Keskustelut Metsänomistus Tilakaupat jumissa

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Tilakaupat jumissa

    Metsälehden mukaan viime vuonna tilakauppoja tehtiin 7% vähemmän kuin edellisenä vuonna. Reaalihinnat pysyivät ennallaan. Artikkelissa maanmittauslaitoksen asiantuntija epäilee syyksi talouden epävarmuutta.

    Itse olen seurannut myytäviä kohteita suht tiiviisti muutaman vuoden ajan. Keskimäärin myytäviä kohteita olen huomannut noin 15 kpl vuodessa sillä alueella, jota tarkastelen. Viime vuonna oli vain 5 kpl.

    Artikkelissa sanotaan, että tämä vuosi on käynnistyt vilkkaampana kuin viime vuosi samaan aikaan. Joku isompi ostaja on tosin ollut liikkeellä, mikä varmaan sekoittaa vertailua. Mutta enemmän kuin toteutuneet kaupat minua kiinnostaa tarjonta. Yhtään metsätilaa en ole huomannut olleen tänä vuonna omalla alueellani myynnissä. Toki otos on suppea, mutta silti herättää kysymyksiä.

    Painottuuko tilakaupat epävarmana aikana sukulais- yms. kauppoihin, eli palstat eivät tule julkiseen myyntiin? Paljonko välittäjien kautta tiloja myydään suoraan sellaisille, jotka ovat ilmoittaneet halukkuutensa ostaa palsta tietyltä alueelta? Ainakin asuntokaupoissa tätä tapahtuu jonkin verran, miksei siis tilakaupoissakin.

    Koska omistajat vanhenee, ei talouden epävarmuuden luulisi selittävän tarjonnan vähäisyyttä. Kysyntää se saattaa hillitä, mikä ehkä näkyy hintatason kasvamisen rauhoittumisena matalista koroista huolimatta joitain poikkeuksia lukuunottamatta. Ei kuitenkaan niin paljon, että metsän myyntiä kannattaisia siirtää.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Vaikuttaisiko uusi metsälaki jotenkin pankkien halukkuuteen myöntää lainaa tilakauppoihin. Ainakin rahoitusosuus lainalla varmaan tulee pienenemään aiemmasta.

    Hiluxmetsuri

    Ihmisten käyttäytymistä isommissakin päätöksissä ohjaavat Ahneus ja Pelko.

    Olisiko niin, että iso osa tiloista menee perintöinä ja myyntiin tulee satunnaisesti puhtaaksikaluttuja raiskioita kun ilo perintömetsästä on haihtunut ja rahantarve yllättää?

    Itsekin katselen ihan rauhassa palstaa, mutta mikä tahansa ei kelpaa, koska rahalla on muutakin käyttöä ja toisaalta puun kysyntä tuskin räjähtää mihinkään ihan valtavaan nousuun koska elämme kuitenkin globaalissa maailmassa jossa puu liikkuu vapaasti eikä hinnat ihan helpolla irtoa realiteeteistä. Toki, jos tuetaan paljon, eli muu yhteiskunta maksaa, niin sittenhän puu voi maksaa ihan jotain muuta kuin se muuten maksaisi.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Hiukan on tilakauppojen määrä hiipunut,mutta otsikko ei vastaa ainakaan Eteläisen Suomen tilannetta.Kysyntä monin kertainen tarjontaan nähden.

    Hiluxmetsuri oikeassa vapaiden markkinoiden tilojen osalta,ovat keskimääräistä kalutumpia myyntipuusta,mutta usein vitelikön tapaista runsaasti.Maa vaihtaa omistajaa valtaosin sukulaisten kesken.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)