Keskustelut Metsänhoito Tehometsätalouden vaihtoehdot

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 446)
  • Tehometsätalouden vaihtoehdot

    Seuraavan Metsälehti makasiinin teemana näkyy olevan Luonnonläheinen metsänhoito. Löytyykö tehometsätaloudelle vaihtoehtoja?

     

    Tottakai löytyy, nimittäin tehoton metsätalous. Hakataan vain parhaat yksilöt pois ja muodostetaan jätemetsästä uusi metsä. Se on toki luonnon vastainen, sillä luonto ei koskaan karsi pois vahvinpia ja parhaita yksilöitä. Onhan meillä toki kokemustakin siitä kun  1920 – 1950 luvulle tätä harrastettiin ja me jotka on oltu metsissä jo 1960 – 1970 luvuilla muistamme miltä nämä metsät näyttivät. Vieläkin tulee silloin tällöi vastaan tämän aikakauden harsintametsiä.

  • Visakallo Visakallo

    Tuo oli muuten uusi temppu, kun et ottanut kuin pelkän pisteen uudeksi nimimerkiksesi. Kirjoitustyyliä olisi kannattanut tosin muuttaa samalla.

    mehtäukko

    .    Sitä voisi tuossa valossa kysyä: jos se ha sitten olisikin autuaassa jk:ssa, kuinka helppoa/hankalaa se olisi sovittaa muun hoitotoiminnan yhteyteen? Jos ne rajautuisivat erilleen, mikä olisi kerättävien tukkien kantohinta ja muun ptl, ketä ostajaa ne kiinnostaisi autokuljetuksineen? Pienaukko varmasti lisäisi kiinnostavuutta, jonka muokkaus,vesitalous, varjoisuus ym. tekijät vähentävät kuluja…

    .

    No kyllähän tuon saisi aina välillä muitten harvennusten yhteydessä hoidettua/myytyä kun on tienvarsikuvio ja isonpalstan kyljessä. Mut joo jos erillinen olis niin käytännössä itse manuhakkulla pitäisi hoitaa ja hankitatukki ei tahdokelvata nykyään

    Harvennus hintaahan niistä saa jos pystykaupalla

     

    Keneksi visakallo luuletkin niin erehdyt

     

    mehtäukko

    .         Ajatusta jatkettuna puustoahan harvennetaan sen kasvu-asteiden mukaan. Rauduksella harvennuksen optimi-aika on 3 vuotta, männyllä vähän pitempi ja kuusella edelleen. Jaksollisessa nämä rajat löytyvät hyvinkin selkeästi. Minkä ehdoin niitä toteutetaan onkin luku sinänsä, joissa paljon vatkutettu raha korkoineen painaa. Jk.ssa kun aina ollaan harvennuksella jossa voi olla taimiakin, rajoitteita riittää. Kun sitten olisi kelit, saako siihen tekijöitä?

    .

    Totta,ei siinä aina jk kuviolle optimiaikaisia harvennuksia sais

    Noin yleisesti mitä kasvatuskelpoisia aliskasvoskuusia tutkiskellut niin lenkoja ovat.

    Tukkisaanto sitäkin kautta huononee

    puutuomas puutuomas

    Ei ne kovin suoria ole mätästettyyn aukkoon istutetut kuusetkaan kun routa muotoilee mättään mieleisekseen. Eräällä th kohteella oli ilmeisesti erityisen routiva maa kun ei suoraa kuusta tahtonut löytyä. Paljon oli jopa 45° kulmassa, muuten hyvä n.2m taimikko.

    Perko

    Malttaisitte hetkeksi keskittyä jaksollisen tuoton kohennukseen  edes   satasen verran per ha paremmaksi niin verottajakin  siitä iloitsee ei mene avustukset ihan ihteensä. Jatkuvan surkuttelu on  turhaa se pärjää kyllä mainiosti  ja  parantaa tulosta vuosivuodelta kun  menneen haita korjaantuu.

    .

    Eikös tässä ihan asiallisesti pohdittu jk ta

    Perko on kyllä niinku kaatovänkä, sitä kokeillut ja puunkaatoon kelpaamaton kapine se on.

    Voihan sitä vänkätä ja vänkätä

    Perko

    Niin,  metsurin  apuna on muutamia vipuun perustuvia apuvälineitä mutta on harmillista jos ei ymmärrä käyttää ja  se näkyy sitten  muussakin suunnittelussa.  Miulta  joku kyvykäs  kähvelsi  kaatotunkin yönaikaa,  toivottavasti on osannut edes käyttää!

    Jovain Jovain

    Saahan sitä vänkätä, mutta… Sopiihan sitä tyhjänpäiväistä tarinaa näillekin palstoille, kun tarkoitus ei tunnu olevan muuta, kuin tarjoilla yhtä hyvää….  Samat ne luotaisen metsänhoidon ongelmat ovat olleet sata vuotta sitten, kuin ovat tänäkin päivänä. Että aivan turha niitä on tuputtaa tänne, tämän päivän metsänhoitoon ja yrittää todistella metsänhoidon paremmuutta. Myös jatkuvaa kasvatusta on tutkittu ja kaiketi sen tutkimukseen panostetaan tällä hetkellä entistä enemmän. Jo tämän hetken tutkimukset osoittavat hoitomuodon kelpoisuuden ja jopa paremmuuden.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 446)