Keskustelut Metsänhoito Tuhkalannoituksen ensiharvennuksen jälkeen

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)
  • Tuhkalannoituksen ensiharvennuksen jälkeen

    Merkitty: 

    Kannattaako tuhkalannoitus? Kuvio on lannoitettavan harvennuskuvion vieressä ja siksi lannoitus houkuttelee. Jos vaikka ensiharvennus  harvennettaisiin alarajalle ja kasvatettaisiin tukkia? Kyseessä on ohutturpeinen, ojitettu ja mäntyä kasvava kohde.

  • harrastelija

    Ottiko Gunnarilla taas keulia 🙂 Mitä haittaa sian paskalla on metsässä, jos ei ihan pihapiirissö ole?

    Oliko niin, että teidän poppoon maataloustukiaiset olivat Metsäkeskuksen saamien tukiaisten kanssa kaikkein suurimmat?

    pikkutukki

    Tuksua saa melkein kaikki jotakin kautta , mutta maanviljelijä on se joka aina saa asiasta sian- ym. paskan niskaansa .

    Puuki

    Lietelanta sopisi varmaan hyvin myös metsälannoitteeksi mutta se pitäisi nykyisten sääntöjen mukaan saada suht. nopeasti maan pinnan alle kuten pelloille levitettäessä .

    Toinen mahdollisuus olisi kompostointi, jossa metaani otetaan talteen biopolttoaineeksi ja turpeen kanssa kompostoitunut lanta valmistuu hajuttomaksi ja muutenkin entistä paremmaksi lannoitteeksi.

    rööri roope

    Gunnarien tuet luokkaa 350 tuhatta euroo paskan levityksestä/ levittäjä.

    pikkutukki

    Keväällä rautakangilla reikä puun tyvelle  ja särki perään !

    Hämis

    Kenttäkokemusta ja faktatutkimusta Remeksen ja Topin tahtiin.

    Apli

    Hyvä video, itselläkin erittäin samoja kokemuksia tuhkalannoituksista kuten oli videolla..

    A.Jalkanen

    Erittäin paljon kiitoksia näistä videoista. Metsänhoidon käytännön oppia parhaimmillaan!

    Luonnonvarakeskuksen Juha-Pekka Hotanen FaceBookissa:

    ”Myös heikkopuustoiset, itsestään ennallistumassa olevat ojitusalueet ovat hiilensitojia voimakkaan aluskasvillisuuden (putkilokasvit, sammalet) kasvun myötä. Ojituksen jälkeen puolukka- ja varputurvekankaiden turve ei juurikaan hajoa ja päästä hiiltä taivaalle, ja puut sentään kasvavat melko hyvin sitoen hiiltä. Rehevien kasvupaikkojen, ruoho- ja mustikkaturvekankaiden, turve sitä vastoin jatkaa hajoamistaan – luultavasti niin kauan kuin sitä riittää.

    Hiilen kannalta sekä ojittamattomat että ojitetut suot ovat ok. Ojitettujen soiden ravinnepäästöihin tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota, niihin voidaan vaikuttaa metsänkäsittelymenetelmillä. Tuhkalannoituksiin sopivat kakkostyypin turvekankaat tulee lannoittaa tuhkalla. Päästöjä ei synny, ja metsä kasvaa loistavasti: hiilinielut kasvavat!”

    Videolla Remes antoi ohjeita kaliumin puutoksen tunnistamiseen: kuusella neulaskertoja on normaalia vähemmän ja vanhemmat neulaset ovat kellertäviä tai ruskehtavia. Männyllä neulasen kärki kellertävä. Hän sanoi myös, että tuhkalannoituksessa pitäisi saada noin 50 kg fosforia hehtaarille ja 100-120 kiloa kaliumia hehtaarille.

    Millaisia ovat kakkostyypin turvemaat? Tapio opastaa.

    https://metsanhoidonsuositukset.fi/fi/toimenpiteet/kasvupaikkatyypin-tunnistaminen/toteutus

    Kurki

    Rehevien kasvupaikkojen, ruoho- ja mustikkaturvekankaiden, turve sitä vastoin jatkaa hajoamistaan – luultavasti niin kauan kuin sitä riittää.

    Rehevillä metsää kasvavilla turvepohjilla, korvet, sammalten häviäminen ja pintakasvillisuuden muuttuminen ruohoja kasvavaksi lopettaa turpeen muodostumisen ja siitä tulee suuri hiilen päästäjä.

    https://metsanhoidonsuositukset.fi/fi/toimenpiteet/turvemaiden-metsankasvatus/toteutus

    metsä-masa

    Terveys- ja tuhkalannoituksia on meikkäkin taas tehty n. 25 ha, vaikutuksia pääsee sitten muutaman vuoden pästä toteamaan. Remekseltä hyvää täsmä tietoa lannoituksen suunnitteluun, ja lisäksi AJ:tä ja selkeä kooste fifeosta ” tuhkalla tuotosta ” !

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)