Keskustelut Metsänhoito Teko äly-haluammeko

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 54)
  • Teko äly-haluammeko

    Merkitty: 

    <p>Juttua teko-älyn metsää opastamaan.Kattia kanssa mitä enemmän boteille ihmisten aitoja tehtäviä jopa neuvontaa annetaan.Voi se käyttää omaa virtuaali metsäänsä.</p><p>Bisneshän tuokin ”älykkö”on.</p>

  • Petkeles

    nyt enymmärrä keitän teetä,,itselleni terveisin arja.

    Normandy

    Tuttava sanoi että kaikki se, jota on pitkään puhuttu että 5 v. päästä tulee tänä vuonna.

    META eli facebook tuo markkinoille rannekkeen, joka lukee neuroniviestintää ja voit sen jälkeen ohjata hiirtä jne ajatuksen voimalla Meta’s experimental ’neural’ wristband controller will be a real product that lets you type just by thinking because Zuck doesn’t want ’a chip that you jack into your brain’ | PC Gamer

    Kahden hengin start-up täällä suomessa on jo rakentanut etätyöläisen, jonka kanssa keskustelet ja annat tehtäviä, ohjeita jne. ja joka pärjää yhtä hyvin kuin kuka tahansa meistä esimerkiksi sihteerin hommissa varaamassa tapaamisia, lippuja jne. Joka ei ole kuin koodia. Kun mietitte mitä isot miljardiyritykset tekevät, niin aika pian ollaan tässä ahma-tilanteessa. TEDx Helsinki II – Jufo Peltomaa – Singulariteetin vaikutus Euroopan talousalueeseen (youtube.com)

    Eikä tämä ole kiinni meidän halustamme. Jollakin on jotakin hyötyä jokaisesta askelmasta, joten joku ottaa tuon askelman. ja seuraavan. ja sitä seuraavan.

     

    Tolopainen

    Tekoäly ei voi korvata meitä eläkeläisiä. Tai olihan Kreikassa kuolleita ihmisiä eläkkeellä, kun eläkkeet maksettiin omaisille. Mistä se tekoäly tulisi, kun tietokoneilla ei ole yhtään älyä. Torakka on viisaampi kuin super tietokoneet.

    Kalle Kehveli

    Tietokonekin tarvii ”speksit” minkä mukaan se tekee arvioita /  suorittaa ja nämä arvot antaa kuitenkin joku ihminen.

    Visakallo

    Kyllähän tämänkin palstan kirjoituksista suurimman osan hoitaisi tekoäly, ja huomaisiko kukaan mitään?

    Visakallo

    Minä olen ollut ihan tyytyväinen tekoälyn tekemisiin. Se on jo vuosia hoitanut Kemera-anomuksieni käsittelyn ja maksatuksen, hoitanut lähes kaikkien pankki- ja veroasioiden käsittelyn, laskuttanut ja lähettänyt suurimman osan minulle tulevista laskuista, hoitanut autojeni omistajanvaihdokset, ajokorttiasiani, passini sekä henkilökorttini, kaikki vakuutukset, jne. Se on toki sanottava, että tekoälyn tekemät myynti- ja mielipidetiedustelu soitot eivät ole minun mieleeni, eikä chatti-tekoälyt.

    Rane

    Käsittääkseni semmoista tekoälyä joka oikeasti ymmärtäisi mitä se sanoo ei ole vielä kehitetty.Siis että tekoäly voi kertoa vitsin mutta ei osaa huvittua siitä.Sen voi toki ohjelmoida nauramaan jos ”kuulee” jonkun vitsin mutta huumorintajua ei löydy.Samoin tietokoneohjelma voi säveltää menestyshitin analysoimalla aikaisempia menestyshittejä mutta ei se ohjelma osaa nauttia siitä biisistä.

    Shakissa ihminen ei enää taida pärjätä hyvälle ohjelmalle.Avaruuden ”valloituskin” kannattaisi tehdä ja todennäköisesti tehdäänkin älykkäiden tietokoneiden ja robottien avulla.Se tulee olemaan huomattavasti helpompaa ja halvempaa kun ei tarvitse rakentaa olosuhteita joissa ihminen säilyisi hengissä.

    Perko

    Tekoälyssä  ei ole yhtään  niin tyhmää  algoritmiä  joka hörhöttäisi puujalkajutuille.

    Tolopainen

    Jos ihmiskunta lajina aikoo säilyä pidempään, tältä planeetalta pitää päästä uusille alueille. Eläminen täällä tulee mahdottomaksi jo satojen vuosien kuluttua. Aikaa ei ole enää paljon jäljellä.

    Kun kuunteli eilen Putlerin puhetta, se oli mielipuolista. Täysin totuudesta irrotettua. Kyllä peto on irti. Ryssät ovat saaneet sellaisen johtajan jonka ansaitsevat. Onneksi äijä köhii jo pahasti.

    isaskar keturi

    Perko – näin tekoäly vastasi väiteeseesi ”Tekoälyssä  ei ole yhtään  niin tyhmää  algoritmiä  joka hörhöttäisi puujalkajutuille.”

    Tekoälyssä on monenlaisia algoritmeja, ja niiden älykkyydessä on suuria eroja. Vaikka tekoäly voi olla erittäin kehittynyttä monilla alueilla, on olemassa myös yksinkertaisempia algoritmeja, jotka eivät ole kovin älykkäitä. Näitä voisi kutsua “tyhmiksi” algoritmeiksi.

    Esimerkiksi suodatusalgoritmit voivat olla melko yksinkertaisia. Ne voivat esimerkiksi suodattaa sisältöä tiettyjen sääntöjen perusteella, mutta ne eivät välttämättä ymmärrä syvällisemmin sisällön merkitystä. Tällaiset algoritmit eivät ehkä osaisi hörhöttää puujalkajutuille, mutta ne voisivat kyllä suodattaa niitä pois.

    Toisaalta on myös monimutkaisempia tekoälyalgoritmeja, jotka pystyvät ymmärtämään monimutkaisempia asioita ja tekemään älykkäitä päätöksiä. Näitä käytetään esimerkiksi kuvantunnistuksessa, luonnollisen kielen käsittelyssä ja monilla muilla alueilla.

    Joka tapauksessa tekoäly ei itse syrji, mutta jos historiallinen data, josta se oppii, on vinoutunutta, on sitä myös lopputulos. Algoritmi ei osaa kaivaa datasta moraalisia normeja tai korjata vinoumia.

    Joten vaikka tekoäly voi olla älykästä monilla alueilla, on myös olemassa “tyhmiä” algoritmeja, jotka eivät ymmärrä syvällisemmin asioita. Puujalkajutuille hörhöttäminen voi olla juuri sellainen tehtävä, johon yksinkertaisemmat algoritmit voisivat soveltua!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 54)