Keskustelut Metsänhoito Tuhkalannoitus

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 113)
  • Tuhkalannoitus

    Merkitty: 

    ”Tuhkalannoitus lisää metsien hiilinielua. Sen määrä voitaisiin jopa nelinkertaistaa. Jutussa on laskeskeltu että tuhkalannoituksella saadaan ainakin noin 3 kuutiometriä lisäkasvua hehtaarille vuodessa. Parhailla kohteilla selvästi enemmän.”

    Mistähän nämä A.Jalkasen kasvuluvut ovat peräisin?

    Tapion julkaisu: Puutuhkalannoituksen vaikutus kasvuun

    Mervi Matilainen

    Tämän tutkimuksen mukaan kasvunlisäykset olivat  merkittävästi vaatimattomat kasvuluvut kuin 3 kuutiota vuodessa.

  • pystykorvat

    Herrat näyttävät kasvattavan ylilaatua. Kyllä se on niin että tukki on sellainen josta ostaja maksaa tukin hinnan, Kenenkään metsänomistajan ei ole järkevää antaa hakata tukin mitat  ja laadun täyttävää puuta kuitukasaan.

    avebella

    Mites tuommoinen juttu kun saisin ehkä paikalliselta lämpölaitokselta tuhkaa ja ajatuksena omatoimisesti ajaa omille turvemaille, tuleeko sanomista? Lämpölaitokselle se on kumminkin ongelmajätettä. polttavat haketta.

     

    Puuki

    Minä en ainakaan sano mitään kellekään , jos ajat samalla muutaman kuorman meikän turvemaallekin.

    A.Jalkanen

    Jätkä, selvä! Tuo rungon liike varmaan vähenee kun turvekerros ohenee ja ojitusalueen maaperä muuttuu turvekankaaksi, joten seuraava puusukupolvi voisi olla jo ihan kuranttia tavaraa ohutturpeisilla soilla.

    Kuitupuunkasvattaja

    Olen Annelin kanssa samaa mieltä. Jahka turvemaa asettuu, on seuraava puusukupolvi myös laadultaan parempi.

    Jätkä mainitsi paalujuuren. Kun Risto Jalkasta on kuullut joskun kauan sitten, ei männyllä ole Suomessa paalujuurta kuin harjumailla.

    Ja kun suosta puhutaan, niin Metsälehden Makasiinissa oli Veli-Jussi Jalkasen palautetta Tapion suo-ohjeisiin. Hyvää palautetta käytännön toimijalta. Vessin näkemyksille soisi enemmän palstatilaa.

    Nämä ovat vain kommentteja, mutta samalla myös kehuja Jalkasille.

    A.Jalkanen

    Nämä kaksi Jalkasta ovatkin taitavia, toinen tutkijana ja toinen puuntuottajana.

    Jätkä

    Risto oli meikän työkaverina monta vuotta Metsäoppilaitoksella. Mukava mies ja omalla alallaan hyvin pätevä, kuten minäkin!

    metsä-masa

    Kolleegat on tuoneet esille hyviä käytännön esimetkkeja ja vihjeitä tutkitusta  tuhkalannoituksesta ja suopuuston kasvatuksesta.

    Turvekankaan keskimäärin laadukkaampi mäntytukin laatu näyttää myös pitävän paikkansa, silmämääräisesti arvioituna !

    pystykorvat

    avebella

    ”Mites tuommoinen juttu kun saisin ehkä paikalliselta lämpölaitokselta tuhkaa ja ajatuksena omatoimisesti ajaa omille turvemaille, tuleeko sanomista? Lämpölaitokselle se on kumminkin ongelmajätettä. polttavat haketta.”

    Mikäpä estäisi. Ainakin kun et mene kyselemään keneltäkään. Olihan tuoonoin juttua jostakin koillismaalaisesta metsänomistajasta, olikohan taivalkoskelainen,  joka oli ajellut tuhkia paikalliselta laitokselta jo erinäisia vuosia.

    Mutta jos menet kysymään joltakin paikkakunnan tai alueen ympäristöviranomaiselta niin kyllä löytyy pykäliä  ja ohjeita paljonko mitäkin alkuainetta saisi tuhkassa olla. Ei kun ajamaan vaan. Näyttötaakka on siellä vastapuolella.

    Ja yleisesti hyväksyttyä ja jopa suositeltavaa tuhkan levitys on.

    Jätkä

    Kun olisi Itsepurkana perävaunu (paskakärry) -ja sen perään ratustelisi tavallisen lunilingon, joka puhaltaa molemmille puolille ja toimii omalla moottorillaan vakiokierroksilla, niin tapahtuisi talvella poljettuja ajouria pitkin tuhkan levitys ”kuin luomisen työ”.

    Telikärryssä kulkeutuisi kerralla useampi tonni, joten homma tapahtuisi hienosti ja edullisesti.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 113)