Keskustelut Metsänhoito Tulihan se sieltä!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 142)
  • suorittava porras

    Avohakkuiden loppuminen valtion mailla merkinnee jonkin tehdashankkeen vesittymistä. Sillä voi olla ikäviä seurauksia puun kysynnän suhteen . Vihreiden lopullinen tavoite on nimenomaan torpata kaikki uudet tehdashankkeet keinoja kaihtamatta. Avohakkuista luopuminen on yksi tehokkaimmista . Pelkkä uhka riittää.

    antinpoika

    Niin, kumpi lienee suurempi uhka, valtion metsien avohakkuukielto vai kaiken suunnitellun teollisuuden toteutuminen. Näyttää että metsähallitukselta on vanhat metsät jo loppuneet kun menossa on 03

    Rane2

    Näitä saman sarjan aloitteita tehtaillaan jatkuvasti lisää.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymp%C3%A4rist%C3%B6/artikkeli-1.235352

    Visakallo

    Ennen noukittiin taikinaan menneet torakat pois leivästä, mutta nyt ne laitetaan sinne tarkoituksella. Missä luuraavat hyönteisten oikeuksien puolustajat?

    Gla

    Sitä vain ihmettelen, että kun uusiutuvaa raaka-ainetta (sellu, hake yms.) ei saa käyttää nykyistä enempää samalla kun uusiutumattomia käytetään huikeita määriä, eikä lihaa tai kalaa pitäisi syödä huolimatta ihmisen evoluution tuloksesta, miten tässä pitäisi elellä, että kelpaisi?

    kuusessa ollaan

    Tämän päivän aamulehdessä oli vedetty mutkat suoraksi ja otsikoitu tämä juttu: ”Kansalaisjärjestöt haluavat kieltää avohakkuut kansallispuistoissa”

    -huvittava virhe meidän mielestä, mutta asioita tietämättömille todellinen bensan kaataminen nuotioon.

     

    Muuten, jos avohakkuisiin perustuva metsänkierto tuhoaisi metsät, miten ihmeessä suomessa on vielä metsää? Meillähän käytännössä on jo toinen kiertoaika menossa suurella osalla metsistä, ja puumäärä on suurempi kuin koskaan?

    Lisäksi ihmetyttää se, että juuri ollaan kehittämässä muoville puupohjaisia korvikkeita, nyt nekin sitten menevät pannaan. Koskahan aloitetaan ihmisten pakkosteriloinnit, jotta planeetta säästyy…

    Gla

    Tarkoititko tätä:
    Ympäristöjärjestöt: Pirkanmaalla avohakataan kahden kansallispuiston verran metsää vuodessa ja sen pitää loppua

    https://www.aamulehti.fi/haku/avohakkuut/

    Olen ympäristöjärjestöjen kanssa samaa mieltä siitä, että luontoarvoja pitäisi kohentaa talousmetsissä. Siitä olen kuitenkin täysin eri mieltä, että kun kiitelty laki metsänhoitomenetelmien monipuolistamisesta saatiin aikaan, nyt mentäisiin päinvastaiseen suuntaan ja kaiken lisäksi asettamalla eri toimijat eri arvoiseen asemaan. Valtiolla olisi lupa harjoittaa vain tietynlaista metsätaloutta, muilla vapaampaa.

    Hyväksyttävä lähestymistapa olisi määritellä tavoitteet monimuotoisuuden saavuttamiseksi ja menetelmät olisi vapaat. Hirvieläinkannan leikkaus olisi huomattavasti tehokkaampi tapa parantaa tilannetta, koska puulajivalikoimaa saataisiin parannettua ja koivun kasvatus mahdollistaisi kaksijaksoisen kasvatuksen. Sehän on erityisen luonnonmukainen tapa ja mahdollistaisi luontoarvojen kehittymisen hyvään suuntaan. Samoin sekametsien määrän lisääminen.

    Milloin ympäristöjärjestöt lakkaavat hakkaamasta päätä seinään ja koittavat saavuttaa tuloksia? Vai onko tärkeämpi tavoite poliittinen ja lopputuloksella (metsien tila) ei ole niin väliä?

    kuusessa ollaan

    Juu, otsikko on korjattu nettiversioon.

    Koominen veto on myös tuon jutun kahden suojelualueen mainitseminen. Aika harva tietänee, että kyseisten puistojen välisellä mh metsäalueella on ”ekokäytäväverkosto”, joka on luotu esim liito-oravien liikkumista helpottamaan eri luontokohteiden väleillä. Eikä kyseessä ole mitkään näennäiset suikaleet, vaan paikoin sadan metrin koskemattomat alueet. Niitä alettiin muodostaa 90-luvulla. Eipä taida muiden maanomistajien alueilta löytyä?

    hemputtaja

    Lainaus Visakallolta: ”Toisaalta olisikin hyvä, että valtion metsissä tehtäisiin mahdollisimman runsaasti jk-hakkuita. Näin paljastuisivat menetelmän ongelmat ja vahingolliset seuraukset

    Noinkin tietysti, mutta miksi uudestaan. Kyllä harsintahakkuiden (= jk-hakkuut) tulokset ovat tarkasti tiedossa. Kyllä niiden kanssa yritettiin tulla toimeen oikeastaan vuosisatoja, mutta lopullisesti niistä päätettiin  luopua vasta sotien jälkeen.

    Vanhaa tutkimustietoa kyllä löytyy, että miksipä uusi kokeilu.

    Ketjussa taisi olla jokunen epäily (siis epäily, ei tieto) Metsähallituksen liikahakkuista. Muistetaan nyt kuitenkin siellä olevan ammattilaiset asiaa selvittämässä. Kansalaisaloitteen laatijoiden ammatti taas on jotain aivan muuta.

    Tietenkin Valtion määräämät tulostavoitteet voivat saada ihmeitä aikaan. Joka tapauksessa, hakkasi liikaa eli ei, niin ainakaan avohakkuiden kielto  ja jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen eivät poista mahdollisia liikahakkuita. Hakkuiden määrään voidaan vaikuttaa vain pudottamalla tulostavoitteita.

    r.ritva

    Suuni revähti auki kun joku ”luonto-nainen”tokaisee ohjelmassa,ettei enää mustikkaa ole jne.–hemmetti sentään tuollainen ei ole ikinä metsässä käynyt tai ei tunnista kuin pensasmustikan pihaltaan.Kannattaisi uskaltautua oikeaan metsään.Vaikka siihen talousmetsän hämäryyteen.

    Iltasella kävelin kuusi,sekametsässä.Mustikkaa mattona aloittamassa kukintaansa lähes metsien laajuudelta.Odottelin vain milloin se talvipesän asukas ilmestyisi.Onneksi ei tavattu.

     

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 142)