Keskustelut Metsänomistus Trollia pukkaa

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 137)
  • Trollia pukkaa

    Yle – luonto sabotaasiosasto oli tehnyt haastattelututkimuksen Helsingin rautatietasemalta. Kyse on nyt tiedustella ihmisten kantoja hakkuiden määrästä. Tv-ruudussa kolme iäkkään puoleista antoi  lausuntonsa jolla kuvataan yleisesti suomalaisten tuntoja asiasta.

    Näinkö alhaista on uutisointi pakkoverolla pönkitettävän Ylen toiminnassa?

  • A.Jalkanen

    Vaikk tutkia slaavilaisia kieliä.

    MIISU4F

    Edelleen kysyn aloittajalta samaa, kysymykset pari sivua taaksepäin.

    Voitko vastata niihin ja perustellakin? Toimin metsäalalla, tunnen  metsä-ja ympäristöpolitiikkaa. On muutakin takataskussa kuin mutu-tuntumaa. Voin olla ja olenkin usein eri mieltä monen kanssa olematta trolli tai provo. Olen metsäammattilainen ja median suurkuluttaja–muunkin kuin Ylen.

    Vastaan aloittajan itsensä esittämään kysymykseen: Ylen tekemä työ, uutisointi, jornalismi, ei ole alhaista!  Sen takia, että se on verovaroin maksettu, on  merkki, että me kaikki voimme vaikuttaa sisältöön. Kaikki aiheet ja uutiset pääsevät Ylessä läpi ja ne on huolella tutkittu.

    Mehtäukonkin  kannattaa ottaa yhteyttä suoraan Ylen ko asiain toimitukseen ja kertoa kantansa, jospa saisi oman uutisen läpi.

    Tolopainen

    Miisu on tainnut ymmärtää väärin Ylen rahoituksen. Rahoituksella ei ole mitään yhteyttä toimituksen sisältöön, ne kulkee ihan omia latujaan. Ohjelmien sisällöstä vastaa eri henkilöt kuin yhtiön taloudesta. Se että ylellä on paljon toimittajia palkkalistoillaan ei takaa ohjelmien laatua, mielummin päinvastoin, organisaation kulut ovat niin suuret, että mitään laadukasta ei ole varaa tuottaa.

    A.Jalkanen

    Mielestäni yhdestä kyselystä on nyt tehty kokoaan suurempi asia. Kysely oli kohdistettu väestöryhmiin niiden koon suhteessa. Koska isoin osa suomalaisista asuu jo kaupungeissa heille tulee myös suurin osa kyselyistä.

    Tässä on nyt tulossa agendalle isoja juttuja jotka vaikuttavat metsänomistajan toimintaympäristön kehittymiseen. Tärkeimpinä puumarkkinat, LULUCF-asetus ja avohakkuut historiaan -kansalaisaloite. Erityisesti viime mainittua kannattaa seurata ja osallistua aktiivisesti keskusteluun! Olisin varovaisen optimistinen nykyisen eduskunnan suhteen. Jospa esimerkiksi hirvieläinten kannan hoidon ongelmat ymmärrettäisiin helpommin vihervasemmiston kuin oikeiston puolella…

    Tolopainen

    AJ:llä on oma lehmä ojalassa tai oma edustaja arkadianmäellä. Hallituksen ja eduskunnan liikkumavara Suomessa on kuitenkin aika pieni, talouden reunaehdot määrittää jokaisen hallituksen politiikan. Nykyinen hallitus joutuu jo politiikkansa takia kiristämään keskituloisten verotusta, kun muuten hyviä lupauksia ei voida rahoittaa. Pienituloisia opiskelijoita ei kiinnosta edes hakea 40€ oppimateriaalitukea, luulisi vihervahemistoa kyrsivän, kun edes ilmainen raha ei kelpaa nykynuorisolle. Vanhemmilta saa rahaa ilmeisesti helpommalla.

    MIISU4F

    Mikä ongelma on, jos hakkuita ei lisätä vaan ne pysyvät ennallaan! Puunjalostuksessa joka lastu otetaan talteen eri muodoissaan. Eri teknologian saavutuksin samasta määrästä puuraaka-ainetta saa enemmän irti hyödynnettäviä jakeita. Yle kyselyineen  ei kuiteskaan ole metsäteollisuutta kaatamassa, eikä puunmyyntiä olla rajoittamassa..voivoivoi…

    Kaikkihan on aina *väärin äänestetty* kun ei mene ihan oman mielen mukaan, hohhoijjaaa.

    Jospa aloittaja ihan vaan purkaisi hänelle esitetyt kyssärit hyvän  vuorovaikutuksen ja asiakeskustelun merkiksi.

    Tolopainen

    Minulle metsänomistajana ei ole mitään hyötyä noista ylen kyselyista, en tiedä kenelle niistä on hyötyä. Miisu ilmeisesti tietää, niin voi kertoa.

    Puuki

    Hakkuita ei välttämättä tarvitse lisätä ainakaan merkittävästi. Mutta kysymys on siitä , miten onnistuu investoinnit uusiin (tai esim. 1 :een uuteen) entisiä vähemmän saastuttavaan ja niitä uusia innovaatioita käyttävään sellutehtaaseen, jos syntyy esim. sellanen poliittinen päätös  , että hakkuita pitää pyrkiä vähentämään.   Joka paikassa ei ole hakkuut olleet samalla tasolla suhteessa kokonaiskasvuun. Lapissa vuosittaiset hakkuusäästöt on olleet jo pitkään n. puolet kokonaiskasvusta, Kainuussa n. 40 %, Pohjois-Pohjanmaalla säästöt samoin  isoja määriä, joista on aiheutunut ne mittavat ensiharvennusrästit, joiden purku olisi monin tavoin hyödyllistä .   Joillakin eteläisemmillä alueilla hakkuut on joinakin vuosina olleet vuosikasvun tasolla. Ei voi niputtaa koko Suomea samalle tasolle puun käytössä ja hakkuumahdollisuuksissa.

    A.Jalkanen

    AJ:llä on oma lehmä ojalassa tai oma edustaja arkadianmäellä.

    Ei ja ei.

    Haluan silti pitää metsänomistajan puolta: hakkuiden määrää ei ratkaista gallupeilla eikä eduskunnassa, avohakkuut pitää pysyä sallittuina ja yhteisin ponnistuksin tehtyä hiilinielua ei saa sosialisoida EU:lle. Haluan lisäksi pitää sananvapauden puolta kuten Miisu4F. ? YLE:llä on oikeus tehdä kyselyitä ja tekee niitä varmasti lisääkin, kunhan asiat eduskunnassa etenevät.

    Tolopainen

    Sehän olis tietenkin aika ikävä tilanne, jos metsänomistajat lopettaisivat avohakkuut, eikä sahoille riittäisi puuta sovittuhin vientitoimituksiin. Loppuisi miisultakin raivaushommelit aika nopeasti. Mutta vapaus kasvaisi, olisi enemmän aikaa käydä liittopomojen kursseilla.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 137)