Keskustelut Puukauppa tilakaupan jälkeen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
  • tilakaupan jälkeen

    Yksinkertainen kysymys. Saako uusi omistaja metsätilakaupan jälkeen hakata metsää ennen kuin lainhuutotodistus on tullut?

  • Metät kunnossa!

    Minä ainakin olen näin tehnyt!

    koivunkaataja

    Eikö omistusoikeus siiry kun kauppahinta on maksettu.

    raivaussahaaja

    Näinhän se tietysti sitten on ja kauppakirjassakin niin lukee. Ajattelin vain, että pitääkö odottaa lainhuutoa, ennen kuin voi ruveta tilalla hommailemaan?

    Metsäkupsa

    Käyttöilmoistus metsäkeskukseen ja hommat käyntiin.Itse olen joskus kauppakirjan allekirjoitustilaisuudesta suoraan mennyt leimikkoa kauppaamaan ja kerrankin 2 päivän päästä puista pystykauppa tuli tehtyä.

    raivaussahaaja

    Nopeaa toimintaa. Hyvähän se vain on, että metsän siirtyy aktiivisten ihmisten haltuun.

    metsänvartija

    Lainhuuto todistaa omistuksen, sitä ennen kunnalla olisi ollut etuostoikeus MV;n osto tilaan (ei käyttänyt).

    Sitten kun omistus 100 % omalla pohjalla voi toimia.

    Jos Toholammin kunta olisi käyttänyt etuosto oikeutta MV olisi ollut pulassa. (Hakkuut käynnistin välittömästi kaupan jälkeen).

    Puutavara on tosin irti kannolta tilaan kuulumatonta omaisuutta, näin muistan opiskeluajoilta.

    Tänään tuli taas katsottua yksi osto ehdokas tila, ei kiinnosta.

    Hyvää on tarjolla harvoin, kun löytyy kannattaa toimia.

    MV

    hatelo

    Kauppakirjaan kirjataan useimmiten,että omistusoikeus siirtyy kauppakirjan allekirjoituksin,kun koko kauppahinta on maksettu.Sitten eikun puukaupoille vaikka samalla reissulla.Niin on tullut toimittua,että saa livakkaan kauppahintaa kuoletettua.Puukaupat olen neuvotellut valmiiksi sopimuskumppanin kanssa jo tilakaupan tarjousta sorvatessani.Jos kunta jostain syystä käyttäisi etuosto-oikeuttaan,niin se olisi sen ajan murhe.Maapohjat kuntaa oikealla paikalla puita enemmän kiinnostaa.Maaseudulla etuosto-oikeutta ei tarvitse pelätä.Kasvukeskuksen vieressä se on mahdollista,mutta siltikin kaupat on kaupat.

    Gla

    En tiedä onko noin, mutta kuulostaa järkevältä ja oikeudenmukaiselta. Käytännössä etuosto-oikeus on teoreettinen uhka ellei olla lähellä asemakaavaa ja silloin saattaa tulla vastaan kaupoissa maisematyöluvat eli käytännössä kunta ehtinee väliin ennen kuin moto saapuu tontille.

    Portimo

    Kunnan/kaupunginjohtaja voi kirjoittaa todistuksen, että kunta ei käytä etuosto-oikeutta. Jossain asia on delegoitu tekniselle johtajalla tai apulaiskaupunginjohtajalle. Silloin voi saada lainhuudon ennnen odotusaikaa.

    Niinkuin tuossa aiemmin sanottiin, lunastaminen tulee kysymykseen lähhinnä vaan jossain kaava-alueiden liepeillä.

    hatelo

    Aiemmin pyysin innokkaana aina todistuksen,ettei kunta käytä etuosto-oikeuttaan.Nykyään en kehtaa turhia papereita lähetellä ja vielä muutamaa kymppiä maksaa,kun ei ole pelkoa näillä kulmilla kunnan/kaupungin väliintulosta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)