Keskustelut Metsänhoito Tuleva Kemera

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 71)
  • Tuleva Kemera

    Merkitty: 

    Uusi kemeralaki oli lehetekeskustelussa viime viikolla. Nyt se on menossa valiokuntakäsittelyyn. Yritän linkittää se esityksen tänne. Jos ei onnistu niin se löytyy eduskunnan sivuilta. Nyt hyvät veljet ois aika purnauksen ja munien puristelun sijaan vaikuttaa. Saataisiin laki toimivaksi. Se kuitenkin on tärkeää meille. Meillähän on jokaisella jonkinlaisia suhteita kansanedustajiimme ja joillakin maa-ja metsävaliokunnan jäseniinkin.

    Lukekaa tarkkaan läpi tuo esitys. Toivoisin nyt vilkasta keskustelua tällä arvostamallani foorumilla. Meiltä täältä ilmeisesti joku lähtee valiokunnan kuultavaksi. Eväitä sais olla reilusti repussa ettei se ole pelkästään ”minun mielipide”, vaan porukalla pohdittu!

    Valmista lakiahan meidän on turha purnata…on mikä on…

    linkki; https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_6+2017.aspx

  • wanhajätkä

    <div>
    <div>
    <div>Lakiesityksessä on kuitenkin muutama kipukohta johon ei ole ollenkaan kiinnitetty huomiota.</div>
    Metsäkeskuksille pitäisi antaa enemmän valtaa myöntää varoja eri työlajeihin. Nyt loppui varat nuorenmetsän hoitoon, niinkuin melkein aina käy. Terveyslannoituksen budjetti on täysin riittämätön. Sen sijaan kunnostusojituksen ja metsätien tekoon varattua rahaa jäi käyttämättä toistakymmentä miljoonaa. Nyt ministeriö on ottanut vallan pois kokonaan metsäkeskuksilta käyttää varoja järkevästi alueillaan.

    </div>
    Kaikkien työlajien osalta pitäisi työ saada aloittaa heti hakemuksen jättämisen jälkeen. Nyt esimerkiksi terveyslannoituksen osalta töitä ei saa aloittaa ennen hankkeen hyväksyvää päätöstä. Päätöstä taas voi joutua odottamaan toista vuotta.Tämä aiheuttaa hankaluuksia niin metsänomistajille, koneketjuille, metsäpalveluyrityksille ja yhdistyksille. Ei voida suunnitella kokonaisuuksia jossa koplataan yhteen pienieä hankkeita ja koko orkesteri kiertäisi järjestelmällisesti ympäri maakuntaa. Nyt tilanne on se että orkesteri ajaa siksakkia pieniä kohteita eestaas. Naapuripalstakin ois tullut siinä samalla hoidettua mutta kun ei voi mennä, päätös tulee vasta ens vuonna. Järjetöntä.

    ” Jos hoitotyö on tehty alkuperäistä hakemusta laajempana, tuen lopullista määrää koskevassa päätöksessä tuen määrä lasketaan alkuperäisessä hakemuksessa ilmoitetun hoitotyön pinta-alan mukaan.” Tämäkin pykälä hankaloittaa käytännön suunnittelua ja toteuttamista järkevästi. Tämäkin olisi siedettävä jos pystyisi jättään uuden hakemuksen ja jatkaa töitä. Metsänhoito ja suunnittelu ei ole melkkää matematiikkaa. Takapalstassa on koneet valmiina ja samalla vois hoitaa myös seuraavan kuvion joka puuttui edellisestä hakemuksesta.</div>
    <div>On mahdotonta arvioida tarkasti nuin lyhyelle aikaa hankkeen toteutuksen alaa ja määrää. Siihen vaikuttaa niin monta tekiää…eikä vähiten Luonnonvoimat puhumattakaa omista voimista.

    </div>
    <div>Sama paha on myös toteuttamisaikatalun kiristämisellä. Se estää myös tehokkaan alueellisen suunnittelun töiden osalta. Toteutuksen jatkoajan hakemiseen pitäisi olla mahdollisuus juuri näistä syistä.

    </div>
    <div>Muutoin lakiesitys on oikean suuntainen.
    <div class=”yj6qo ajU”>
    <div id=”:3qf” class=”ajR” tabindex=”0″ data-tooltip=”Näytä leikattu sisältö”>Lakiesitys on tällä viikolla maa-ja metsätalous valiokunnan keskustelussa jossa jauhanta alkaa</div>
    </div>
    </div>

    wanhajätkä

    Empä oikeen osaa kopioida tänne tekstiä mutta kai tuosta minun kirjoituksesta jonkulaisen selon saa mitä tarkoitin.

    ate

    Nykyisestä lakiuudistuksesta en olisi niin huolissani, vaan siitä mitä tapahtuu kemeran jälkeen vuonna 2020? Onko sen jälkeen enää olemassa minkäänlaista tukijärjestelmää ja jos on, niin mihin ja millä ehdoilla? Tähtäimen on oltava siellä ja vaikuttamisen aika on nyt.

    Jos tuossa vaiheessa maatalouden tukijärjestelmän luojat niin eu:ssa, kuin kotimaassakin saavat ujutettua itsensä ja ideologiansa metsän puolelle, niin luoja meitä varjelkoon.

    Ehkäpä olisi korkea aika pistää liikkeelle ne uinumassa olevat tiehankkeet ja muut isommat revohkat…

     

     

     

    Tolopainen

    Kemera on Ruotsissa jo lopetettu ja täälläkin se loppuu nykymuotoisena. Liian kallista, pienten rahojen jakamiseen menee enemmän rahaa kuin jaettavaa on. Kun poloset metsänomistajat eivät osaa edes anomusta täyttää. Sitä varten pitää olla kallis MHY ja iso joukko valtiollisia virkamiehiä.

    Metsuri motokuski

    Kemera toimii hyvin ja metsään.fi palvelussa se on helppo täyttää. Mhy ottaa anomuksen täytöstä 40 – 50 euroo joka ei ole suuren suuri summa. Toki jotka sen tuntevat hankalaksi niin eihän sitä pakko ole anoa.

    wanhajätkä

    Vain varhaishoidon ja nuorenmetsän hoidon hakemukset voi tehdä metsään.fi kautta, ei niitäkään ennen vappua. Näin käsitin kun eilen yritin sitä kautta tehdä terveyslannoitushakemuksen. Voihan olla että typerehin enkä osannu.

    Pitää turvautua metsäkeskuksen sivuilta löytyvään lomakkeeseen ja täytellä.

    Metsään.fi ois hyvä jos se aikustenoikeesti toimis ja/tai yksinkertaisempiki osais sitä käyttää. Toki oon nuo nuorenmetsänhoitotuet  sieltä hoitanu mutta muita kemeroja en. En tiedä onkokaan mahdollista, en ainakaan minä löydä. Pirunmoinen se on tehdä karttoja, laskea pinta-aloja ja hakata näillä porkkanoilla kaikki samat tiedot joka kuvion kohdalle.

    Soitimpa metsäkeskukseen ja tarkistin. Ei voi metsään.fi systeemistä ”vielä” hakea söhköiseti muuta kuin varhaisperkaus/nuorenmetsänhoito hakemuksia!

    Nehän on hakukiellossa vappuun saakka….siis ei mitään. Tottakai toteutusilmoituksia…jne

    Koko systeemi seisoo ku Jyrin k..pä….kele

    Tolopainen

    Paljon on puhuttu normien purusta.  Nyt on helppo tehdä näistä metsänhoidontuista sellaisia, että omistaja voi niitä hakea metsään.fi kautta ja järjestelmä suoraan opastaa hakemuksen teon. Kuten esim.metsänvarhaishoitohakemus jo nyt on. Ei siinä tarvita välissä mitään palveluorganisaatioita rahastamaan. Siellä on valmiina kuvioiden pita-alat mikä ongelma noissa lannoitusavustukissa on,  jos yhteiskunnan mielestä on järkevää roiskia lannoitteita metsiin, kai sen anomisenkin voi yksinkertaistaa. Kohde ja pinta-ala pitäisi riittää.

    wanhajätkä

    Kuuleppas Tolopainen, Eikös se ole järkevää ja syvänvihreää palauttaa metsään niitä ravinteita mitä sieltä on otettu? Terveyslannoitus on yleensä metsähakkeesta ja kuoresta syntyvää tuhkaa. Ei se ole mitään roiskimista. Yhteiskunnan mielestä johon tällä kertaa luen myös viherpiipertjät, ptävät sitä erittäin järkevänä.  Onko järkevää läjittää se tuhka kaatopaikoille tai tehdä siitä meluvalleja kun metsän tuotto sillä nelinkertaistuu. Toisaalta tuhkan tuottajat, lämpölaitokset maksoivat viimevuonna 50 euroa tonni jätemaksua läjitetystä tuhkasta. Nyt se lienee satatanen.

    Nyt levitän tuhkaa n. tuhat tonnia. 5000-6000/ha. Se tarkottaa liki 200 hehtaaria suometsiä.

    Se tarkoittaa että subventoin taajamien kaukolämpömaksuja 50-100 ooo. Onko yhteiskunnalle edullista?

    Kemeraa saan tällä minun systeemillä ja kuluilla tuosta takaisin n.12000. se on minulle tärkeä raha. Kuka tästä hyötyy…me kaikki.

    Tolopainen, hieroppa sitä rusinaa siellä silmien takana ja yritä ajatella aivoilla tai pidä suu supussa ettei sieltä lentele sammakoita

     

    Tolopainen

    Jaa oliko kyse tuhkasta. No jos joku haluaa levitettää raskasmetalleja metsiin niin tehköön sen omilla kustannuksilla, puutahan meillä on jo liikaakin joka vuosi kavaa yli 30 miljoonaa kuutiota enemmän kuin käytetään. Suometsien puulle ei vain ostajia tahdo löytyä, kun kovemmiltakin mailta on tarjontaa riittävästi.

    Halko

    Kaikki suometsien hoitotuet pitäisi lopettaa mahdollisimman pian.

    Järkevämpiä kohteita on kangasmailla yllinkyllin.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 71)