Keskustelut Puukauppa Tukki on liian kallista?

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 301)
  • Tukki on liian kallista?

    Mielenkiintoinen uutinen tämänpäivän Kalevassa:

    ”Sahayritys Junnikkala Oy on keskeyttänyt puunostotarjousten teon. Yrityksen mukaan nykyinen markkinatilanne on ylikuumentunut ja vääristynyt.

    Yrityksen mukaan tukkipuun hinta on noussut vauhdilla suhteessa lopputuotteiden hintaan. Junnikkalan mukaan nyt ollaan ”kipurajalla”, jonka ylittyessä investoinnit tyrehtyvät.

    – Joudumme keskeyttämään puun oston näillä hinnoilla turvataksemme oman toimintamme pitkäjännitteisyyden. Mielestäni metsänomistaja ansaitsee omaisuudelleen oikean hinnan ja tuoton, mutta nykyinen hintakehitys tulee vaarantamaan meidän ja mielestäni koko sahateollisuuden tulevaisuuden, yhtiön toimitusjohtaja Kalle Junnikkala sanoo tiedotteessa.”

  • Tolopainen Tolopainen

    Jovain alv:n todellinen maksaja on loppukäyttäjä metsäyhtiöt eivät maksa alveja omista rahoistaan. Eikä verottaja anna mitään rahaa maksajalle. Omia rahoja siinä vain saa takaisin eli plus miinus nolla.. Metsäyhtiöiden kulut maksaa asiakas. Ne maksavat puusta tietenkin niin vähän kuin mahdollista, koska raaka-aineen hinta on kulu.

    Puuki

    Korjuun kustannukset saa poistaa tuloista, kun hommaa urakoitsijan tekemään korjuun . Puiden vastaanotostakin pitää sitten tietysti sopia itse ostajien kanssa. Joko tienvarsikauppana tai perille vietynä.

    Muutaman euron / kuutio saa vaivanpalkkaa työnjohdosta. Joskus enemmänkin jos saa myytyä eri puutavaralajit niistä parhaiten maksaville.

    ALV:n  joka tilitetään erillisenä urakoitsijalle, saa vähentää puukaupasta saadusta ALV:sta. ALV on aina erillinen läpikulkuerä.

    Jätkä

    Voiko Suomessa todella olla joku niin tyhmä, että ei käsitä sn vertaa, että ALV: kään ei ole isännätöntä rahaa. Sen maksaa kuluttaja ja lopussa sen perii Valtio.

    Myös se voi tulla yllätyksenä jollekin, että se, joka maksaa kustannukset rahalla, voi mahdollisesti sen kuitin kirjanpidossa vähentää.

    Puunmyyjä on pystykaupoissa saajana, ei maksajana.

    Jovain Jovain

    Saahan sitä uskossaan olla maksaja tietämättään. Yleensä oikeutettu on kustannusten maksaja. Pystykaupassa puunhankinnan ja korjuun kustannukset hoidetaan piiloperintänä puunhinnasta. Tässä ei pitäisi olla epäselvää siitä, kuka on maksaja, mutta edun saajasta tuntuu olevan jo sitäkin enemmän.

    rööri roope

    Jo vain taitaa olla lomalla Lapinlahdelta.

    Jovain Jovain

    Metsäkansan olisi hyvä sisäistää nämä asiat, eikä väittää olemattomia.

    Jätkä

    Pitääkö Halvattu oikein luetella ne, jotka saavat etuja / rahaa?  No puunmyyjä saa rahaa, metsäkoneurakoitsija saa rahaa, mutta hänen on se työllään ansaittava – ikäänkuin työpalkkana, Puutavaran jatkokuljettaja saa myös jonkin verran, riippuu vähän matkan pituudesta, Tehtaalla on monta työntekijää, joille myös pitää maksaa palkkaa. Tehdaskaan ei pyöri ilmaiseksi, vaan se on aika hintavavaihe, kun propsit jauhetaan paperiksi ym. Sitten on taas kuljetuskustannukset tehtaalta tavaran ostajalle.

    Jokaisessa vaiheessa pyöritellään ALV:a, jota ennen sanottiin liikevaihtoverksi. Joka vaiheessa ALV:n maksaja saa hakea maksamaansa veroa takaisin, tietenkin vähennyskelpoisten miinustusten jälkeen.

    Puunmyyjä tilittää saamansa ALV:n valtiolle, eli meille tavallisille kansalaisille, mehän olemme valtio.

    Jos Joovaan käyttäisi vessapaperia, hän maksaisi siinä ALV:a. Sormen käytöstä hän ei joudu sitä maksamaan.

    Tolopainen Tolopainen

    Vaikka Joovain on mielipiteineen väärässä. Se ei tietenkään häntä itseään häiritse. Se on tuo ihmismieli siten rakennettu. Voi uskoa mihin tahansa.

    Puuki

    ” Joka vaiheessa ALV:n maksaja saa hakea maksamaansa veroa takaisin, tietenkin vähennyskelpoisten miinustusten jälkeen. ”

    Olipa varsin erikoisesti sanottu tuo. Ei pidä paikkaansa.

    JacktheRibber JacktheRibber

    Keiteleen sahapatruuna ilkka kylävainio (makasiini 4/2018):

    ”…Kyllä Suomessa toimivat kolme isoa integraattia (sellu-, paperi- ja kartonkitehtaita sekä sahoja omistavat UPM, Stora Enso ja Metsä Group) ovat määräävässä markkina-asemassa puukaupassa. Ne pyrkivät hinnoittelemaan tukin liian kalliiksi saadakseen halpaa kuitupuuta sellu- ja paperiteollisuuteen. Puunhinnoitteluun kaivataan muutosta. Tässä käy muuten niin, että täytyy alkaa sahata halpaa kuitupuuta…”

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 301)