Keskustelut Metsänhoito Tulihan se sieltä!

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 142)
  • rööri roope

    Piiperöitten vessassa ei oo alapesulaitteita,ei,paperia tai puutikkuja.Pyyhkivät pe…..sä 3:lla sormella ja pyyhkäset sormensa veskin seinään.Siksi siellä on toistettuna satayksitoista seinissä .

     

    A.Jalkanen

    Luonnonmetsät kyllä palavat, mutta harvoin. Meikäläisillä pienillä avohakkuilla kulotus on hankala toteuttaa; tarvitse paljon talkooväkeä. Maanmuokkaus korvaa jossain määrin kulotusten puutetta, koska se tehostaa ravinnekiertoa. Lehtipuusekoituksella olisi myös samantyyppinen vaikutus kuin avohakkuulla ja kulotuksella, eli valoisuuden lisääminen metsän kenttäkerroksessa ja karikkeen happamuuden alentaminen (kalkitusvaikutus). Polttoa olisi kyllä hyvä lisätä. Sopivia kohteita olisivat mm. pienet saaret, soiden sisällä olevat metsäsaarekkeet ja avohakkuiden säästöpuuryhmät.

    mehtäukko

    Niivvaen. Kun puntarissa ollee ilman saastuttaminen savun käryllä ja kärventyyhän siinä jokunen lotukkakin… Onko se sen väärti että, ”pelastetaan” joku harvinainen koppakiitäjä?

    A.Jalkanen

    Suuruusluokka ennallistamispoltoissa on aika lailla paljon pienempi kuin puuenergiassa; suurin puun polton aiheuttama ilmansaasteongelma onkin puun pienpoltto taajamissa pienhiukkasineen (hiilidioksidia en laske saasteeksi).

    Jätkä

    Eipä niin valtavaa eroa ole, vaikka hakkuutähteet tarkoin kerättäisiin talteen ja niistä poltettaisiin energiaa, verrattuna siihen, että ne kuloptetaan aukossa luonnon monimuotoisuuden ( ja juuikäävä torjumisen) – kuin myöskään siihen, että ne jäävät alueelle lahoamaan = palamaan hitaammin.

    Aina, kun puu kuolee / tapetaan, siitä alkaa vapautua samoja päästöjä ellei siitä tosiaan tehdä lipastoja ym, jotka ovat niin hyviä ja hienoja, että ne ovat lipastoina vielä viidensadan vuoden kuluttua.

    Tilanne on aivan sama, kuin olisi esim Virtsaamisessa. Jos kusaistaan metsässä, tai säästetään sisävessaan taikka kasaistaan ojaan / järveen, niin tilanne ei muutu miksikään. Se määrä sellaista päästöä on tullut ja kaikki on luonnossa.

    MaalaisSeppo

    Kyllä puun juurelle kusaiseminen on järkevämpää kuin järveen. Metsässä siitä on pelkkää hyötyä, mutta järvessä pelkkää haittaa.

    Jätkä

    Mutta sen virtsan sisältämät aineet on ja pysyy. Maailmassa on alkuaineita se määrä, mikä on, tehdään me mitä tahansa. Kivihiilikin on joskus ollut rikastuttamassa määnpäällistä elämää ja ilmakehää. Ilmaston muuttumiselle ei ihminen voi mitään, ilmaston puhtaudelle voimme jotein tehdä, samoin vesistöjen – mutta kun ilmasto lämpiää, siihen vaikuttaminen on lähes mahdottomuus.

    Hidastaa voimme esim Ydinvoiman lisäämisellä, koska se lienee kuitenkin puhtainta ja vähiten haitallista luonnolle.

    mehtäukko

    Ydinvoima on puhtain jos vielä sisivät jätteensä eliminoitua eivätkä laitokset poksahtelisi. Tuostakaan ranskalaisten laitoksesta ei kukaan tiedä mikä pommi on jahka saisivat edes valmiiksi??

    Aj.”..suurin puun polton aiheuttama ilmansaasteongelma onkin puun pienpoltto taajamissa pienhiukkasineen (hiilidioksidia en laske saasteeksi)…”

    On kyse myös peri-aatteesta: poltetaanko hakkuu-aukeat ötököiden pesinnän onnistumiseksi kun savulla ei ole niin merkitystä  vai lämmittävätkö ihmiset puulla asumuksiaan.En asu enkä tule asumaan taajamassa, mutta en halua koeteltavksi sitä kuvitelmaa, että joku eu:n direktiivi tulisi kieltämään puukiukaan sytytyksen. Siinä joku valvoja ottaa lukua taatusti!

     

    Jätkä

    Taajamissa kauko- tai sähkölämpö on ihan hyvä ratkaisu. Takkatuli ja saunankiuas eivät ole pahoja. Ei kukaan lämmitä kotiansa oksilla tai kannoilla, annetaan niiden palaa tai lahota metsässä.

    Huomattava osa palstalla kuvittelee, että oksat pitää korjata pois, että pääsee kulkemaan istutustyössä jne. Jos ei pääse havujen yli kulkemaan kävellen, tai jos mätästäjä ei saa mätästettyä risukasassa, niin molemmat ovat väärällä alalla.

     

    Visakallo

    Eihän ne havut ja oksat niin uudistaessa haittaakaan, mutta varhaisperkauksessa ja joskus vielä taimikonhoidossakin haittaavat. Paksummat kuusen ja männyn oksat ovat vielä kymmenenkin vuoden kuluttua hakkuusta kovia. Toimivat lisäksi kasvualustana kaikelle mahdolliselle ryönälle. En ikinä missään oloissa jätä havuja uudistusalalle!

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 142)