Keskustelut Metsänomistus tila-arvio

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)
  • tila-arvio

    Mitäs mieltä hinnasta METSÄTILA-OSTAMISEN AMMATTILAISET ? 🙂
    Kanta-Hämeessä: Arvioala on 30,2 ha, josta metsämaata on 30,2 ha (100%), kitumaata 0 ha (0%) ja joutomaata 0 ha (0%). Muuta maata on O ha (0%). Maaperätiedot Arvioalasta kankaita on 21,1 ha (70%) ja suota 9,1 ha (30%). Kasvupaikat Arvioalasta lehtoja ja lehtomaisia kankaita on O ha (0%), tuoreita kankaita 11,9 ha (39%), kuivahkoja kankaita 14,4 ha (48%), kuivia kankaita 3,9 ha (13%) ja karukkokankaita O ha (0%). Kitumaita on O ha (0%), joutomaita O ha (0%) ja muuta maata O ha (0%).
    Kehitysluokkien rakenne arvioalasta metsämaata on 30,2 ha: taimikoita on 9,4 ha (31%) kasvatusmetsiä on 18,7 ha (62%) uudistusikäisiä metsiä on 0,7 ha (2%) uudistamatonta alaa on O ha (0%) luontaisesti uudistettua alaa on 1,4ha (5%) vajaatuottoista alaa on O ha (0%)
    Puustotiedot Arvioalalla on tukkipuuta 960 m3 ja kuitupuuta 2110 m3.
    Hakkuumahdollisuudet Metsänhoidollisesti arvioalalta on heti hakattavissa 455 m3, joka on 15 % alan kokonaispuustosta. Hakkuista uudistushakkuita on 0,7 ha (2 %) ja kasvatushakkuita on 4,5 ha (15%).
    Metsänhoidollinen tila Keskimääräinen. Uudistamisvelvoitteet Tilalla ei ole metsälain mukaisia uudistamisvelvoitteita. Muut arviossa huomioidut Arviossa on huomioitu vain metsätaloudelliset arvot.
    Arviotulos Kohteen metsätalousmaan käypä arvo on noin 99400 euroa.

  • Ammatti Raivooja

    Onksnyt oikea aika ostaa metsäpalstoja? Parin vuoden sisään nähdään uusi talouskriisi ja uudet tukkivaatimukset. Asunnoistakin voi lähteä kohta ilmaa pois. Itse odottelisin nyt jos ei puoli-ilmaiseksi jotain ole tarjolla.

    Metsäkupsa

    Ammatti Raivoojan kysymykseen on vaikea antaa varmaa vastausta,kannaattako ostaa metsäpalstoja.28 vuotta sitten ostin ensimmäisen,keskimäärin olen yhden vuodessa ostanut,parhaat kaupat 90-luvun laman aikana tein pääasiassa velalla.Kokemuksesta kolmenkymmenen vuoden ajalta sanoisin,tähän asti on kannatanut,joskin viimeiset 10-vuotta hinnat karanneet,etenkin kantohinnoista.

    Oman käsitykseni metsätilojen hintojen kehityksestä riippuu enemmän tarjonnan määrästä,kuin puun hinnasta.Jos tilojen tarjonta jatkaa lisääntymistään markkinoilla,silloin hintakehitys alaspäin.Tunnen metsänomistajia joille kuluneet vuosikymmenet metsätilat ovat olleet myyntihetkellä liian kalliita.Nämä metsänomistajat ovat yleensä perineet mannut tai edullisesti sukupolvenvaihdosessa maataloushuojennuksien avittamana.

    Sukulaiset eivät ole minulle maitaan myyneet,joten vapailta markkinoilta on joutunut markkinahintaan ostamaan.

    Ammatti Raivooja

    Eikun kannattaako nyt ostaa tässä hetkessä ja parivuotta eteenpäin. Josnyt ostaa näillä arvioilla ja miten se arvio muuttuu jos tulee lähitulevaisuudessa muutoksia noihin tukkimittoihin niin eikö arvio mene uusiksi. Jos taas tulee lama ja ihmisiltä loppuu raha niin ilma lähtee.

    Kenellä oli rahaa taskussa 90-luvun alussa lamassa niin rikastu. Nyt musta ei olla sellasessa vielä niin raha jos ei polta taskuissa niin olisiko järkevää katella parivuotta vai meneekö parivuotta hukkaan ku vois tehdä asioita?

    Metsäkupsa

    Jos tila sopivalta etäisyydeltä myyntiin ns.käypään arvoon ,kannattaa yleensä pyrkiä ostamaa,ei välttämättä kohdalle monasti tule. Kyllähän nyt on ilmassa epävarmuustekiöitä tavallista enemmän.Uskon havutukkien latvaläpimitan nousevan,kun biotehtaat käynistyy,muutoin kuitua ei markinoilta tule.

    Firmat eivät tule kuitupuun hintaa suuremmin nostamaan,ehkä neljännesvuosisadan kestänyt hinnnan lasku päättyy.Samoin on tukin hinnan laita,joten järeänkin tukkipuun hinta ei suuremmin tule nousemaan,vaikka läpimittavaatimusta parilla sentillä nostettaisiin.Kyllä puunkasvattaja tulee häviäjä olemaan,joten se on syytä ottaa huomioon.

    Metsätilan ostajan markkinat eivät arvioni mukaan tule tämän hetkisestä huonontumaan,joten muutaman vuoden päästä todennäköisesti ostajan kannalta parempi hetki tilakauppoihin.

    Visakallo

    Puunhinta on tähän asti todellakin pysytellyt hyvänä kun sitä vertaa muihin raaka-aineisiin, mutta nyt on kyllä käänne alaspäin jo selvä.
    Metsätilojen hinnat ovat edelleen korkealla sen takia, kun rahalle ei tahdo oikein löytyä parempaakaan paikkaa.
    Pörssit menee nyt alamäkeä ja silloin kun metsäyhtiötkin sukeltavat kuten nyt, voidaan sanoa laskun olevan pitempiaikaista.
    Osakemarkkinoilla on nyt seitsemän lihavaa vuotta takana, joten onko nyt sitten niiden seitsemän laihan vuoden vuoro?
    Metsien arvo pitää lamassa aika hyvin ja kasvuhan jatkuu vakaana jos vain omistajalla muuten rahat riittävät.
    Puunhinnan pitäisi olla taas huipussaan vuonna 2024 jos 17 vuoden pitkäaikainen hintasykli vielä jatkuisi.

    jees h-valta

    Puuntakuselta taas tunnustus aikojen muuttumisesta?
    On tähän asti kovasti tarkkaan yrittänyt kiistää hintojen laskusuuntaa mutta nyt alkaa taaskin uudet tuulet (toivottavasti ei myrskyä) puhaltaa?
    Mutta noista ”ennustajaeukon” jutuista kannattaisi myös luopua kaikkine sykleineen. Kannattaa tunnustaa edelleen uusia tosiasioita ja aalkaa sen mukaan metsätalouden suunnittelu tulevaisuus selkeänä mielessä.

    Twin

    Olen pohtinut kuivan kankaan tai vastaavan laatuisen metsän ostoa. Lannoituksella näistä maalajeista voisi saada parhaan tuoton. Hinnat on olleet maltillisempia ko. maalajilla. Kasvua olisi kuitenkin helppo saada lisää huomattavasti. Ootteko pohtineet teho kasvastusta, tai jopa kokeilleet sitä? Kankaat on yleensä helppoja
    lannoitaa käsin tai traktorilla.

    Visakallo

    Jos joku väittää näkevänsä tulevaisuuden selkeänä mielessään, tuhlaa kyllä silloin aikansa puunkasvattajana.
    En minä niinkään ole uskonut mihinkään, vaan lähinnä noudattanut kotikyläni vahan miehen neuvoa:
    ”Tutustu poika historiaan, niin ymmärrät nykypäivää ja tulevaisuutta”.
    Se on ollut minun elämäni paras neuvo.

    jees h-valta

    No enpä sitten enää ihmettele puuntakunen. Historiasta itse olen oppinut lähinnä sen ettei sinne kannata liiemmin aikaa haaskata.

    Visakallo

    Metsäjätti UPM:n kurssi laski torstaina 9,2 prosenttia 15,28 euroon.
    Stora Enson vaihdetumpi R-osake heikkeni 8,2 prosenttia 7,50 euroon ja Metsä Boardin B-osake neljä prosenttia 6,67 euroon.
    Uutistoimisto Bloombergin mukaan sellusuhdanteen heikkeneminen alkaa tänä vuonna.

    UPM:n viime vuoden liikevoitosta 50 prosenttia tuli sellusta.
    Sellumarkkinoille on tulossa seuraavien viiden vuoden aikana 10 miljoonaa tonnia uutta kapasiteettia. Tämä alkaa vaikuttaa sellun hintaan jo alkaneena vuonna.
    Halvempi sellu johtaa myös paperiteollisuuden marginaalien kaventumiseen.
    Kauppalehti

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)