksi, että luovutusmittaus tapahtuu tehdasmitalla. Näin hakkuu voidaan tehdä vaikka käsin, tai vanhentuneella mittalaitteella olevalla koneella. Erona on aikaisempaan hankintakauppaan se, että näissä kaupoissa on useasti tilanne, ettei metsänomistajalla ole omaa korjuukalustoa. MG tarjoaa ”auttavaa kättään” ja ehdottaa käytettäväksi jotain kolmatta osapuolta varsinaisen työn tekijänä…samalla kaikki puukaupan toteutuksen vastuut ovat muiden harteilla (työnjohto, korjuun seuraaminen, yms.). MG saa siis pystykaupan puut ilman vastuita ja tekemättä muuta kuin lähettämällä kauppakirjan ja tehdasmittaustodistuksen. Parhaat tukkileimikot vedetään sopimusyrittäjillä ja sahojen tarpeet huomioivalla apteerausohjelmalla. MO saa puunsa myytyä, mutta puusta saatava kantohinta tuskin nousee.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 231)