Keskustelut Metsänhoito Trimmerillä taimien perkaus

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Trimmerillä taimien perkaus

    Viikonloppuna Kuusamon Tokmannissa erikoistarjouksessa oli Hyundai trimmeri. Epäilin kovasti kun hinta oli alle 60 euroa. Tänään taimikonhoidossa kesäkelissä testattu värkki. Tosi hyvä ja kevyt. Suosittelen muillekin. Sopii siis vain heinän niittoon.

  • Konkeli

    Minulla on kaksivuotinen kuusentaimikko äärimmäisen kivisessä maastossa. Pari ha kaiken kaikkiaan. Olen käynyt sen läpi kahdesti kesässä.Toinen kerta on ollut heinä-elokuussa, niin ei varmasti kasva sama vesakko syksyksi uudestaan.
    Aseena minulla on koko ajan ollut kaksikahvainen, melko lyhytteräinen viitake sekä raivausveitsi. Raivattavaa on kaikki mahdollinen vesakko vatuista horsmaan ja siltä väliltä.
    Ikävin on ollut paksu, pyöreäkorsinen, tupsupäinen heinä. Mikä on pahimmillaan kaksimetrinen. Tosin katkee näin syksyllä jopa käsin. Taimet ovat kasvaneet hyvin. Ne ovat tanakoita, vihreitä – terveitä. Lisäksi tässä vaiheessa jätän joka ainoan luonnonkylvämän männyntaimen kasvamaan. Ne ovat lahjoja.
    Vaikka työ on hidasta, ajattelen taimikon parasta. Raivaussahaa tarjoan sitten, kun taimia ei tarvitse enää heinikosta etsiä. Näillä työtavoilla olen ajatellut mennä pari, kolme vuotta eteenpäin.
    Jos jollakin on vinkkejä käsinperkaukseen, niin kiitollisena otan ne vastaan.

    Hiluxmetsuri

    Itselläni hiukan samanlainen tilanne. Täydennysistutus luonnollisesti taimettuneen sekaan. Maasto on todella rehevää eli kasvillisuusvalikoima ulottuu korkeasta heinästä ja puoltoistametrisistä vadelmista aina metrisiin sananjalkoihin. Lisäksi on sellaista helposti katkeavaa horsman tyyppistä matalampaa ja isolehtisiä matalampia haitakkeita.

    Raivausveitsen kanssa olen mennyt, mutta myös raivaussahalla kun ollut selvää aluetta. Ongelma on lähinnä se, että ei aina tiedä missä taimi on. Kasvun kannalta tämä on huono, koska silloin taimi on liian varjoisassa ja tappioita on jo syntynyt.

    Pitää siis raivata ainakin 2 kertaa kesässä heti alussa ja sitten on mentävä uudestaan syksymmällä. Itselläni ainakin kävi niin, että heinäkuussa raivatut piti hienosäätää nyt syksyllä uusiksi. En näet halunnut jättää yhtään pitkää vadelmaa viereeen kaatumaan taimien päälle: kaikki pois vaan.

    Aikaa menee ihan suhteettomasti, mutta pakko on ryynätä, jos meinaa jotain hyödyllistä saada kasvamaan.

    Raivausveitsi terotettuna partaveitsitasolle on hyvä laite. Tylsällä ei tee mitään.

    metsänvartija

    Ottaa pakkauspahvia ostoskeskusten pahviläjistä niin ei tarvitse kiertää.

    Caballista

    Taimien etsinkä helpottuu jos niiden sijainnin merkkaa ennen heinien nousemista. Merkkauskeppejä voi tehdä itse (jos oma aika ei maksa / sitä on liikaa / pitää päästä emäntää metsään pakoon) tai ostaa Siekkelin Sahalta valmiita keppejä.

    Kepit ovat metrin mittaisia oksattomia / pyöreitä mäntykeppejä joiden toinen pää on maalattu siniseksi.
    http://www.puuntuottaja.com/
    wp-content/uploads/
    Merkkauskeppi.jpg

    Metsälehdessä ollut juttua sekä tekijästä että kepeistä tänä vuonna. Tekijällä ei nettisivua, yhteyden saa siekkelin saha ky, siekkelin.sahaÄTgmail.com, valkeala, 040 592 5005.

    Ammatti Raivooja

    Jos on kerta aikaa ja rahaa niin keppien sijasta kannattaa sijoittaa vaikka jättipaakkutaimiin. Saniaiskasvit on pahimpia, muiden seasta kyllä kuusi melkein nousee. Vatukkokaan ei haittaa mitään jos siihen on syntynyt lehtipuuta nujertamaan sitä. Vattuhan ei talvella kaadu taimien päälle. Se haitta mikä siitä on ni se ei päästä valoa kuusille. Tiukkaa hommaa laittaa vattua nurin ku se kasvaa jokavuos takaisin. Sen takia oon itte antanut luonnon hoitaa vatukot vesakon muodossa.

    MaalaisSeppo

    Minä heinäsin aiemmin istutuksen jälkeisenä kesänä vanhanajan viikatteella.Silläkin katkesi ohuet lehtipuuraipat. Hieman varttuneemmassa parhaaksi olen havainnut yhdenkäden tosi teräväksi tahkotun vesurin, Fiskars 1980 -luvun alusta. Nykyiset ovat liian kevyitä. Lehtipuupuskan kun taivuttaa kaarelle ja lyö vesurilla, niin katkeaa monta raippaa yhdellä kertaa. Raivaussaha tai jokin muu konevärkki painaa liikaa ja sen kanssa on hankala kääntyillä.

    Pienellä vesurilla hiuskasee heinät ja lehtipuuraipat. Kuusentaimien harvenukseen hieman huono. Nyt raivaan kuusentaimikosta kaikki koivut ja haavat. Leppää jätän hieman, jos eivät haittaa taimia. Myös koiranheisipuut ja ruusu- ja viinimarjapuskat. Paikoitellen on jumalattoman tiheässä luotaisia kuusentaimia. Parin vuoden päästä ajattelin tasata ja harventaa kuuset lopulliseen tiheyteen raivaussahalla.

    Gla

    Vesuri on muuten hyvä, mutta raivausveitsellä tekee saman työn paljon tehokkaammin.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)