Keskustelut Tekniikka Tokmannin saha

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 68)
  • Tokmannin saha

    Onko kenelläkään kokemusta sinisestä Hyundai-moottorisahasta?
    Moottori 36 cc. 14″ Oregon-laippa ja -ketju.
    Sahan hinta nyt 99 euroa. Aikaisemmin 149 euroa.
    Ei ole tarkoitus sen kanssa savotalle lähteä, mutta sellaiseksi pihasahaksi meinasin.
    Joutaako heti verkonpainoksi?
    Kelpaako edes varkaalle?

  • Visakallo Visakallo

    Yhteenvetona voisi tästä keskustelusta sanoa, että varmimmat kielteiset mielipiteet tulivat niiltä jotka eivät olleet ko.sahaa lainkaan kädessään pitäneet.
    Varovaisen myönteiset tulivat niiltä joilla oli jotakin kokemusta tai tiesivät asiasta jotakin.
    Arvaatte varmasti kumpia mielipiteitä arvostan enemmän.
    Sahaa en ole kuitenkaan vielä ostanut.

    jees h-valta

    Siinäpä sitä. Stihlillä sentään voi mennä verstaalle käymään ja korjauttaa. Itekkin kävin kun yläkahvan tärinänvaimennusjousi väsyi viidentoista asteen pakkasella ja katkesi pienen pätkän. Sahasin päivän kyllä loppuun hiukan lempulla kahvalla mutta ennen seuraavaa kertaa kävin valtuutetun verstaalla ja homma oli tehty kymmenen minuutin työllä. Jos olisin halppissahuri se saha olisi lentänyt romukoppaan muiden jatkoksi koska korjausta ei ole. Kaksikymppiä maksoi korjaus ja yli kaksisataa sijoitin turvavarustukseen itelle. Silloin harvoin kun Stihlin kanssa tarvii verstaalla käydä tulee satsaus itseenkin hoidettua. Vanhat loppuun pidetyt menee roskiin ja taas on mukava lämpimillä turvavaatteilla mennä metsään.

    Visakallo Visakallo

    Tokmannin sahassa on vuoden takuu.
    Eivät tietenkään korjaa, vaan antavat uuden tilalle.
    Savotalle ei todellakaan ollut tarkoitus tämän kanssa lähteä, vaan pitää sellaisena kodin hätävarana.

    Metsuri motokuski

    Kyllä ne kotivarasahoina menee kun vielä pienkonebensalla ajelee niin kaasutinkinkin pysyy kunnossa. Meillä ainakin ne sahat ovat uudesta olleet pirun rikkaalla että kannattaa säätää kaasutin kohdalleen. Sen jälkeen kyllä toimii.

    vänkäri vänkäri

    Ei se merkki aina huonoutta merkkaa. Tunnen erään isännän, joka on sahaillut neljättäsataa mottia Jönköpingillä. On epäilemättä hintansa haukkunut kapine, varsinkin kun oli vielä ostettaessa tarjouksessa. Eihän näitä halpissahoja kuitenkaan ihan ammattikäyttöön kannata hankkia, satunnaiseen sahailuun kylläkin. Itse olen katsellut kevyttä sahaa rangantekoon kun 353 huski on vähän ruovi siihen touhuun. Echo on alkanut kiinnostamaan, ei maksa tolkuttomia mutta voisi odottaa myös toimivan seuraavanakin keväänä.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    En tiedä vieläkö kuuluu halpissarjaan, mutta MC Cullochista on kokemuksia n. 250 € (tarkkaa hintaa en edes muista) vehkeestä viiden vuoden ajalta.

    Kokemukset pelkästään myönteiset. Kolmannella vedolla käyntiin riippumatta säästä tai lämpötilasta. Yhtään varsinaista varaosaa ei ole tarvinnut vaihtaa. ”Huolto” ollut tähän asti pelkkää puhdistamista.

    Kokemusta myös ”oikeista merkeistä”, mutta mielestäni ei mitään ratkaisevan merkittävää eroa. Sahauspäiviä kertyy vuodessa n. 20 kpl.

    Jätkä pätkät

    Echo ja Shindaiwa yhtyivät ja tekevät laatusahoja.
    Jos sahaa tarvitsee oikein ammatikseen, ei riitä, että se on yhtä hyvä kuin HVA. Sen pitäisi olla myös yhtä pieniruokainen kuin HVA.
    Täällä on suitsutettu Tilhiä, mutta minun kokemuseni isommista Tilheistä on, että ne ovat armottoman raskasruokaisia.
    Jos ei välitä siitä, että bensaa palaa lähes tuplasti samassa ajassa, niin tehokasta työaikaa hukkuu tankilla ravaamiseen niin, että sahausaika jää lyhyemmäksi kuin paremmilla sahoilla.
    Esim. Tilhin 261 – malli syö täysinä työpäivinä vähintään litran enemmän kuin HVA, Huskun mallinen Jonssi, taikka Shindaiwa/Echo.
    Jos käyttää pienkonebensaa 210 pv / v, ostaa ruotsalaissahan käyttäjä bensakauppiaan piikkiin uuden sahan vuoden välein.
    Samaa tautia sairastaa nuo Jönköpingit ja Metsurit ynnä muut matalakierroksiset sahat.
    Kyllä sahan pitää määkäistä ja sitä ei halppissahat tee.
    Minun poikani oli metsuri ja hakkasi HVA:lla. Puhuin hänet ympäri sahaamaan Tilhin 241:llä. Manaili viikon kuliuttua, että Tilhillä tienasi yli 20 euroa vähemmän päivässä, vaikka töitä teki vähintään yhtä kauan joka päivä.

    jees h-valta

    Jätkä pätkä voisi päivittää hiukan nykymaailmaan. Nyt M-Tronicit niin huskuissa kuin tilheissäkin ja kulutus ei voi juurikaan erota saman kokoluokan sahoissa. Se ei muuta kulutusta jos samat osat tehdään ruotsissa tahi saksassa. Ja jos vertaat Stihliä matalakiertoisiin olet aiva pihalla.

    Nimetön

    Taas Jeesen tiedosto päivityksen tarpeessaa, Stihl 241 ON M-tronig.

    jees h-valta

    Silloin jos husse saman teholuokan saha on kulutus sama. Tankin tilavuus saattaa pikkuissen olla eri.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 68)