Keskustelut Metsänomistus Trollia pukkaa

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 137)
  • Trollia pukkaa

    Yle – luonto sabotaasiosasto oli tehnyt haastattelututkimuksen Helsingin rautatietasemalta. Kyse on nyt tiedustella ihmisten kantoja hakkuiden määrästä. Tv-ruudussa kolme iäkkään puoleista antoi  lausuntonsa jolla kuvataan yleisesti suomalaisten tuntoja asiasta.

    Näinkö alhaista on uutisointi pakkoverolla pönkitettävän Ylen toiminnassa?

  • Lenkopetäjä

    Eduskunta ei ole me pienoiskoossa jos ei siellä ole eniten ääniäsaaneet puolueet☝️

    Taiki

    A.J.: nettiyhteyden olemassaolo ei tarkoita, että pääsisi osallistumaan tuollaisiin kyselyihin. Kuten Ranen linkistä voi lukea kysely voidaan kohdentaa tilaajan toimeksiannon mukaan hyvin tarkasti halutulle kohderyhmälle. Toisin sanoen saadaan juuri sellainen tulos kuin  tilaaja haluaa.

    Ylen luontoporukalta tälläisiä tempauksia on ollut aikaisemminkin.

    Hyvä ajaa omaa propakandaa kun on rajattomasti verovaroja käytössä.

     

    puunhalaaja

    Kertulla on tuolla aiemmin ketjussa kyllä onnistuneesti karrikoitu näkemys metsäalan viestinnästä ja imagonluonnista.

    Visakallo Visakallo

    Kerttu kyllä moittii hyvin ansiokkaasti toisten tekemiset, mutta sisäänrakennettu vaatimattomuutensa estää kertomasta, miten hommat pitäisi hoitaa.

    mehtäukko

    Täsmälleen samaa mieltä.

    Puuki

    Metsien hoidon laiminlyönti ja hakkaamattomuus ei johda mihinkään hiilineutraaliuuteen .

    Siitähän on jo paljon esimerkkejä laajojen metsäpalojen ja tuholaisten lisääntymisenä. Venäjällä paloi n. Belgian kokoinen alue, mm. Kanadassa ja USA:ssa on ollut sama ongelma ; kun ei harvennuksia eikä muutakaan metsänhoitoa tehdä, niin luonnontuhot lisääntyy.

    Sademetsien laajat avohakkuut ja polttaminen laidun-ja kaivosmaiksi on ihan eri asia kuin pohjoismainen boreaalisten metsien metsänhoito.  Se ei ole kunnolla selvinnyt kovin monelle somekirjoittelijalle ; eikä  varsinkaan YLE:n tomittajille jutuista  päätellen.   TOivottavasti suomalaiset päättäjät (eikä EU:n päättäjät) ei sorru tekemään virheellisiä päätöksiä muka esimerkkinä ollakseen ja estä normaalin metsänhoidon ja metsätalouden & -teollisuuden harjoittamista täällä .  Siinä  voisi yle-veron maksupotentiaalikin kutistua melko ohueksi sen jälkeen.  ( Jos esim. ranskalaisten mielenmukaan päätetään Suomenkin metsänhoidosta , niin siitä ei tule yhtään mitään).

    Rane

    Kuten Taiki totesikin Taloustutkimuksen nettipaneeliin todennäköisesti ”pääsee”  jonkinlaisen satunnaisotannalla tapahtuvan kutsun perusteella.Paneelissa olo edellyttää että luodaan profiili eli täytetään nettilomake josta ilmenee mm.ikä,ammatti,väestöryhmä,tulotaso,asumispaikka ja muoto sekä mahdolliset omistukset kuten metsäomaisuus.Rane epäilee että annettuja tietoja ei tarkisteta mitenkään.

    Tämmöinen paneeli voi olla  laaja,Markkinatutkimuksellä kerrotaan olevan 70000 web-panelistia.Kun tästä määrästä tietokone valitsee asiakkaan (tutkimuksen tilaajan) kanssa sovituin ehdoin sen 500-2000 vastaajaa niin tulos tulee juuri halutunlainen.

    No miksi ei järjestetä galluppeja joissa olisi esim 10000 vastaajaa,sehän ei tietokoneella veisi sen kauempaa kuin parintuhannen hengen kyselykään.

    Tuloksen räätälöinnin vaikeutumisen lisäksi syy on taloudellinen,nettipanelisteille maksetaan pientä korvausta joka pitäisi velottaa asiakkaalta tai sitten olisi pois tutkimuslaitosten tuloksesta.

    https://www.otanta.com/webotanta-paneeli

     

     

    pihkatappi pihkatappi

    Ja kysymyshän pitäisi kadun tallaajalle kuulua, olisitko valmis maksamaan 10% lisää veroja tai laskemaan eläkettäsi 10%, vaiko pienentämään valtion sinulle maksamaa ansiotonta tukea 10%, että voimme pienentää kotimaisen hiilijalanjäljen kokoa vientiteollisuuden supistamisella. Saisimme näin hetkellisesti hiilivarantoa kerättyä metsiin, mutta pitkässä juoksussa tämä ei ole kestävä ratkaisu, kun puusto ikääntyessään ei hiiltä enää ilmasta kerää. Tiedämme kuitenkin että muut maat ponnistelevat Aasiassa ja muillakin mantereilla yhtä kovasti tämän asian eteen, kun me nyt näytämme esimerkkiä, eivät he tiedä miten kestämätön ratkaisu meidän metsien museointi on.

    Gla Gla

    AJ: ”Ei mielipidekysely ole trollausta! On vain hyödyksi metsäalalle että ns. kansan syvien rivien ajatuksia selvitetään.”

    WWF:n toimihenkilö Annukka Valkeapää teki Helsingin yliopistossa opiskellessaan tutkimuksen ”Suomen metsät ja metsäpolitiikka – kansalaisten näkemyksiä”. Taisi ola vuonna 2011 eli ihan nykyaikaa elettiin, eikä mikään muu kuin metsälaki ole tuon jälkeen muuttunut. En tiedä, oliko vastaajaryhmä manipuloinnin avulla luotu otanta, mutta tulosten käsittelyyn liittyy kaksi asiaa, jotka pitäisi keskustella julkisuudessa läpi.

    Toisessa kysymyksessä kysyttiin avohakkuiden hyväksyttävyyttä, toisessa metsälain hyväksyttävyyttä (ennen lakimuutosta), jonka mukaan puut pitää kasvattaa ns. jaksollisena. Molemmissa tuli n. 70% tulos eli avohakkuita vastusti yhtä suuri joukko kuin hyväksyi avohakkuuseen johtavan kasvatuksen. Ellei tämä alleviivaa jotain vastaajien edellytyksestä ottaa kantaa asiaan, ei sitten mikään. Tätä asiaa ei millään tavalla johtopäätösten teon yhteydessä huomioitu ja työ silti kelpasi Helsingin yliopistolle!

    Toinen asia on se, että tutkimuksen julkaisun aikoihin lähti lehdistötiedote suunnilleen jokaiseen suomalaiseen mediaan, jonka mukaan avohakkuita vastutaa 69% kansasta. Tuo myös julkaistiin sellaisenaan ja edelleen tulosta käytetään tiettyjen intressiryhmien etujen ajamiseen. Tiedotteessa ei käsitelty silloisen metsälain hyväksyttävyyttä.

    Ellei tällainen toiminta vahingoita suomalaista yhteiskuntaa, ei meidän tarvitse olla huolissaan itäsuomalaisesta trollitehtaastakaan.

    Visakallo Visakallo

    Suomen kaltaisessa vähäväkisessä maassa metsät ja pellot ovat hyvin tärkeitä niin oikeistolle kuin vasemmistollekin säilyttää vanhat tavoitteensa ja olla itse tekemättä juuri mitään ilmaston eteen. Tämä onnistuu syyllistämällä kaikkein vähimmän syylliset, eli puuntuottajat ja maanviljelijät. Tämä yhdistää poliittisia ääripäitä  samaan tapaan kuin jatkuvasti paisuva asumistuki.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 137)