Keskustelut Metsänomistus Tieoikeuden heikentyminen?

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)
  • Tieoikeuden heikentyminen?

    Tieoikeuteni palstalle kulkee aluksi yksityistietä, josta se haarautuu erään tilan kohdalla (sisällä) talvitieksi pellonreunaa pitkin aina rajalle asti. Oikeus on rasitettu. Yksityistie kulkee tilan pihapiirin läpi, jonka jälkeen välittömästi talvitieni erkanee loivasti tiestä.  Nyt tuo tila on vaihtamassa omistajaa ja uusi mahdollinen omistaja suunnittelee rakentavansa kiertotien pihapiirin ohi sellaiseen paikkaan, että oma talvitieni jää nalkkiin vanhaan tienpätkään. Uusi mahdollinen kiertotie on suunniteltu myös siten, että omalle talvitielleni tulisi jyrkkä Z mutka, joka jo peräkärryllisellä autolla olisi liian jyrkkä puhumattakaan rekka-autosta. Voiko uusi omistaja tällaisella muutoksella rampauttaa kunnollisen kulkemisen tilalleni? Ainahan asiat ovat sovittavissa mutta mitäs sitten jos kysessä on hankala henkilö?

  • Tolopainen

    Saattaa kuitenkin olla niinkin että tuosta pihapiirin kautta ei edes mitään virallista tietä ole. On ns. vanha nautintaoikeus josta kärrypolku on mennyt naapuriin ja autoliikenne on tullut siihen vuosikymmenten mittaan kun metsä tai mökkipalstoja on myyty uusille omistajille. Eikä nämä myyjät ole halunneet tierasitteita omille mailleen.

    Puuki

    Jos näin oli niin kaikki tuon tietoimituksen päätökset olis saanut nurin valittamalla. Tuo uskottumieshän oli selvästikkin jäävi toimimaan tässä tietoimituksessa. Jääviys vois tulla jo tunnetusti huonoissa väleissä olemisesta, jonkun asianosaisen kanssa, mutta hänhän oli itsekkin tien osakas. Oikein kardinaalimunaus tietoimituksessa.

    Jäävihän se u-mies oli ja kävi ilmi jälkeenpäinkin kun oli hyvin mielissään kun sai ajettua oman mielipiteensä läpi ja ”vei maanmittaria kuin vesiämpäriä” ,vai miten sitä kuvaisi paremmin.

    Tuosta on jo aikaa ja oli silloin monenlaista hommaa ja kiirettä eri paikkakunnalla, niin jäi ehdottamatta valituksen tekeminen päätöksestä. En kyllä itse ollut se talon omistajakaan mutta läheinen oli.

    Visakallo

    Laki turvaa viimekädessä metsäpalstalle asiallisen kulkuoikeuden nykyajan kalustolla niin, ettei pöllejä tarvitse alkaa sekässään kantaa. Kustannusten jako on sitten taas eri juttu.

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)