Keskustelut Tekniikka Tokmannin saha

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 68)
  • Tokmannin saha

    Onko kenelläkään kokemusta sinisestä Hyundai-moottorisahasta?
    Moottori 36 cc. 14″ Oregon-laippa ja -ketju.
    Sahan hinta nyt 99 euroa. Aikaisemmin 149 euroa.
    Ei ole tarkoitus sen kanssa savotalle lähteä, mutta sellaiseksi pihasahaksi meinasin.
    Joutaako heti verkonpainoksi?
    Kelpaako edes varkaalle?

  • Visakallo Visakallo

    Eipä sitä aina edeltä arvaakaan, mikä nousee täällä vilkkaan keskustelun aiheeksi…
    Satuin vain silmäilemään postin tuomaa Tokmannin mainosläpyskää, jossa sininen 99 euron moottorisaha kiinnitti huomioni, ja ajattelin kysäistä onko kenelläkään moisesta käyttökokemusta.
    Nyt tämä sininen saha on nostanut keskustelun jopa veropolitiikan tasolle!
    On ihan hyvä muistaa sekin, ettei kaikilla sahan ostajilla välttämättä ole käytössään verovähennysoikeutta.
    Eläköitymisen myötä meikäläisestäkin voisi tulla sellainen.
    Yhtäkaikki, ostakoon kukin sen hintaisen sahan kuin parhaimmaksi katsoo!

    Metsuri motokuski

    Niin. Nyt täytyy erotella kotitarvesaha ja metsätalouteen liittyvä saha. Sillä eihän verohuojennuksella hankitulla sahalla saa kotiin polttopuita sahata eikä päin vastoin. Nyt se on puuntakusenkin hankittava kaksi sahaa kotiin halppissaha ja metsätöihin laatusaha.

    Minäkin onneton olen kaksi kertaa kesässä asentanut työraivaussahaan siimapään ja leikannut pihan pientareiden heinikot. Nyt se on sitten siihenkin ostettava uusi peli. Täytyy olla tarkkana. 🙂

    vänkäri vänkäri

    Taitaa tämä Hyundai-saha olla kumminkin vähän eri konsernin tuotteita kuin autot ja laivat. Kiinassa ei ole aina niin tarkkaa koneitten nimien jakaminen, jos vaikka lipsahtaakin vähän tunnetumpi nimi kopan kylkeen.

    Toisaalta turha kiinalaisia on haukkua. Siellä tehdään sellaisella hinnalla mitä asiakas haluaa. Varmaan siellä syntyisi ihan toimiva sahakin jos vain tilaaja on valmis siitä maksamaan.

    jees h-valta

    Metsuri motokuski veti ironiaksi mutta aikuisten oikeasti Gla on tuossa sataprosenttisen oikeassa. Lähes kaikessa on metsänomistaja vastuussa ilmoittamansa oikeellisuudesta ja vaikka asia on nk. mitättömän pieni on muistutus paikallaan. Monesti nimittäin metsäpuolella on aika lojaali tuo omatunto noissa veroilmoitteluissa. Nimittäin kotiinpäin vedetään sen kun keritään. Varsinkin polttopuubosnes on oikea veronkiertoparatiisi joillekkin.

    Visakallo Visakallo

    Yleisin verovähennysvedätys taitaa kuitenkin olla metsään kohdistuvat matkakulut.
    Niissähän luonnollisesti jokainen on niin rehellinen kuin vain osaa.

    Salonpoika

    Ainakin jos ajaa ne matkat Stilh- tai Husgvarna-merkkisillä renkailla………

    jees h-valta

    Jos puuntakunen yrittää piikittää näissä matkoissa voin vakuuttaa omalta kohdaltani etten kehtaa likikään niin paljon ilmoittaa verottajalle kun todellisuudessa metsätalouteen ajan. Koska en jaksa aina juosta siellä perustelemassa kun kohta muut kulut nousee liian suureksi. Tiedän omalta kohdin jo sen kipurajan joka vielä menee läpi.

    arto arto

    Tietolähde olen minä. Olen tutkinut ja mitannut kulutukset.
    Ilmeisesti maailman pieniruokaisin saha oli Partner R 18. sahasin sillä kymmeniä tankillisia mäntykuitua ja joka tankillisella yli 300 kpl. Kaato, karsinta ja katkonta.
    Neljä tankillista päivässä – joka arkipäivä. ………Uskokoon ken tahtoo. Kerran eräs sivulaidan kulkia oli abc huolttiksella kun palailin kotia savotalta oli ilta. Työ vaatteet päällä. Ukkeli hyvä kun pysyi pystyssä kertoi sahanneensa nuoruudessa yli 150 kiintoa joka päivä, leuhki vielä että selkä kipeä ollut sahan vetännyt muut käyntiin, silti sahannut yli 100 kiintoa vaneria, näki siitä isännästä olisko koskaan tehnyt kunnon töitä. eli satuja maailmaan mahtuu paljon.

    Jätkä pätkät

    Jos se HVA:n video on edellä esiintyvän herran näyttelemä, niin sillä sahaustekniikalla sahaaville on yleensä huomautettu, että moottorisahalla ei tarvitse itse hangata, kone hoitaa terän liikuttamisen.
    On tietysti hieman nolo paikka, kun joutuu neuvomaan vanhaa miestä, mutta Vakolan kenttämestari kertoi, että heidän testiensä mukaan kiekko irtoaa nopeimmin, kun sahan asentoa ei muuteta , vaan hammas leikkaa koko matkalla. Toki se edellyttää, että lastut mahtuvat terän mukaan, eikä terä pysähtele kesken sahauksen.

    Burl

    Olen kerran sahannut halpissahalla muutama vuosi takaperin ja kokemus oli karmea. Olin talkoissa kaverin kesämökillä ja muutaman rakennuksen ympärillä kasvaneen isomman puun kaato ymmärrettävästi lankesi minulle. Sahaamisesta ei suoraan sanottuna tullut oikein mitään. Piti sahata pintakaasulla, normaalilla kaasu pohjaan -tyylillä saha sammui. Kaasarin säätöruuvit oli malliltaan merkillisiä: rihlattuja tappeja. Ei löytynyt työkalua, millä niitä olisi saanut pyöriteltyä. Ammattisahoihin tottuneelle oli myös vaikea hallita sitä, että sahaa ei voinut normaaliin tapaan painaa kevyesti puuhun, vaan sitä piti ikään kuin keventää kaiken aikaa, vetää pois puusta sopivasti. Muuten sammui.

    Mielenkiintoinen huomio oli, että pari kaveria, kellä ei ollut juuri kokemusta moottorisahoista, saivat enempi aikaiseksi tuolla rakkineella, kun aloittelijamaiset otteet oli käytössä: kaasu ei ollut pohjassa ja muutenkin ote oli arka. Ei vaikuttanut kyllä isäntä itsekään olleen tyytyväinen ostokseensa, kun vuotta myöhemmin oli saha vaihtunut HVA 545:teen. Minun mielestä loistava valinta mökkisahaksi.

    Varmasti edullisen hintaluokan sahoissakin on soivia pelejä, mutta on v-mäistä, jos työt seisoo toimimattoman sahan takia. Eli sanoisin, että jos tämmöisen markettisahan ostaa, niin työmaalla pitäisi mielellään olla myös luotettavaksi todettu vehje.

    Edit: kirjoitusvirheen korjaus

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 68)