Keskustelut Metsänhoito Trico aiheuttaa männyntaimilla monihaaraisuutta ?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)
  • Trico aiheuttaa männyntaimilla monihaaraisuutta ?

    Kävin eilen ruiskuttamassa Tricoa 0,5m taimikkoon,kun sellaisetkin taimet syödään.Aika monessa vuosi sitten ruiskutetussa taimessa kaksihaaraisuuutta tain monilatvaisuutta.Lyhyissä taimissa torjunta-ainetta menee paljon latvasilmuun.Pitäisikö Trico ruiskuttaa latvakasvaimeen niin,että sitä ei mene latvasilmuihin?Onko muilla tällaisia kokemuksia.

    Pitkissä taimissa silmut säilyvät puhtaina

  • Kurki

    Tämän kesän yleinen näkymä minun monessa mänty-kuusi taimikoissa on ollut männyissä kaksihaarainen latva. Kun metsämyyrä on kiivennyt taimen latvaan ja syönyt pääsilmun ja vioittanut muita sivusilmuja, joista yksi jäänyt ehjäksi ja kasvanut n. 50 cm. Lisäksi yksi vioittunut silmu on vaivaisena kasvanut 15 cm. Tällaiselle latvalle ei ole tarvinnut tehdä mitään.

    Mutta kun sitten on näitä pahempia tapauksia , että kaikki latvan silmut ovat syöty kuolleiksi, niin alemmat oksat 3..4 kpl ovat kääntyneet  kasvamaan kesän aikana uusiksi latvoiksi, kun niiden silmuja ei ole syöty. Tallainen taimi on pilalla, jos ei sahaa näitä uusia latvaoksia pois. Ja kun melkein kaikki männyn taimet ovat syöty tähän malliin. Kuusiin ei ole koskettu.

    Kaikki männyn taimet kyllä olen ruiskuttanut Trico-karkotteella joka vuosi ja hirviltä säästyneet, mutta yhdellä kohteella istutuksen jälkeen ensimmäisenä kesänä  söi joku sen männyn uuden herkullisen 3..5 cm latvakasvun heti taimen lähdettyä kasvuun. Sitten soivät parin vuoden päästä myyrät suurimman osan taimien silmuista. Sitten meni muutama vuosi, että tukkimiehen täi söi jokaista männyn tainta jonkin verran, mutta eivät kuolleet kun olivat vähän isompia jo n. puolimetrisiä. Nyt sitten 2..3 metrisenä tuli tämä viimeinen myyrien syönti. Kuusiin ei koskettu.

    Kaksi- ja useampi haaraisia on ainakin tässä minun taimikossa kyllä riittänyt. Paljon auttaa se, että puolet taimista on kuusia ja säästyneet.

    A.Jalkanen

    Kurjella on monimuotoinen eläimistö taimikossa. Jos hirvieläimiä ei torjuttaisi, ne voisivat viimeistellä tuhon.

    Kurki

    Totta.

    Hirvet pystyy kyllä torjumaan, mutta myyrät ovat vaikeampi juttu ja tuhot melkein yhtä pahat kuin hirvien aiheuttamat. Viime talvi alkoi pakkaslumella jäätyneeseen maahan eikä suvennut ja siksi myyrien ei tarvinnut tehdä ilma-aukkoja koko talvena että happea piisaisi. Nyt on ollut talven aloitus tällainen jo kahtena vuonna peräkkäin eli ei ole ollut suvikelejä heti lumentulon jälkeen, että lumikerros olisi tiivistynyt hapettomaksi ja myyrien olisi ollut pakko tehdä ilmaukot elääkseen. Paras myyrien torjuntakeino olisi nähin ilma-aukkoihin sirotella rottien myrkkyrakeita, joita minulla vielä on. Rakeitahan ei enää saa kaupasta. Muutaman kerran olen onnistunut. Toivottavasti ensi talvi alkaa räntäsateilla lämpimään maahan. Tai myyräkannat saattavat ainakin näillä tuhoalueilla olla romahtaneet.

    Ola_Pallonivel

    Siis mistä se myyrä syö mäntyjä, kun ne ovat kasvaneet 2-3 metrin pituuteen? Latvastako?

    A.Jalkanen

    Metsämyyrä kiipeilee kyllä taimiin. Joskus silmunsyöjä voi olla metsokin?

    Kurki

    Siis mistä se myyrä syö mäntyjä, kun ne ovat kasvaneet 2-3 metrin pituuteen? Latvastako?

    Männyn taimen latvasta.

    kaapo123

    noo kasvattaahan Maailassa eräs peruna-tomaatti kasvin,sama kasvi,peruna mullassa ja latvassa kasvaa tomaatti ja samoin munakoiso-peruna,samassa kasvissa,oohan näitä ihmeellisyyksiä maailmassa, varttamalla pystyvät kasvattamaan samassa kasvissa perunaa ja tomaattia ja peruna ja munakoiso

    Visakallo

    Voiko kesäkoivut käsitellä Tricolla jo ennen istutusta? Onko minkälaisia kokemuksia?

    Ola_Pallonivel

    Kyllä voi, ja kannattaa käsitellä ennen istutusta.

    Visakallo

    Ok, Ola_Pallonivel, tehdäänpä niin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)