Keskustelut Tekniikka Traktori metsätilan verotuksessa

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 66)
  • Traktori metsätilan verotuksessa

    Vanha traktori vetää viimeisiä ja uudempi suunnitteilla (n 20k sis alv) Metsää n 70ha, pellot laitettu vuokralle vuosia sitten. Hankinta hommia ei ole juuri tullut viime vuosina tehty ajan puutteessa mutta nyt näyttää taas paremmalta ja ensiharvennuksia tulossa. Muut metsävarusteet löytyvät jo.

    Vero.fi sivuilla yrittänyt jotain selvittää mutta….. Aika lailla tapauskohtaisia juttuja nämä näköjään. Jos alvin kokonaisuudessa saisi pois ja vähennykset päälle niin loppusumma tippuu about 8 tonnilla. Sen verran iso summa että hankintaa pitää tarkasti suunnitella.

    Onko kokemuksia ?

  • pihkatappi

    Joillakin menee mukavuus ja kannattavuus sekaisin. 20 tuhannen investoinnin pitäisi tuoda 1000 euroa tuottoa muuttuvien kulujen jälkeen, että voitaisiin puhua investoinnin taloudellisesta kannattavuudesta. Lannoitteiden levitystä, aurausta, taimien kuljetusta, puunajoa. Kaksi ensimmäistä onkin jotenkin laskettavissa, paljonko jää viivan alle, kaksi jälkimmäistä siellä mukavuus ja harrastus sektorissa. Jos mulla olisi kotipihasta 10 kilometrin säteellä yli 300 hehtaaria metsää, ostaisin jonkun traktorin metsätalouteen osin mukavuuden vuoksi, ei tarvitse tarkoin laskea. Tuhannen euron tuotto hankintapuita ajamalla voi tulla ehkä 500 motin puunajoilla, jos omalle ajankäytölle ei laske hintaa, eli itsepetoksella.

    mehtäukko

    Jos metsärattori-urakoitsija on saatavilla, se hilaa hankintapuut 300metrin ajomatkalta n. 4- 5 €urolla pinoon. Puut lähtevät varmasti kannolta, mo:n istuskellessa ja levähellessä kannon päässä.

    100 mottia tekee n.500 euroa…

    metsänkasvattaja

    jos  on  sijoittanut  20 tuhatta   osakkeisiin  jotka  ei  ole   tuottanutkaan  mitään vuosien  aikana  onko  se  kannattavanpaa  kuin  samanarvoisen traktorin  osto,  josta  myydessä  saa   saman  kuin  ostaessa ? tietysti  traktorilla  on oltava  muutakin  työtä  kuin omien  puiden ajo

    Nimetön

    Jeesen ois nyt pitänyt ehottomasti suositella maalämpöpumppua rattori investoinnin tilalle. Minun talo  nyt lämmennyt kallio lämmöllä vuoden ja ei edes saunaa ole lämmitetty puilla ja kokonais sähkön kulutus talossa ja vähän muualle on nyt vuoden aikana 6280kw, kolmena edellisenä vuonna kun oli puulämmitys niin sähkönkulutus oli keskimäärin 5400kw. Jeese ei käy kuin kerran polttopuu letukkaa tankaamassa sillä rahalla mitä mulla menee vuodessa talon lämmitys sähköön.

    Rane

    880 kwh on vähän maalämmön kulutukseksi?Ja vuosi sitten vaihdoit sähkökiukaaseen?

    A.Jalkanen

    Mulla maalämpötalossa sähkön kokonaiskulutus 7500 kWh vuoden alusta. Ei sähkösaunaa.

    mehtäukko

    20 tonnin sijoitus rattoriin jolla ajetaan metsäajoja, ei kyllä muutaman vuoden jälkeen ole entisensä. Myydessä harvoin saa maksamiaan takaisin, saatikka metsässä reuhkaantuneesta?

    Ja jos rattorilla ei niitä puitaan saa pinoon, mitäs se sitten maksaa? Ja joku tarakka on perässä oltava..

    Nimetön

    Terveydellisistä syistä saunaaminen jäänyt lähes Joulusaunaan. Elenian sivuilta kun katson niin vuoden alusta 18.9 saakka sähkön kulutus 4103,54kw. Hintaa minulla tulee kw:lle lähes 18 senttiä, 880x.0.18=158,4 euroa.  Vaimon kans kahestaan asustellaan.

    Metsuri motokuski

    Valitettavan usein on niin että kun maalämpölaitteita asennellaan niin ei osata mitoittaa laitteita oikein. Yleensä alitehoiseksi.  Silloin kulutukset ovat tuota luokkaa kuin Annelilla. Onneksi tuli kyseenalaistettua insinöörien suunnitelmat kun minun taloon maalämpövehkeitä asenneltiin. Nyt ollaan noissa lukemissa että kuukausittaiset sähkölaskut pyörii reilun satasen luokassa verkkomaksut mukaan lukien ja siinä on koko talon lämpö ja valaistus. Olen tyytyväinen eikä puita tarvii tehdä.

    A.Jalkanen

    Ei se minullakaan enempää kustanna: noin 120 euroa/kk koko sähkölasku.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 66)