Keskustelut Metsänhoito Tukien turhuus ?

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 175)
  • Tukien turhuus ?

    Merkitty: 

    Metsälehdellä on viisas kolumnisti, Heikki Smolander, joka kirjoittaa 16.3.2017 Metsälehdessä:

    ”Nykyiset kemeratuet ovt noin kaksi prosenttia metsänomistajien tuloista. Tätä vastaan metsänomistajat joutuvat ajoittamaan metsänhoitotyönsä normien eikä käytäntöjen mukaisesti.

    Puuntuotannon kannalta ei ole kestävää, että vuotuisen taimikonhoitopinta-alan määrää todellisen tarpeen sijasta eduskunta hyväksyessään valtion tulo-ja menoarvion. Valtakunnan metsien inventoinnin tulokset taimikonhoitorästeistä kertovat tästä karua kieltä. Väitän, että metsänomistajat ovat maksaneet kohonneina kustannuksina ja menetettyinä hakkuutuloina enemmän kuin saaneet tukia.

    Ehdotukseni on metsänomistajille ja teollisuudelle yhteisesti: testatkaa hallituksen valmius normien purkuun tarjoamalla vastikkeeksi valtion budjettiin vajaan 100 miljoonan euron vuosisäästöt. Huolenpitoon hiilinielusta, matsäluonnon monimuotoisuudesta ja niukoista vesistöpäästöistä metsäalan on helppo sitoutua jos ala voi valita keinot itse.”

    Voiko asiaa enää viisaammin sanoa!

    Kannattaa miettiä, onko järkevää ajaa 40 kilometriä jonottamaan tunniksi ilmaista yhden euron muoviämpäriä, kun polttoaineeseenkin menee jo viisi euroa.

     

  • Visakallo

    Suuret yhteiskunnalliset kohteet houkuttelevat kaikkein eniten väärinkäytöksiin, sillä todellinen valvonta on heikkoa ja raha on isännätöntä. Katsotaan nyt, mitä kaikkea  Länsimetronkin tiimoilta alkaa paljastua.

    Timppa

    En kyllä usko, että Länsimetrosta löytyy mitään rikollista.  En kuitenkaan väitä, etteikö vilppiä oli voinut tapahtua ja on todennäköisesti tapahtunutkin.  Onnistuihan yksi Helsingin kaupungin valvoja yhdessä alaurakoitsijoiden ja pääurakoitsijan väen kanssa tekemään mittavia petoksia.

    Länsimetrossa organisaatio on ollut hyvin kevyt ja ammattitaidoton.  Myös pilkottu urakkamuoto helpottaa väärinkäytöksiä.   Eikä ole tainnut olla mitään kunnon budjettiakaan.  Vastuu hommasta on ilmeisestikin ollut yksittäisillä konsultin työtekijöillä.  Ihan hyvin voi hyväksyä suurempia yksikkömääriä kuin on tehty.

    Tolopainen

    Kun aikoinaan Helsingin metroa rakennettiin, siinä yhteydessä paljastui laaja lahjusvyyhti, vain metrotoimiston johtaja tuomittiin niistä vankeuteen Valtanen, muiden kohdalla syytteet ehtivät vanhentua. Kunnallisissa isoissa hankkeissa n.5% budjetista lasketaan menevän korruptioon. Päättäjät tekevät tutustumismatkoja vaimoineen ulkomaille ym. pientä. Jokaisessa yrityksessä käytetään firman rahoja lomamatkailuun peitellysti asiakastapaamisten yhteydessä ulkomailla.

    Kalle Kehveli

    Ei korppi korpin silmää noki. Näin hyväveli systeemi toimii suomessa jo sadatta vuotta!

    Jätkä

    Noin ison projektin valvojaksi ei riitä yksi ammattilainen. Kannattaa ehdottomasti palkata sellaiset valvojat, jotka osaavat lukea piirustuksia ja sopimuksia, sekä tietävät, miten heidän vastuualueellaan hommat hoidetaan.

    Kun päättäjät lehtevät ”tutustumismatkalle”, niin matka, jolle eukko otetaan mukaan, on selkeä ja selvä B-luokan matka. Sillä reissulla ei edes poiketa Bordellessa!

    Timppa

    Nyt Tolopainen puhut Helsingin metrosta asiasta, josta et tiedä yhtään mitään.

    Siellä ei todellakaan ollut tai paljastunut mitään laajamittaista lahjusvyyhteä.  Tiedän sen hyvin, sillä silloinen työnantajani urakoi monta kohdetta, joiden toteutuksesta vastasin.  Ne urakat saatiin normaalilla urakkakilpailulla.  Ja metron valvojat olivat tarkkoja.

    Totta on, että metron toimitusjohtaja otti Siemensiltä lahjuksia, mistä jäi kiinni ja joutui vankilaan.  Tiedänpä senkin kuinka se kiinnijääminen tapahtui.    Perussyitä oli kaksi, toimitusjohtajan ylimielisyys ja sitten erään metrotoimistosta potkut saaneen tyypin henkilökohtainen kosto toimitusjohtajalle.  Nimittäin nämä rötökset paljastuvat yleensä vain jonkun tekemästä ilmiannosta.  Tällä kertaa tämä tyyppi suoritti omaan lukuunsa toimitusjohtajan puuhien tarkkailua ja onnistui löytämään Siemensin ”mustasta kassastaan” toimitusjohtajalle maksamia käteisDmarkkoja. Tarkastajat eivät siis yleensä löydä mitään rikkeitä.

     

     

    Planter

    Onko metro saanut kemeratukea kustannusten kasvatukseen, luulin, että sitä saa vain taimikon kasvatukseen.

    Timppa

    Muuten sinäkin Jätkä puhut asiasta, josta et tiedä.  Aikanaan minäkin olen ollut muutamalla matkalla, joilla on ollut päättäjiäkin mukana.  Viinaa ja ruokaa kummempia tarjoiluja ei ole ollut.   En tietenkään voi taata, ettei joku muu porukka ole jotain muutakin tarjonnut.   Se ei ole kuitenkaan mikään maantapa.

     

    reservuaari-indeksi

    Puuntakunen, palstan ehdottomasta eliitistä, avautuu:

    ”Taso 1:  Täydellisen tietämättömyyden aikaansaama kaikkein korkein tiedon taso.Taso 2:  Kuullun tiedon aikaansaama varma ja monipuolinen asiantuntijataso.Taso 3.  Opitun ja koetun tiedon taso, joka aktivoi Taso 1:n ja 2:n jakamaan neuvoja.”

     

    Minkä numeron annat itsellesi?

    Peilataan vaikka kommenttisi toisessa viestiketjussa: ”Jos puunmyynnistä maksetut verot ohjautuisivat niihin kuntiin joissa puuta myydään, kunnat pärjäisivät ja kukoistaisivat VARMASTI jo niillä verotuloloilla hyvin (ilman tukia tai valtionosuuksia).

     

    Tolopainen

    Kyllä Timppa siellä aika laaja lahjustutkinta tehtiin, kun 17 helsingin kaupungin hallituksen jäsentä oli syytettynä. Ei syytekynnys ihan matala tuolla tasolla ole. Ei kai niitä lahjuksia pikkuyritykset, jotka tekee jotain aliurakoita pysty tarjoamaan, kyllä siellä Siemensin lahjusrahaa käytettiin.  Yksi tietenkin otti syyt niskoilleen ja tuomittiin.  Silloisen oikeuskanslerin Kai Kortteen aikana moni politikko joutui lahjustutkintaan.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 175)