Keskustelut Puukauppa Tukista raskasta ylitarjontaa.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 145)
  • Tukista raskasta ylitarjontaa.

    Esim. Metsä-Group alkaa jarruttaa sahausta parhaaseen syksyn sesonkiin. Jos joku haaveili tukin hinnan nousua voi jatkaa ”ruususen uniaan”. Jokohan meillä täällä palstoilla on alettu havainnoida samaa kuin olen täällä jo pari vuotta varoitellut? Liika on liikaa ja etenkin kuusta. Sahatavaraa eurooppa ei vedä ja muut ovat alkaneet vallata markkinoitamme sen ulkopuolelta. Venäjälle olemme luoneet suorastaan loistavat olosuhteet kohentaa sahatavaran vientiä eikä Ruotsinkaan pojjat varmaan valita.

  • suorittava porras

    ..tuosta ylitarjonnasta …

    ”Puumääriltään ja järeydeltään pienistä tai hoitamattomista kohteista sekä talvileimikoista, erityisesti harvennuksista, on jatkuva valtava ylitarjonta”, Mhy Päijät-Hämeen johtaja Jari Yli-Talonen kertoo.”

    ….niin Groupilla ollut hiljaista marraskuun alusta lähtien . Kun liikkeelle päästiin , tuli muutaman päivän pakkasseisokit jatkoksi .

    Soisi toki , että ennakkoraivaukset olisi hoidettu . Kollega on joutunut kääntymään jo parilta palstalta takaisin , kun leimikko ei ole tältä osin kunnossa . Rästit vain kasvavat , kun tuheikoiden korjuussa kuluu 30-50% kauemmin aikaa .
    Toiset tosin” priorisoivat ” vastaavissa olosuhteissa hakkaamalla tukkiaihiotkin varmuuden vuoksi kuituun . Ainakin mahdollinen pikkutukki ohjautuu selluksi .

    pihkaniska

    Miksi myydä metsäliitolle, kun on firmoja joissa on ammattitaitoiset motokuskit ???

    Visakallo

    Sain jälleen yllättyä positiivisesti, kun kilpailutin puhtaan kuusikon 2-harvennusleimikon.
    Tarjouksia tuli kaikkiaan puolenkymmentä ja hintataso on sekä tukin että kuidunkin osalta yllättävän hyvä.
    Leimikko on toki raivattu ja muutkin korjuuolosuhteet kunnossa.
    Ihan positiivista, että nytkin puukauppa käy.

    kepa

    Näin ne tilanteet vaihtelee melko vauhikkaasti tukkimarkkinoillakin Joku aika sitte ei kuusta tahtonut saada kaupaksi millään ja nyt kuusta kysellään ja mänty ei tahdo tehdä kauppaansa.Lähinnä kun lukee tämän aloittajan komentin niin siinä manataan kuusitukin huonoa menekkiä.

    Hyvät leimikot tekevät aina kauppansa ja vielä kun kilpailuttaa ne niin sieltä poimitaan myös lisä eurot matkaan.Firmojen tarpeet vaihtelevat niin voimakkaasti ihan muutamien kuukausien sisällä.
    Minullakin on tehtynä kolmekauppaa ja kaikki kilpailutuksien kautta menneet myös kolmelle eri firmalle(2kpl sahoille yksi sellufirmalle).Kaksi päätehakkuu kauppaa jotka on mäntytukki valtaisia sekä hyvälaatuinen kuusikon ensiharvennus jonka vei saha joka ottaa parrun talteen varsin hyvin.
    Ei ole kyllä vielä yhtään kalikkaa tavottu että koneita mehtään mielellään otettaisiin mutta jospa ne talven päälle ilmestyy.

    jees h-valta

    Kepa oikeassa että tilanteet vaihtelee ja olen itekkin jo tehnyt kuusipäätehakkuun kauppoja jopa usealla hehtaarilla jo tuon aloitukseni jälkeen. Mutta iso kuva ei siitä kyllä ole muuttunut että maailmanmarkkinoilla olemme edelleen heikoilla niin kuusen kuin männynkin tapulitavaran myyvyydessä.

    jhn6610

    ..

    Anton Chigurh

    Kuusi- ja mäntysahatavaran vientihinnat kiinaan ovat nousseet vuodesta 2011 yhtäjaksoisesti. Samoin vienti.

    jees h-valta

    Jonkun vientikannattavuus on ilmeisesti sitten parantunut koska samaan aikaan kuusi-ja mäntytukin hinta on mollivoittoista. Joku on päässyt nyppäämään välistä isomman siivun.

    Timppa

    Sahateollisuuden tilastojen mukaan vuonna 2014 suurin vientimaa oli Egypti n. 1,2 miljoona m3, kakkonen Japani n. 0,8 miljoonaa m3, seitsemäntenä Kiina n. 0,4 miljoonaa m3.

    Saman tilaston mukaan sahatavaran vientihinnat ovat laskeneet runsaan 10 euroa/m3 vuoden 2014 puolivälistä vuoden 2015 lopulle ( 6 kk:n juokseva keskiarvo).

    Anton Chigurh

    Ennakkotietojen mukaan kiinan vienti on ollut viime vuonna yli 0,6 miljoonaa kuutiota. Pääasiakaskunta suomalaiselle sahatavaralle on huonekaluteollisuus.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 145)