Keskustelut Metsänhoito Tuhkalannoitus

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • tupe

    Takasta tulee niin vähän tuhkaa, ettei silöä isoja kokeita tehdä. Tuhka vaikuttaa turvemailla.voimakkaan lisäkasvun.

    Jätkä

    Takasta, jossa on rosti, ei juurikaan tuhkaa kerry. Sekin, mitä tuhkalaatikkoon tulee, ei sisällä hiiliä oikeastaan lainkaan, eli palaminen on varsin tehokasta.

    Polttelen talviaikaan joka päivä takkavalkeaa, eikä tuhkaa kerry kuin muutama ämpärillinen, jos sellaista käytetään mittayksikkönä.

    Sellaista määrää ei viitsi lähteä kerrallaan loppusijoittamaan, vaan sen paikka on tuhka-astiassa, joka ei vuodessa eikä kahdessa täyty.

    Eipä takassa synny sen ihmeellisempää tuhkaa kuin hakekattilassakaan.

    mehtäukko

    Päälle 400:n neliön lämmitys käyttövesineen hakkeella ei sekään kummia määriä tuota tuhkaa. Ne on kuitenkin parinkymmenen vuoden aikana pöläytetty ojitetuille rämemänniköille ja tumman vihreää neulastahan se pukkaa…

    Jätkä

    Räme on perinteisesti ollut kiitollinen hoidettava puuntuottamista ajatellen. Tuhkalannoitus siellä antaa varmasti sijoitukselle hyvän tuoton.

    A.Jalkanen

    Turvesuonpohjien metsitys onnistuu tuhkalannoituksella paremmin.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsä/artikkeli-1.225164

    tupe
    harrastelija

    Isä teki koealan tuhkan vaikutuksesta joskus 1950-luvun lopulla. Jo silloin oli joku kokeilu tuhkan vaikutuksesta. Minä koulupoikana hoidin käytännön puolen. Ala oli jotain aarin luokkaa. Alueen raivasin niin, että n. metrin pituinen tasainen taimikko jäi kasvamaan, Ympärillä oli luonnon taimikko tavallaan verrokkina. Kannoin alueelle kaikki tuhkat mitä tuli uunista, liedestä ja saunan kiukaan alta.

    Läksin kotoa sitten 1960-luvulla, joten tuhkan vaikutus jäi seuraamatta. Nythän siellä on tukkimännikkö! Itse olen lannoittanut helokopterin levittämänä 37 ha, viimeisin alue viima kesänä.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)