Keskustelut Metsänhoito Tuleva Kemera

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 71)
  • Tuleva Kemera

    Merkitty: 

    Uusi kemeralaki oli lehetekeskustelussa viime viikolla. Nyt se on menossa valiokuntakäsittelyyn. Yritän linkittää se esityksen tänne. Jos ei onnistu niin se löytyy eduskunnan sivuilta. Nyt hyvät veljet ois aika purnauksen ja munien puristelun sijaan vaikuttaa. Saataisiin laki toimivaksi. Se kuitenkin on tärkeää meille. Meillähän on jokaisella jonkinlaisia suhteita kansanedustajiimme ja joillakin maa-ja metsävaliokunnan jäseniinkin.

    Lukekaa tarkkaan läpi tuo esitys. Toivoisin nyt vilkasta keskustelua tällä arvostamallani foorumilla. Meiltä täältä ilmeisesti joku lähtee valiokunnan kuultavaksi. Eväitä sais olla reilusti repussa ettei se ole pelkästään ”minun mielipide”, vaan porukalla pohdittu!

    Valmista lakiahan meidän on turha purnata…on mikä on…

    linkki; https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_6+2017.aspx

  • Puuki

    Hyvä kun aktiivisia metsänomistajia löytyy. Se on ihan sama onko metsät ostettu tai muuten saatu hoidettaviksi.   Vastikkeellisesti hankituista metsistähän saa tehdä verotuksessa metsävähennyksen(-93 jälkeen hankituista) ja mahdollisten lainojen korot poistaa . Perintömetsistä pitää maksaa perintöverot.

    Tolopainen

    Meneekö se niin, että peritty metsä on kalliimpaa kuin ostettu kaikkien keksittyjen verovähennysten jälkeen.

    Pete

    Miten Tolopainen onnistuu saamaan verotonta tuloa metsästä?

    Visakallo

    Tolopainen tekee metsässään lähinnä hoitotöitä, jos kerran alvikin on palautuspuolella. Elanto tulee muualta kuin metsästä. Sen verran voin yli 40 vuoden metsätilayrittäjän kokemuksella sanoa, ettei Tolopaisen kannata metsänsä ostaneita kadehtia.

    Trivia

    HE:ssä on aika mielenkiintoinen muotoilu: ”Vuonna 2016 käytetystä myöntämisvaltuudesta 56,6 miljoonasta eurosta yli 80 prosenttia kului nuoren metsän hoito- ja taimikon varhaishoitohankkeiden hyväksymiseen” 

    Siis myöntövaltuudesta kului hankkeiden hyväksymiseen, ei rahoittamiseen? Jollei tosiaan byrokratiaan kulunut tuo raha, niin voisiko esityksen kirjoittaa täsmällisesti, eikä mutulla. Siinähän se ongelma onkin, että taukit on valtiolla ja osaajat yksityisellä.

    Nämä EU-säädännöstä juontuvat valtiontukisäännöt ovat täysin järjettömiä, kun myös toteutuksen jälkeen on varsin hyvin arvioitavissa, mitä kohteella on tehty. Harvoin kantoja nostetaan taimikoista tai enskakohteista. Tuplabyrokratiaan kuluu tuplamäärä rahaa.

    Mutta eniten ketuttaa se, että tämä SuskiKoski kommentoi asioita, joista ei mitään ymmärrä, ml. kestävän metsätalouden rahoitus. Ja tällä taktiikalla käytännössä jo varmistanut toisen kautensa Suomen korkeinta valtaa käyttävässä elimessä.

    Ei muuta kommentoitavaa esitykseen.

    harrastelija

    Ymmärsinkö oikein, että byrokratiaan menee näistä tukiaisista 80 %? Näihin yleisiin EU-projekteihinhan, se ei ole mikään uutinen. Ehdin jo työaikana järjestää ja olla mukana monissa EU-hankkeissa ja niiden päätarkoitus oli työllistää juuri hankkeen toimijoita. Enpä nostanut niistä isompia mölinöitä, koska ajattelin, että Suomi on EU:n nettomaksaja, joten otetaan sieltä kaikki pois mitä annetaan takaisin.

    Jäin eläkkeelle 64-v ja ennen sitä oli hankkeina metsätalouteen traktori,  metsäkärry ja klapikone. Koska en niinkään tykkää remontin teosta vaan toimivien koneiden käytöstä, pyysin tarjouksia uusista koneista. Hain Elyltä investointiapua. Puhelimessa virkailija suhteutui hankkeeseeni positiivisesti niin kauan kun annoin hlötietoni. Investointituen saannin yläraja oli laskettu juuri 62 vuoteen, joten olin tullut yli-ikäiseksi! Tämä siitä huolimatta, että Vanhasen hallitus oli nostanut eläkeikää 68 vuoteen.

    Seuraavassa alan seminaarissa totesin sitten ääneen sen tosiasian, että nämä tukihommat työllistävät eniten virkailijoita – yrittäjästä viis! Kaikki paikalla olleet byrokration edustajat oliva kovin hiljaisia!

    Visakallo

    Minäkin olin aikaisemmin mukana myöntämässä rahoitusta erilaisiin EU-hankkeisiin. Yritin osaltani vaikuttaa niin, että projekteista olisi jäänyt jotain pysyvämpää ja näkyvämpää pelkkien hankekansioiden lisäksi, mutta ainahan se ei onnistunut.

    Puuki

    Trivia .

    Kannattaa lukea koko kappale eikä vain ensimmäistä lausetta.

     

    Turha kaksinkertainen paperien pyörittely kemerassa lisääntyi edellisen ”uudistuksen”     yhteydessä. Siitä ei pitäneet tuenhakijat eikä tukihakemusten käsittelijätkään. Aika paljon kuluu varoja byrokratiaan.

    Timppa

    Tuntuu kyllä aika hupaiselta tämä Kemera ja siitä käyty keskustelukin, kun ottaa huomioon sen kuinka hyvin hyvinhoidetut metsät tuottavat nykyään.  Mutta periaatehan on, että kaikki pitää pistää veronmaksajan piikkiin.

     

    Tolopainen

    Kauanko kaksiportainen Kemira on riittävä. Kohta on kolmiportainen, jossa edellytetään viisvuotissunnitelmaa. Brysselin byrokratia on samanlaista kuin ennen Neuvostoliitossa, Suomi on kehittyneempi kuin Eu-maat keskimäärin ja virkamiehet suorastaan ylikoulutettuja.  Eu-systeemit eivät tuo mitään lisäarvoa, pelkkää naurettavaa ajanhaaskausta.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 71)