Keskustelut Metsänomistus Tehojätkä Eco pienmetsäkone

Esillä 3 vastausta, 41 - 43 (kaikkiaan 43)
  • Tehojätkä Eco pienmetsäkone

    Tervehdys metsämökiltä.Hyvää syksyn jatkoa lukijoille.

    Tulipa käytyä taimikon raivaus näytöksessä.Tehojätkä siellä työskenteli.Ensimmäistä kertaa tämän koneen näin.
    Koneen työskentelyä voitte käydä katsomassa osoite:
    http://www.usewood.fi

  • kuusessa ollaan

    Kuten jo edellisessä kommentissa totesin, koneellisen raivauslaitteen pitää olla riittävän yksinkertainen. Näin se olisi uutena hankittaessa järkevän hintainen. Olisi mielenkiintoista, jos ECO-mallia teknisesti yksinkertaistettaisiin ja nelipyöräisen rengastus muuttuisi hieman korkeammaksi ja kapeammaksi, lisää maavaraa ja paremmat kulkuominaisuudet lumessa.
    Ei Usewood ole mikään koneurakoitsijan kausityökalu, se on enemmän vain raivaushommia tekevän yrittäjän työkalu kesäkausille, kun muuta tekemistä on talveksi. Siksi koneen hinnan pitäisi olla riittävän halpa. Varsinainen metsäkoneyrittäminen on täysin koko vuoden sitovaa nykyisin, puuta pitää saada tehtaille läpi vuoden.

    Gla

    Tuohon suuntaan minäkin alkaisin konetta rakentaa, jos sille tielle lähtisin. Viljapeltojen ruiskuissa on ajatus toteutettu, vaikkei maastokelpoisuutta olekaan haettu. Mutta edelleen isoja ongelmia jää ratkottavaksi, kun olosuhteet poikkeavat ihanteellisesta. Ja liki jokaisella kuviollahan näin tapahtuu. Varhaisperkauksessa raivausveitsi on mielestäni erinomainen työkalu, kun ei pyörivällä terällä tarvitse kokeilla, meneekö taimi samalla kun vattupuskaa poistaa. Konehommissa vaikeusaste lisääntyy, kun kohdetta katsotaan metrin sijaan esim. 3-5 metrin päästä. Puhumattakaan siitä, kun haluaisikin jättää pienikokoisen koivun huonon tai tuhoutuneen kuusen kohtaan. Ei ole liioittelua, kun puhutaan kellosepän tarkkuutta vastaavasta työstä.

    Kun koneellistuminen joskus saadaan kilpailukykyiseksi yleistyvän, taimikot lienee syytä perustaa isoille mättäille ja isokokoisin taimin. Muokkauksen yhteydessä pahimmat epätasaisuudet tasoitetaan. Tällaiselle kohteelle varhaisperkaus viimeistään kolmen vuoden kuluttua, niin homma onnistuu. Ja edelleen kivikkoiset yms. hankalat kuviot jää raivaussahalle, samoin kuin rästiin jääneet.

    jees h-valta

    Kehitys on syytä valjastaa siihen suuntaan ettei mitään raivaustoimia juurikaan edes tarvittaisi. Vahvat ja isot taimet ja vain sen alustan muokkauksella. Mitään järin mieltä ylentävää ei millään laitteella ole käydä metsässä vadelmapuskien kimppuun. Tuntuu jopa hiukan järjenvastaiseltakin.
    Moto joka ensin rouhii alustan ja sitten istuttaa ison taimen siihen. Sitten painaa mättään ympäröivän uudelleen tiiviiksi.
    Ei vielä tarvita edes mitään hirmua konettakaan.
    Kaikki ylimääräiset ja tuottamattomat raivaustuhtaukset pois jopa kehitysajatuksistakin. Eikös ole tarkoitus metsää kasvattaa eikä sitä kaataa ennen aikojaan?

Esillä 3 vastausta, 41 - 43 (kaikkiaan 43)