Keskustelut Metsänomistus Tuleeko Pariisista metsänomistajalle jobinpostia ?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 57)
  • Tuleeko Pariisista metsänomistajalle jobinpostia ?

    Durbanin ilmastokokouksessa 2011 Suomen edustaja Ville Niinistö meni asiaa käsiteltäessä nukkumaan(V Ä L I NP I TÄ MÄ T T Ö- M Y Y T T Ä Ä N ??) ja Suomen metsät muuttuivat hiilinielusta hiilipäästöjen lähteeksi.Muut maat ajoivat paljon itsekkäämmin etujaan.Suomi sai jälkikäteen pienen päästökorvauksen,mutta tappio mikä tappio neuvottelupöydässä

    Saapas nähdä tuleeko taas Pariisin kokouksesta lunta tupaan.Eniten pelkään metsien uudistushakkuille rajoituksia.En ole saanut selville Suomen delegaation osanottajia,mutta ilmeisesti suurin osa vihervasureita politrukkeja

  • Korpituvan Taneli

    Villehän kai meni nukkumaan kun tiesi että homma etenee hänen tarkoittamallaan tavalla. Ei se mikään vahinko ollut, vaan Suomen edustajien tahdon mukainen ratkaisu.
    Toivottavasti nyt lähtee matkaan hiukan selväjärkisempää porukkaa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Timppa

    Miten paljon luontoa tuo Itämeren rikkipäästöjen vähentäminen auttaa, en tiedä. Ei se kuitenkaan katastrofi ole. Esimerkiksi Nesteen taitavat kemistit ovat kehittäneet varsin edullisen tavan poistaa rikki polttoaineesta.

    Visakallo

    Tällä kertaa voisi jo olettaa, että ensimmäistä kertaa näiden YK:n ilmastokokousten historiassa myös suomalaisten puuntuottajien ja metsäteollisuuden edustajat voisivat osallistua kokoukseen.
    Tähän asti he eivät ole mahtuneet yli neljänkymmenen kokousmatkalaisen porukkaan.
    Jos voi ennustaa, niin ranskalainen viinintuotanto saa kokouksen aikana ajettua asiaansa huomattavasti paremmmin kuin suomalainen metsätalous.

    risuparta

    Ei tule apulanta ja räkäpetäjä porukalle mieleenkään, että jotkut ihmiset ajattelevat ihmiskunnan ja maapallon etua! Tuijotetaan tiukasti omaan napaan ajattelemalla suomalaisen metsän omistajan etua.
    Joko on pyökin taimet tilattu? Vai tyydyttekö erään puuntuottaja Matin ohjeisiin suosia edelleen kuusta ja mäntyä?

    Visakallo

    Maailman paras ja tehokkain tapa parantaa ilmastoa on istuttaa puu ja kasvattaa se mahdollisimman nopesti täysikokoiseksi.
    Hyvin kasvavat puut sitovat hiilidioksidia maapallon kasveista kaikkein tehokkaimmin.
    Tämä on fakta, joka ei ilmastokokouksien viininhuuruisissa tapaamisissa aina muistu edes kaikkien suomalaisten kokousedustajien mieleen.

    jees h-valta

    Kun asustaa ja metsää on tällaisella ”koealalla” kun Harjavalta ei ole vaikea uskoa että kuusemme päivät alkavat olla luetut. Olen nyt uudistamassa yli kolme hehtaaria kuusikkoja ja niistä yli puolet sutta ja sekundaa. Lisäksi kuivumassa tikkojen innokkaan naputuksen säestyksellä pystyyn. Toivottavasti moto kerkiää ennen kuin e-puukasaa tarjolla. Ei tule kuusta yhteenkään alaan joita uudistan eikä mäntykään ole aivan paljon mukana uudistuspuolella. Turvesaroille olen siementänyt sitä kun ei aivan hiestä pelkästään viitsi katsella.
    Joku sanoi aiemmin täällä palstoilla että kuusenhan piti kadota jo 2000-vaihteeseen mennessä. Jos se siitä satakunta vuotta ”fiiraa” se mahtuu hyvin tilastollisen viiveen piikkiin.

    tamperelainen

    Ilmastoneuvotteluiden lopputus on kaupankäynnin,juonittelun ,politikoinnin ja lobbaamisen lopputulos
    En näkisi märkiä päiväunia maapalon pelastamisesta
    Kiina jaIntia esim esittelevät suuria suunnitelmia,todennäköisesti näistä toteutetaan vain murto-osa
    Esim Volkswagen on brändi,jonka ei olisi uskonut sortuvan petoksin,näin se van ilmeisesti on
    Rikkidirektivi ujutettiin meile hölmöille suomalaisille,esittelijänä oli oma meppi SatuHassi
    Välimerelle ei tule koskan rikkidirektiiviä ja jos se paperilla olisikin,niin sitä ei koskaan toteutettaisi käytännössä

    On aika kohtuutonta syllistää risuparran tapan suomalaista metsänomistajaa.Suomalainen mo on varmaan maailman helpoin kohde,näkyyhän se hirvipolitiikssa,ympäristöpolitiikassa ja sosiaalipolitiikassa

    risuparta

    Risun etuselle: Entäpä jos se hyvin kasvava puu jätettäisiin kaaatamatta vaikkapa 50 vuotta pidempään? Hyödynnettäisiin 10-15 vuotta kasvanut puun alku säästämällä se hakkuussa.
    Kiina ja muu kauko-itä on herännyt hyvin suurella tarmolla vähentämään päästöjään. Aurinko voimaa on lisätty hyvin nopeasti!Suomi ja muut länsi maat tekevät myös suuria suunnitelmia päästöjen vähentämiseksi, mutta ne eivät toteudu senkään vertaa kuin Kiinassa.Syynä on se koska meidän kirkonkylässä pystyy hengittämään vielä ilman suodatinta.Ne saasteethan eivät voi tulla tänne sivistyneelle Euroopalle. Voi kun te pikkusieluiset mo:t tutustuisitte omien ja sukulaistenne tilustenne lisäksi laajemminkin elämään tällä Telluksella!

    Visakallo

    Risuparta tuntuu nyt aliarvioivan meitä muita ihan olan takaa.
    Mistähän tuommoinen omahyväisyys mahtaa olla peräisin?
    Vanhojen puiden yhteyttäminen ja hiilensitominen hidastuu voimakkaasti
    Ei nuo nopeasti kasvavien puiden hiilensitomiset ole vain minun keksintöäni, vaan ihan oikeiden ympäristötutkijoiden kertomaa.
    Olisiko jo aika tulla sieltä vanhojen uskomusten maailmoista ihan tänne realismin puolelle?

    tamperelainen

    Risuparta otti esimerkiksi tuon Kiinan edistyksellisyyden ilmastonmuutoksen torjunnssa
    Kiinan suurkaupingissa pahimmilla saastesumuilmoilla kansalaiset ovat sisätiloissa,kärsivät vaikeista hengityvaikeuksista,kuolleisuus hengityselinsaiaruksiin selvästi lisääntynyt.Kyllä tässä tilanteessa härkäpäisempikin kommunistijohtaja joutuu vähän ruuvia löysäämään,sitä ei kuitenkaan tehdä rakkaudesta ja intohimosta ilmaston pelastamiseksi vaan kaikki Kiinassa tehdään talouden ehdoilla
    Kiinassa on tänä vuonna ollut ennenäkemätön pörssiromahdus,valtio tukiostaa osakkeita.Siellä on myös pankkikriisi ja mahtava asuntokupla.Olen satavarma että Kiina ei todellisuudessa tee suuria ilmastoinvestointeja,vain senverran ,että hengenahdistus tilapäisesti helpottaa.
    Maa haluaa esiintyä maailman talousmamahtina, ilmastoinvestoinnit heikentävät ainakin lyhyellä aikavälillä kansantaloutta,sitä ei haluta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 57)