Keskustelut Metsänomistus Tuleeko Pariisista metsänomistajalle jobinpostia ?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 57)
  • Tuleeko Pariisista metsänomistajalle jobinpostia ?

    Durbanin ilmastokokouksessa 2011 Suomen edustaja Ville Niinistö meni asiaa käsiteltäessä nukkumaan(V Ä L I NP I TÄ MÄ T T Ö- M Y Y T T Ä Ä N ??) ja Suomen metsät muuttuivat hiilinielusta hiilipäästöjen lähteeksi.Muut maat ajoivat paljon itsekkäämmin etujaan.Suomi sai jälkikäteen pienen päästökorvauksen,mutta tappio mikä tappio neuvottelupöydässä

    Saapas nähdä tuleeko taas Pariisin kokouksesta lunta tupaan.Eniten pelkään metsien uudistushakkuille rajoituksia.En ole saanut selville Suomen delegaation osanottajia,mutta ilmeisesti suurin osa vihervasureita politrukkeja

  • Visakallo

    Risuparran sielunmaisemaan on vaikea päästä sisälle.
    Jonkinlainen vanhakantainen asenteellisuus ja suomalaisten ihmisten jaottelu oikeisiin ja vääriin siellä näyttäisi kuitenkin kajastavan.
    Täysin huomiotta ovat häneltä jääneet suomalaisten käytännön ponnistelut uusiutuvan energian lisäyksessä, jossa meillä ei todellakaan ole tänä päivänä mitään hävettävää, sillä yli kolmasosa kokonaisenergiastamme tuotetaan jo uusiutuvilla.
    Siinä on Kiinallekin haastetta aivan riittävästi!
    Hiiltä sitovan puurakentamisen lisäämiseksi työtä on myös tehty hartiavoimin, mutta sekin on jäänyt huomaamatta siellä risuparran takana.
    Suomalaisten kotitalouksien kokonaisenergian kulutuksessa on tehty viime vuosina valtava siirtymä uusiutuvien energialähteiden suuntaan.
    Tämäkin on jäänyt risuparrata huomaamatta. Johtuisiko se siitä, että em. kehitys on ollut kaikkein voimakkainta suurten taajamien ulkopuolella?

    Visakallo

    Tiedän omakohtaisten kokemusteni perustella, että ihmisten jaottelu syntyperänsä mukaan on väärin.
    Tämä koskee aivan samalla tavalla täällä Suomessa syntyneitä suomalaisia kuin muualla syntyneitä ihmisiä.
    Se mitä ihmiset ovat elämällään tehneet, antaa jo paremmin oikeutta arvostellakin.
    Eipä uskoisi, että vielä tänä päivänä voi jopa täällä Metsälehden keskustelupalstalla törmätä ihmisten syntyperästä johtuvaan jaotteluun!

    Rane

    Niin,me pikkusieluiset metsänomistajat olemme kasvattaneet valtakunnan metsien tilavuuden suuremmaksi kuin koskaan.Siellä sitä hiilidioksidia kai on sitoutuneena.
    Ehkä voisi kysyä mitä te risupartaiset hesan luonnonsuojelijat olette tehneet asian hyväksi?
    Ainakin pääkaupunkiseudulla vihreiden energiapolitiikka on ollut ilmastolle tuhoisaa.Ainakin jos uskoo greenpeacen Sini Saarelaa joka muutama viikko sitten kiipesi vihreiden virkamiesten tilaaman hiililaivan (venäläinen) kannelle .
    Tarkoitus oli siis protestoida vihreiden harjoittamaa politiikkaa vastaan.Jostain syystä Sini ei enää päässyt lehtien etusivuille.
    Risuparta vihreään tapaan huomaa malkan naapurin silmassä mutta ei huomaa risua omassa silmässään.

    Rane

    Ps.Vihreät ovat helsingin toiseksi suurin valtuustoryhmä.Heillä on kaksi apulaiskaupunginjohtajan paikkaa,Sinnemäki ja Sauri.
    Ja Helen eli Helsingin energialaitoksen varapuheenjohtaja on muuan Osmo Soininvaara.
    Eli Helsingin hiilenpoltto on ollut tasan tarkkaan vihreiden ykkösketjun näpeissä.

    risuparta

    ”Nopeasti kasvava puusto sitoo paljon hiiltä”. Suomalainen metsä kasvaa eniten kuutioita 50-70 vuoden välillä. Siitäkin vanhemissa metsissä hiilen sitominen on moninkertaista verrattuna metrin mittaiseen taimikkoon! Jos metsä hakataan aukeaksi 5-kymppisenä, kannot ja muut hakkuuutähteet poltetaan. Valtaosa puusta menee paperin valmistukseen joka maatuu parin vuoden kuluessa jäteveden puhdistamoiden komposteissa. Muutama prosentti hakkuu kertymästä päätyy ”hiiltä sitovaan rakentamiseen” runko tolppina tai ulko, sisäverhouspaneeleina. Usein rakennelma puretaan homeen takia muutamassa vuodessa. Pisimmillään hökkeli on pystyssä 20 vuotta, jonka jälkeen peruskorjauksen yhteydessä valta osa rakenteista viedään kaatopaikalle maatumaan!
    Tästä kaikesta hiili vapautuu ilmakehään. Puhumattakaan kannon noston , ojituksen ja muokkauksen aiheuttamista päästöistä ja ympäristö haitoista. Enpä kehuisi Suomen metsien hiilen sitomisella!

    Rane

    Epäilen myös että risuparta ei kehu.
    Metsä kuitenkin sitoo omat päästönsä eli ei ainakaan huononna tasetta.
    Mutta mikä sitoisi pääkaupunkiseudun vihreiden hiilenpolton aiheuttamat päästöt?

    Visakallo

    Risuparta valehtelee nyt aivan tietoisesti tai on tyystin pudonnut kehityksen kelkasta.
    Jos nopeasti kasvatetun metsän kiertoaikainen tukkiprosentti on yli 80%, niin miten siitä valtaosa tehdään paperiksi?
    Nykyisin yhä suurempi osa tukkipuista jalostetaan erityppisiksi liimarakenteiksi, joista tehdään pitkäikäisiä kantavia rakenteita kuten siltoja, runkoja, välipohjia, kattoja ja massiiviseiniä.
    Suuret julkiset rakennukset ja kerrostalot tehdään yhä enemmän lähes kokonaan puusta.
    Puuteollisuus tuottaa itse tarvitsemansa energian ja luovuttaa tätä uusiutuvaa energiaa myös muille.
    Suomalaisten puuntuottajien ja -teollisuuden kuuluu olla asiantuntijana edustamassa ilmastokokouksissa, eikä olla vain asiattomien syytösten kohteena.

    A.Jalkanen

    ”Enpä kehuisi Suomen metsien hiilen sitomisella!” No minäpä kehun:
    Tilastokeskuksen kasvihuonekaasuinventaario näyttää, että metsiin sitoutuu nyt paljon enemmän hiiltä kuin mitä niistä korjataan. Huomioiden myös ojitettujen soiden turpeen hajoamisen aiheuttamat hiilipäästöt.

    Elinkaaritarkastelut osoittavat, että puurakennus on hiilitaseeltaan ja kustannuksiltaan kilpailukykyinen verrattuna betonitaloon, kun huomioidaan rakentamisen aiheuttamat päästöt ja energian käyttö asumiseen. Massiivipuurakentamista pitäisi suosia. Saataisiin kaupan päälle hyvä sisäilma, kunhan rakentamisen ja huollon hyvästä laadusta pidetään kiinni.

    Jansson

    Kyllähän tuo betoniteollisuus on hienosti lobannut tuon energiatehokkuuden, käänsi huomion omasta kasvihuonepäästöongelmastaan energiatehokkuuteen. On aika härskiä mitä on tehty kotimaiselle turpeen ja puun käytölle, hiiltä tuotu viime vuosina enemmän kuin koskaan…. Ja nyt taas on öljy halpaa niin paha on myydä hakekattilaa…

    risuparta

    Ei hyvältä näytä! Suomalainen metsänomistaja on huolissaan VAIN lähivuosien hakkuukertymästä mahdollisimman pienillä kuluilla. 10, saati 100 vuoden päähän ei osata ajatella. Onko puilla ja ihmisillä minkäänlaisia elinmahdollisuuksia tällä planeetalla tulevaisuudessa?
    Apulanta ja räkäpetäjä porukalle ei ole vieläkään selvinnyt että Pariisin ilmasto kokouksessa on tarkoitus päättää ilmastonmuutoksen hillitsemiseen tarvittavista toimen piteistä, eikä jakaa mannaa eri ihmis porukoille!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 57)