Keskustelut Metsänhoito Tiheät kuusikot

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 85)
  • Tiheät kuusikot

    Sukuni metsässä on paljon tiheitä kuusikon ryppäitä. Kuuset kasvavat lähekkäin ja vievät toisiltaan oksa- ja latvatilaa. Ovatko tällaiset kuusikot pelastettavissa myyntipuuksi?
    Ja toinen kysymys. Kuulemma linnut viihtyvät tiheissä kuusikoissa, pitääkö tämä paikkansa?

  • mehtäukko

    Siinäpä sitä on työmaata pähkäillä solun sisäelimiä…

    kaapo123

    Luken metsäpatologian professori Hantulan mukaan syyt kirjanpainajan tuhojen äkkikasvuun juuri nyt juontuvat jo kymmenen vuoden takaisiin tuuliin ja myrskyihin.Metsätuhot Raportti 2022.Kaikkia tuulenkaatoja ei oltu kerätty.Jokunen tuulenkaato ei vielä ole vaaraksi silti.Kuusi kuivassakin maastossa ei kunnolla vastusta tuholaisia.Kyllä ne solun sisäelimet tunnetaan ja puunsolun jakautuminen tunnetaan.Mikroskoopit tietokoneen avulla suurentavat 1 milj kertaisesti

    kaapo123

    Jo 3000–4000 kirjanpainajaa tappaa elävän puun

    Kurki
    kaapo123

    No siis kirjanpainaja talvehtii talven karikkeessa ja tätä ei Metsälaki huomaa,että myös Metsälaki ei voi estää lämpöjen nousua karikkeessa ja ilmassa,jolloin kun lämmöt nousee keväällä toukokuussa,niin kirjanpainaja lähtee lentoon tuhoamaan puita,tuulenkaatoja.Eli luonnosta pitäs poistaa metsäpuiden alta karike,mutta luonto ite haluaa,että kariketta on metsäpuiden alla.Eli luonto ite myös osallistuu metsäpuiden tuhoamiseen eikä syy yksin ole ihmisen talousmetsissä,kun luonto ite tekee tuulet ja myrskyt ja ukkoset ja salamat.Metsälaki siis ei pysty estämään luonnon omaa toimintaa.Siis syyt tuhoon on tuulenkaadot,joka ei ole ihmisen syy yksin.Kaatuu ne tuulen avulla Peterinkin metsissä,vaikka kuinka oisi puiden salaista elämää

    kaapo123

    Ja esim Metsälaki ei tuo esille sitä eikä auta käsittämään kirjanpainajan ja sinistäjänsienen symbioota ,sinistäjäsieni saa ravinnon laho kuusesta ja ja kirjanpainaja saa myös ravinnon sinistäjäsienestä ja miksi lahokuusi kutsuu kirjanpainajan.Näihin ei auta Metsälaki symbioosiasiassa

    Jätkä

    Jos Kirjanpainajatuhoja halutaan ihan oikeasti vähentää / välttää, on syytä seurata kuusien kuoreen syntyviä purukasoja.

    Vaikka puu on ”ihan kunnossa”, eli elossa, mutta heikentynyt, vaikuttaa siihen pesiytyneet kuoriaisentoukat lisääntyä kuoren alla raivoisaa vauhtia.

    Toukkien kehittyminen aikuisiksi on nopea vaihe, eli silloin, kun paikallinen lämpösumma on noussut yli 700:n – on aikuistuneiden kuoriaisten aika siirtyä muihin puihin.

    JOS halutaan torjua ”Pörriäispuiden” reipas lisääntyminen, pitää pesäpuut poistaa viimeistään kesäkuussa. (Lämpösumma)  Viileämmillä alueilla voi venyttää pikkuisen, mutta ei siitä hyötyä ole.

    Kun Kuuset ovat esin kuolleet pystyyn, ei niistä ole enää mitään haittaa, Aikuistuneet kuoriaiset saattavat olla jo talvehtimassa karikkeessa, taikka elävien puiden kuoren alla.

    A.Jalkanen

    Juuri näin. Kun aikuiset kuoriaiset ovat munineet elävän pystypuun tai kasassa olevan tuoreen puun kuoren alle, kaarnassa näkyvät pyöreät sisäänmenoaukot. Tällaisia puita kannattaa poistaa. Lämpimänä kesänä parveilu voi tapahtua kaksi kertaa joten kuusiporapuita voi kannattaa kerätä vielä loppukesästäkin Etelä-Suomessa pois. Sen sijaan kuolleita puita, joista toukat ovat jo lähteneet lentoon, ei hyödytä enää korjata.

    Kurki

    Tapauksessa edellä muutamaan pystypuuhunkin kaanakuoriainen oli tehnyt paljon reikiä karsiutuneelle tyvelle, jotka nyt näkyvät vaaleina pihkaa pursuvina pisteinä eli 35 vuotias hyväkasvuinen kuusi pystyi torjuman pihkan erityksella hyökkäykset. Tuulenkaadoissa olisi ollut sitten seuraavana keväänä valtava määrä uusia reijittäjiä hyökkäämään eläviin pystypuihin. Vaikea sanoa olisko siinäkään yhtään kuollutta pystypuuta saatu aikaan, kun kuuset ovat vahvassa kasvukunnossa estämään pihkan erityksella hyökkäykset.

    kaapo123

    no kirjanpainaja ei kuitenkaan pysty tuhoamaan puita ilman sinistäjäsientä,sinistäjäsieni on se,joka katkaisee nestevirtaukset nilassa,kirjanpainaja kantaa sinistäjäsientä,ovat symbioosissaa, tälle ei metsälaki voi mitään

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 85)