Keskustelut Puukauppa Tilastot

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Tilastot

    *** Kuten tuossa ollaan jo tilastojen ihmeellistä maailmaa ihmetelty,niin asia joka minua kiinnostaisi on sahatavaran vientihinnat. Niistä ei ymmärrettävästi haluta liian julkisia tehdä,mutta avoimessa markkinataloudessa, jossa teollisuus jatkuvasti voi vaatia puunhintaa alemmaksi olisi asiallista kyseisten vaatimusten tueksi aina silloin esittää kattavaa historiallista faktaa. Tai lopettaa tuuleen huutelut.

  • kuusessa ollaan

    Aattelepa sitä näkökohtaa, että sahatavaraa vievät yhtiöt tuskin haluavat KILPAILIJOILLEEN kertoa millä hinnalla ovat kauppoja saaneet…siinä äkkiä hyökätään kilpailijoiden apajille hintoja polkemaan. Tullin tilastot lienevät ainoat mahdollisuudet seurata hintatasoa, mutta sekään ei kerro kaikkea. Joku yhtiö on saattanut saada erikoismittoihin perustuvan suuren kaupan juuri kyseiselle vuodelle ja se sotkee hinnat – ylös tai alaspäin.

    Puun myynnissä on hiukan sama tilanne, meidän puuta myyvien pitää olla valveutuneita ja seurata keskusteluja hinnoista, niistä voi sitten ottaa pohjaa ostomiehen kanssa keskusteluihin. Itse kuukausi sitten tekemässäni kaupassa hyödynsin yhtä kuiskuttelutietoa ja sain yhden merkittävän hintaa nostavan tekijän mukaan. Eri hankintakauppaan yhden palstoihin hyvin sopivan erikoislaadun mukaan, kuutiohinta pomppas niiden osalta mukavasti.

    Horjumaton

    *** Toki sahatavaran hintatilastoja osaltaan liikesalaisuudet jarruttaa. Mutta jotenkin huvittavaa on että monista muista raaka-aineista kyllä ajantasaista tietoa on saatavilla. Esim. näistä kuuluisista nikkeleistä sun muista kullista kyllä tietoa löytyy. Puhumattakaan kaikista viljelijöille tutuista tuotteista. Mutta niitten tilastojen tarkoitus taitaakin kyllä olla ohjailla markkinoita ostajien tahdon mukaan. Olisi ihan sama kuin metsänomistajat ilmoittaisivat paljonko pyyntihinta on milläkin viikolla.

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)