Keskustelut Metsänhoito Trico

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)
  • Trico

    Oletteko yrittäneet tehdä karkotetta lampaanrasvasta?

    Tuottehan sisältää vain alle 7 prosenttia lampaanrasvaa.

    Ja sitten tätä vettä

    ja mitähän tämä on:”Sisältää 5-Kloori-2-metyyli-4-isotiatsolin-3-onin ja 2-metyyli-2H-isotiatsol-3-onin seosta”.

    Mikä noiden aineiden tehtävä on?

    Toimisko aine jos kotona käytettävvään klooriin sekottas lampaanrasvaa ja jotain mutta ja vettä ja levittäs vaikkapa lämpimänä seioksena taimikoihin?

    Kun ne nuo kotona kasvatetut lampaat tuppaa olemaan niin kauheen rasvasia niin ee menis rasvat hukkaan tai riähkälinnuille, sitä minä vaaan ihan asiallisesti kysyn ku ois tuota lampaanrasvaa…

     

     

  • Tomperi

    Ei selviä kokeilemalla.  Tuoteseloste jossa ””sisältää 5-Kloori-2-metyyli-4-isotiatsolin-3-onin ja 2-metyyli-2H-isotiatsol-3-onin seosta”  siinä pitäs olla kaikki oleellinen, voi olla että siinä ei ole ihan kaikki koska ei tarvitse olla tai siinä ei ole mitään joka lisäisi tarttuvuutta. 6,5 prosenttia teho aineena lampaanrasvaa, miun liuoksessa monta kymmentä. Niin, ilmoitetaanko noissa luvuissa tilavuus vai paino prosentti?

    Että jos tässä oiskin lampaan kasvatuksen ja kotiteollisuuden nousun kannattavuuden siemen?

    En ole kummoisesti kouluja käynyt enkä ymmärrä pätkääkään kemiaa niin jos joku ois joka ymmärtää niin tuossa vois olla polku kuljettavaksi,  metsänhoitajaksi voi valmistua vaikkei ymärrä kemiaa ollenkaan?  Tai hiilen kiertoa?

     

    kmo

    Jos lampaan rasvat saa omasta takaa, tai vaikka kaupasta ostaisi (12 e/kg), niin 6% seossuhteella luulisi kyllä Tricon hinnoille (160 e/kg) pystyvän kilpailemaan jos vaan saa litkua tehtyä. Itse en kemiaa ole sen enempää harrastanut, että tiedä miten luvanvaraista näitten klooriseosten käsittely on.

    A.Jalkanen

    Jos tekee haun vaikka sanalla ”5-kloori-2-metyyli-4-isotiatsoli-3-oni” niin saa listauksen aineista jotka sisältävät sitä.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Metyylikloori-isotiatsolinoni

    Sitten kun hakee ”2-metyyli-2H-isotiatsol-3-oni” löytyy pohjamaali.

    http://www.clasohlson.com/medias/sys_master/9543011565598.pdf

    Jos sekoittaisi lampaanrasvaa ja tuota Clasun pohjamaalia niin voisi tulla aika hyvä koktail.

     

    Mäntymaita

    Organoklooriyhdiste Tricossa on lähinnä pöpöntappaja eli biosidi.

    Jos lampaanrasvaemulsiota laitetaan purkkiin ja sitä säilötään muutama kuukausi sisätiloissa, voitte arvata millainen komposti purkin sisälle on muodostunut.

    Lähtökohtaisesti rasva pitää aineen kiinni neulasissa siihen ei ainakaan pohjamaaleja kannata sekoitella.

    Jean S

    isotiatsolit on yleensä kai säilöntäaineita?

    Niitähän löytyy kaikenlaisista maaleista, kosmetiikasta, hiusväreistä, tapettiliistereistä ym., kaikesta sellaisesta, mitä kannattaisi myydä kuivana passiivisena jauheena mutta mitä myydään valmiiksi veteen lantrattuna nykyään koska ihmiset ovat uusavuttomia ja/tai saadaan parempi kate.

    Ola_Pallonivel

    Metsälehden videossa taidettiin mainita, että ne kiinnitykseen käytettävät sidosaineet on juuri se vaarallinen aine. Siksi maski naamalla, muuten kiinnittyy keuhkon rakkuloihin.

    Tomperi

    Aika kivasti kloriitti liuotti läskin rasvan,  Suurin ongelma on että miten siitä sais emulsion, kun on paikallaan vesi ja rasva erottuvat toisistaan. Saippua ei tehonut, mäntysuopa.  Kotitarvekäytössä se ei ole ongelma.  Ehkä hyvä systeemi ois että siivilöi tämän ns liuennenn osan erilleen, lusikalla nostelee, siivilöi siitä karkeamman jaoksen pois…. ja entä jos biopohjaiseen teräketjuöljyyn sitä sekottaisi ja runsaasti sekottaisi….  Riikilällehän siitä ois semmonen kesän mittanen rojekti.  Miul on niin pien ala että tuo vesiseos on millä kokeilen ja sitten teräketjuöljyyn biohajoavaan sellaseen sotken, kesähelteillä menee pienestä reiästä sumuna puun latvoihin.  Saahan sen rsvan irti lämmölläkin mutta toi tapa oli turvallinen ja niin sanotusti sisäsiisti tapa.

    Puuki

    Laita koko sotku m-sahan teräketjuöljysäiliöön ja sillä sitten päristelet sen sumuna latvoihin kesällä.  Säätöruuvista seossäätö,  määrä sopivaksi… kaasuttelullakin voi säädellä.

    Tomperi

    Minulla ei ole sille muuta käyttöä kuin puutarhassa.  Voishan sitä viedä tietysti viedä nuolukiven metsään ja katsoa kelpaako hirvelle jos omaa seosta laittas mausteeksi.  Jäniksien torjumiseksi tuon tein. Jos toimii  ja sopivalla tavalla läskisiä lampaanlihoja laittaa niin täysin omavarainen olen ko tuotteen osalta.  Puutarhaan ohjeitten mukaan Tricoa levitetään neljä kertaa vuodessa metsään kaksi kertaa, metsä version hinta noin viiskymppiä litram puutarha ersion kaheksankymppiä litra, sama tuoteseloste molemmissa. Halavemmaksi oma tuotanto tulee vaikka viisikymmentä kertaa vuodessa levittäisi.  Taitaa olla tuo rasvan kiinni pysyminen olla Tricossakin se ydin ongelma.

     

    kmo

    Kysyin chatGPT:ltä miten lampaanrasvan saisi emulsoitua veteen, ja vastaus oli:
    Lampaanrasvan emulgoimiseen veteen tarvitset emulgaattoria, kuten lecitinin tai soijalesitiinin. Voit sekoittaa emulgaattorin lammasrasvan kanssa ennen lisäämistään veteen tai lisätä sen jälkeen veteen ja sekoittaa hyvin. Voit myös lisätä hieman suolaa tai etikkaa emulsion parantamiseksi. On tärkeää huolehtia, että lammasrasva on hienonnettu tai raastettu hyvin pieniksi paloiksi ennen emulgoimista.

    1 kg lampaanrasvaa ja 10 kg vettä varten tarvitset noin 0,1-0,2% soijalesitiiniä emulsiosta riippuen siitä, kuinka tiiviisti emulsio halutaan. Tämä tarkoittaa, että tarvitset noin 1-2 g soijalesitiiniä emulsiota kohti.

    Soijalesitiiniä löytyy kaupoista myös.

     

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)