Keskustelut Puukauppa Tukkirungot kuitukasassa

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 222)
  • Tukkirungot kuitukasassa

    Miten olette toimineet ja mikä on ollut lopputulos kun kuitupuukasassa on ollut tukkipuita ?
    Hakkuu on päättynyt ja sain motokuskilta mittauspöytäkirjan, josta kävi ilmi että tukkisaanto oli vain puolet leimausselosteessa mainitusta, päivän sitä ihmeteltyäni marssin kuitupinolle ja mittailin päällimmäisiä puita ja ne oli hakkuusopimuksen mukaisesti tukkeja !!!
    Onko tämä maan tapa vai mitä on tapahtunut, osaisivatko kokeneemmat myyjät valaista asiaa ?

  • Mettämies Mettämies

    Sivuilla 13-14 pohditaan luotettavan kauppakumppanin käyttämistä, olen tullut myös samaan tulokseen, jos sellaisen löydän, voin myydä vaikka sillä toiseks tai kolmanneks parhaalla yksikköhinnallakin, kunhan ei koskaan enää tarvii tällasta kauppaa käydä läpi.
    Tsekkasin Metsäliiton jäsenhakemuksen ja siellä on rastitettava kohta: asuu tilalla tai ei asu tilalla-, mihinhän tätä tietoa tarvitaan puun myynnissä ?

    Silencio, tuosta puukauppasopimuksesta voisi avata oman ketjunsa, mullekin esitettiin kaupanteossa vain sopimuspaperissa olevat mitat, mutta kyllä sieltä muutakin paljastui… Kuten jo olen todennut, sopimuksemme ovat jäänteitä viimevuosituhannelta ja lisäksi ostajien laatimia -heidän tarpeitaan silmälläpitäen. Vuoden Metsäteko =>HIENOA !

    Kuitupuunkasvattaja, tiedätkö jotain enemmänkin pien/kenttäsahaukseen tulevista EU-määräyksistä ?

    Taneli osaa poimia rivien välistä kaiken oleellisen ja ajattelee asioista juuri yksityisen metsänomistajan kannalta, KIITOS tähän ketjuun lisäämistäsi asiantuntevista kirjoituksista.

    Sammeli, selvyyshän saatiin, mutta vain osittain, siviioikeudessahan meillä selvitetään myös rikoksen tekotapa ja motiivi. Motiivi tässä on selvä, sehän on RAHA, mutta pitäisi saada laajempaa näkökulmaa siihen, miksi tukkipään pienet mitat kannattaa metsänomistajan kustannuksella pätkiä kuiduksi ?? Puuoikeudessa ei selvitetty lainkaan rikoksen tekotapaa, ts. apt- tiedostoja en nähnyt ja myös tuosta MHY:n osuudesta ei selvitystä saanut, vaikka se sitä kyllä vaatii.

    Esson ja Shellin baareista pitää viel jatkaa….

    Juippi

    Onko muuten Metsälehti ollut yhteydessä jutun teon suhteen? Kyllä tuo olis jutun väärti ehdottomasti. Miten ihmeessä muuten sait virkamiehen tekemään päätöksen muutamassa viikossa 😀

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Jätä sille MHY:lle kirjallinen reklamaatio siitä valvonnasta. Se on ehkäpä yhtä tärkeä asia nein puun myyjälle jatkon kannalta, että selvitetään valvojan vastuu asiaan.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Kuitupuunkasvattaja

    Mettämies !

    Kenttäsahauksesta:
    Viittasin tuolla kommentillani EU:n rakennustuotedirektiiviin, jossa rakentamiseen käytettävä puutavara on CE-merkittävä ja siis käytännössä lujuuslajiteltava. Mielestäni tällä direktiivillä laitetaan aivan turhaan kapuloita rattaisiin piensahoille.

    CE-merkintää ja rakennustuotedirektiiviä on käsitelty keskustelupalstan toisissa keskusteluissa.

    Raakkitukeista saisi täysin kelpoa rakennuspuutavaraa monenlaiseen rakentamiseen, mutta EU on siis tukkimassa tämänkin reitin metsänomistajilta ja piensahoilta.

    Mettämies Mettämies

    Taneli, -sul on mun luonto- , tuo on tehty heti tämän ketjun avauksen jälkeen, ei vielä tulosta sen suhteen.

    Puutavaran mittauslain noudattamisesta syntyvät erimielisyydet ratkaistaan -VIRALLISELLA MITTAUKSELLA- , mittauspyyntö on karrikoidusti kuin soitto hätänumeroon -mittaajat keskeyttävät kaikki muut työt ja mittauspyyntö saa korkeimman prioriteetin, mittaus suoritetaan ja ratkaistaan viipymättä. Ei tarvita mitään taikatemppuja, virkamiehet vain toteuttavat lakia joka on säädetty suojaamaan myös pienen myyjän oikeuksia.

    Nyt jälkikäteen kummastelen, miten tietämättömiä monet ikänsäkin metsätaloutta harjoittaneet metsänomistajat laista ovat, eräskin jo eläkkeellä oleva mo ei ollut koskaan kuullutkaan virallisesta mittauksesta, eikä tälläkään palstalla kukaan sitä osannut ehdottaa.
    Tuntuu olevan sen luokan salaisuus joka pyritään pitämään metsänomistajien tietämättömyydessä, en muista metsälehdestäkään koskaan tästä lukeneeni (5v lukuhistoria), vaikka laki päivitettiin viime kesänä ja muutoksetkin olisi hyvä tuoda julki. Puun ostajiltahan tätä tietoa onkaan turha odottaa, mutta että edes MHY ei sitä jäsenelleen tarjoa, se vasta kummastuttaa se.
    Suomessa on joku 700000 yksityistä metsänomistajaa ja jos heistä vaikka 1% tietää miten vastaavassa tapauksessa toimia, niin löytyy 693000 potentiaalista ehdokasta jotka eivät tiedä oikeuksiaan.
    Metsälehti ei ole ollut yhteydessä ja vaikka tilaajista suurin osa on metsänomistajia, lieneekö julkaisu lehden etujen mukaista.

    Kenttäsahurin löytäminen oli jo Tapani-myrskyn jälkeen vaikeeta, harmi jos vähenee edelleen, siinä hommassa pääsee tuotoille kun jalostaa kuiturungotkin 120 latvaan asti. Oli täällä ollu kuulemma joku jonka sahaamissa kakkos-kakkosissakin oli vähän kuorta joka nurkassa 🙂

    japine

    Tuota noin, ihmetyttää jonkin verran sahauksesta tietävänä onko kannattavaa sahata ihan niin pientä puuta?

    kuusessa ollaan

    Piensahaus on vähentynyt samassa tahdissa kuin pientalojen rakentaminen on muuttunut talopakettien kokoamiseksi.
    Tuttu sahuri totesi sahanneensa viimeksi”suoran tavaran omakotitaloon” viimeksi puut 2006.

    Ja nyt tuo CE-hyväksyntäpakko monimutkaisti osaltaan homman, jo aiemminkin on runkotavara pitänyt olla lujuusluokiteltua. Ja CE-hyväksyntävaatimus laajenee koko ajan, käsittääkseni myös esimerkiksi murskeet ja soratkin pitää olla tulevaisuuden suunnitelmien mukaan hyväksyttyä ”laatukamaa”.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Ei virallisen mittaajan olemassaolo ole ihan noin outo asia, mutta harvemmin sitä käytetään.
    Kyselit asiasta kun olit sen lakiteksteistä löytänyt. Mununkin tietoni osoittautuivat siinä asiassa kovin hatariksi.
    Lainaan tähän oman viestini sivulta 7, jossa sinulle vastasin:
    *************
    Mettämies:
    ”Onko kukaan koskaan pyytänyt lain mahdollistavaa virallista mittausta:”

    Kyllähän niitä on varmaan tehty, mutta….
    Mittauslakihan koskee vain valmiin tavaran mittausta siis pölkyn mittausta pinon mittausta yms.
    Sääteleekö nyt sitten mikään laki katkontaa?
    Ilmeisesti se on jätetty sopijaosapuolien väliseksi asiaksi.
    ***********

    Nyt tiedät virallisesta mittauksesta ylivoimaisesti eniten tällä palstalla. Kertoisitko meille muillekkin mistä organisaatiosta sellaisen virkamiehen löysit yms?

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Se yksi tärkeä asia tässä vielä pitäisi jonkun lakimiehen selvittää.

    Kun ostaja antaa kaupan yhteydessä mitta- ja laatuvaatimuksensa, niin sitoutuuko hän samalla siihen että kaikki puu joka vaatimukset täyttää tehdään tukiksi.
    Tässä on tämän asian pihvi.

    Olisi Metsälehden jutun paikka

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Tuossa kyllä samaa mieltä suorittavan kanssa. Asiakas on aina oikeassa koska hän haluaa juuri tietynlaisen tuotteen. Ei esim. väärän mittaista tai kieroa tms. Kyllä se motolta asti lähtee se mitoitus kuluttajatarpeesta huomioon otettuna. Oli välikäsiä ja ”tukkureita” sitten vaikka mitä.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 222)