Keskustelut Metsänhoito Tehometsätalouden vaihtoehdot

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 446)
  • Tehometsätalouden vaihtoehdot

    Seuraavan Metsälehti makasiinin teemana näkyy olevan Luonnonläheinen metsänhoito. Löytyykö tehometsätaloudelle vaihtoehtoja?

     

    Tottakai löytyy, nimittäin tehoton metsätalous. Hakataan vain parhaat yksilöt pois ja muodostetaan jätemetsästä uusi metsä. Se on toki luonnon vastainen, sillä luonto ei koskaan karsi pois vahvinpia ja parhaita yksilöitä. Onhan meillä toki kokemustakin siitä kun  1920 – 1950 luvulle tätä harrastettiin ja me jotka on oltu metsissä jo 1960 – 1970 luvuilla muistamme miltä nämä metsät näyttivät. Vieläkin tulee silloin tällöi vastaan tämän aikakauden harsintametsiä.

  • Visakallo Visakallo

    Miksi urheilla henkensä kaupalla isojen puiden kanssa, kun kaadonsuuntajakin on keksitty? Jos ei ole varaa sitä hankkia, niin kannattaa pysyä puunkaatohommista kaukana.

    .

    Vai henkensä kaupalla

    Visakallo saa mun puolesta lompostella suuntaan jos toiseen hankkimallaan turhake suuntaajatunkilla

    Varaa ois hankkia mutta miksi hankkia tuottavaa työtä hidastavia välineitä

     

    .

    Jos ei ilman turhakkeita pärjää metsätöissä niin kannattaa pysyä metsätöistä kaukana

    Nostokoukku

    Kaatovänkäri, aivan perus sellainen, on korvaamaton apu oikeassa metsässä. Kaato menee siihen mihinkä silmä käskee. Toinen vaihtoehto on tietenkin pyöräyttää runko poikki ja sitten juosta karkuun. Sitten keräillä sahan palasia tyveltä ja nujuta konkeloiden kanssa. 80-90-luvulla hakattiin lähes ympäri vuoden avohakkuuta, ja aivan tosi metsissä. Kaadot täytyi saada siihen mihinkä silmä sanoi. Taksakirjassa kun ei ollut taksaa risunheitolle. Kaatovänkärin avulla se onnistui. Suurin puu jonka olen vänkärin avulla kaatanut oli 5,7 kiinnon kuusi. Mittasin tukkipölkyt ja taulukosta kuutioin.

    .

    Joo kyllä Joo o

    Tosijjaa

    Kokenut kaiken tietää

    Kyllä vänkä, kiila,tunkki, ja vinssi/talja on paikassaan ihan hyviä. Tuollainen  alikasvos riukukuusi on todella hyvää puutavaraa paikassaan, monenlaisia kestäviä varsia siitä saa, ja kaadossa tehokas, jos keskellä metsää kulkee ilman moottorivoimaa eikä jaksa raahata rautaa. Jatkuvan kasvatuksen hakkuisiin meni vähän maku, kun tapanimyrsky teki ihan samanlaista jälkeä kymmeniä hehtaareja ja taimettuminen oli 90  % surkeaa.  Pari kuviota olen teettänyt senkin jälkeen, lähinnä, että FSC:n erikoishakkuut tulee täyteen. Toki vain sellaisilla kohteilla, kun uudistuminen näyttää todennäköiseltä. Kukin tekee omissa metsissään omat ratkaisunsa.

    Nostokoukku

    Viiva on tuskin ollut hakkuutyössä oikeassa metsässä. En minäkään aidantolppia ja heinähangonvarsia tehdessä ole vänkäriä käyttänyt. Mutta neljän tukkipölkyn runkojen kanssa on hyvä apu.

    .

    No näihän se on, tekometsistä olen elantoni hankkinut adiantolppia ja heinähangonvarsia kaadellen

    Perko

    Mitkä olis  sellaisia  vipuvarsia  jolla  avohakkuut alkaisi tuottaa  hyvää tulosta omistajalleen?   Kumpi olisi  parempi  myyntihinta  vai  nopeampi puunkasvu, kummalla tulis äkkiämmin  lisää rahaa?

    .

    Koukkunosto laskepa paljoko 5.7 kiinnon kuusi painaa oksineen. Ja mittaa kaatovänkäs varrenpituus

    Joo mm oli varmaan vielä kallellaan vastakaiseen suuntaan

    Että semmosta settiä.

    Perko

    Ota molemmat parempihinta ja nopeampi kasvu

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 446)