Keskustelut Metsänhoito Tehokasvatus

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 63)
  • Tehokasvatus

    Nyt ollaan keskusteltu todella paljon jk:sta, eli välillä muuta.

    Mites muilla puuston tehokasvatus  (missä yritetään nopeasti saada puusto päätehakkuukuntoon  ?

    Kertokaa mielellään esimerkkejä  onnistuneista kuusikoista, männiköistä jne.

    Itsellä parhaimpia onnistumisia:  kuusikon päätehakkuu 45v ja yhteensä 550 mottia, luontaisen  haavikon päätehakkuu 35v, yli 350 mottia.

     

     

     

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Onko tuontikuusissa ruotsalainen siemen vai suomalainen?

    Nostokoukku

    Ruotsalainen. Toisen jalostusvaiheen siemenviljelyksiltä kerättyä siementä. Ruotsissa kuusen kasvatusvyöhykkeeet on jaettu yhdeksään eri vyöhykkeeseen. Jokaisesta vyöhykkeestä on yksi tai useampi siemenviljelys.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ok kiitos. Suomeen on määritelty näille ilmeisesti käyttöalueet joille saa istuttaa.

    Kokenut kaiken tietää

    Ruotsalaisia minäkin yhdessä vaiheessa laitoin noin reilu 10000 kpl, kun ei ollut bonuksia käytettävissä, ja suomalaiset toimittajat eivät luvanneet jalostettuja. Hyviä kokemuksia ruotsalaisista.

    käpysonni käpysonni

    Mistä tietää, onko istutettavat taimet jalostettuja vai ei? Kun siis mhy tai metsäfirma ne taimet istuttajalle toimittaa?  Kun kuitenkin tehometsätaloutta puolustetaan jalostettujen taimien käytöllä.  Vai onko nykytaimet automaattisesti ihan kaikki jalostettua taimiainesta?

     

    Nostokoukku

    Eikös siinä taimilaatikon päässä ole tiedot alkuperästä. Muistaakseni on siemenviljelmän numerokin. Ainakin ennen oli.

    Normandy Normandy

    Ja laatikot on poljettuna johonkin kuoppaan istutusalueella 🙂

    Gla Gla

    Itselläni on kansiossa etiketti ja kirjaus siitä, mille kuviolle taimet on istutettu. Eikös sertifikaatti edellytä tällaista? Vai oliko se vain FSC. Sama se, kun omissa palkkatöissä vastaavan tason dokumentointi on ihan arkipäivää.

    Samaa mieltä siitä, että mainospuheissa esiintyy jalostetut taimet, mutta usein saa jotain muuta.

    Kokenut kaiken tietää

    On siinä siemenviljelmän numero, jos siemenet on viljelykseltä. Toki siinä etiketissä lukee muutakin. Itseäni kiinnostaisi oppia noiden jalostusasteiden erottaminen, männyllä taitaa olla jaossa jo pidemmällekin jalostettuja taimia.  Kasvun lisäämistähän tässä monessa yhteydessä peräänkuulutetaan, sekä hiilipäästöjen sidonnan, että talouden takia. Tässä olisikin taimiasioista tietävien laittaa tätä kautta tietoa jakoon. Ja kun ne kuusen ja männyn taimet on käsittääkseni tässä vaiheessa kasvatettuja, ja tilaukset pitää tehdä viimeistään vuodenvaihteessa, niin miksi ei kukaan tahdo tietää, onko saatavissa 1 vai 2 vuotiaita, jalostettuja vai jalostamattomia, pakastettuja vai muita. Minusta taimiketjussa ei toimi jokin, jonka nykyaikana jäljitettävyyden, varastonhallinnan, tietokoneiden, sertifikaattien ja laatujärjestelmien aikaan pitäisi olla itsestäänselvää. Ja luke voisi niitä siemensatoennusteita julkaista ajoissa, ja vaikka karttoineen, jotta niitä voisi oikeasti käyttää hakkuu-ja uudistuspäätöksiä tehdessä.

    juha.m.leppanen juha.m.leppanen

    https://www.luke.fi/fi/luonnonvaratieto/tiedetta-ja-tietoa/metsanjalostus/jalostettu-aineisto-metsanviljelyssa

    Tuosta yllä olevasta linkistä pääsee lukemaan aika hyvin taimien alkuperäinen liittyvistä asioista.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 63)