Keskustelut Metsänhoito Tarvitseeko metsään enää mennä?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
  • Tarvitseeko metsään enää mennä?

    Näyttää siltä, että metsänomistajien tarve käydä metsissään vähenee koko ajan. Meillä on käytössämme metsään.fi-tiedot, firmat hoitavat hoitosopimuksella omistajan metsät kehdosta hautaan, ja loput metsät ovat suojelu- tai muita nolla-alueita. Jos vielä joku kovapäinen jäärä valtakunnasta löytyy, joka haluaa sinne metsäänsä mennä, niin senhän voi tehdä Onnibussilla, – vai onko jotain muita välineitä, millä voisi siellä metsässä piipahtaa?

  • Puuki

    Vähenee se tarve. Osuustoiminnan pohjalta alunperin lähteneellä firmallakin kohta katsellaan vain virtuaalilaseilla virtuaalimetsää, jossa tehdään ilmeisesti virtuaalikorjuukin aikanaan sähköisten metsävaratietojen perusteella. Lopulta myyjän tilille ilmestyy sitten virtuaalivaluuttaa ja kaikki on helppoa ja hyvin.

    mehtäukko

    Ehei mitään Onnipussia sun muutakaan bitkoinnin louhimista.!?

    Retket metsiin jatkuu kuten ennenkin autolla,jalan,suksilla ja tuliterällä tuhannen kuution tr- mönkijällä.?

    Tolopainen

    Verottomat rahat tietenkin otetaan joka vuosi omasta metsästä. Nykyhallitus tuplasi Kemeratkin, kepu hoitaa metsänomistajan etua turha maksaa tyhjästä MHY:lle.

    Mottimasa

    Onhan ne metsään.fi palvelut mutta kun niissä ei vielä tänäpäivänäkään näy metsistäni mitään tietoja, ainoastaan tilatiedot, mutta ei VIELÄ puista mitään. Mihin sitten perustunee koko ohjelma. Vielä näin uudensukupolven metsänomistajana, kyllä metsä pitää nähdä omin silmin pari kolme kertaa vuodessa tilanteen tarkistus. Hoitotyötkin pitäisi itse tehdä, omien kokemusten mukaan kun ammattilaisten jäljiltä metsää ei omaksi kehtaa tunnustaa. Toisaalta jos ei metsässä koskaan kävisi niin haittaisiko pilalle harvennettu metsä mitään.

    Jätkä

    Tollo kiskoo verotonta tuloa metsästään. Sehän on virtuaalimetsää, joten rahakin on virtuaalirahaa, eli täsää tapauksessa ”mikkihiirirahaa”.

    Normaali – ihmisellä verottaja kyllä iskee puunmyyntituloihin, joillakin vakavaraisemmilla jopa ALV:n muodossakin. Kemeratkin pitäisi kuulemma olla verotettavaa tuloa.

    Tolopainen

    Se on Jätkä niin että verot maksetaan vasta nettotulosta, jos sitä jää. Alv:stä tulee yleensä palautusta, siinäkin menot saa vähentää.

    Korpituvan Taneli

    Jätkä:

    ”joillakin vakavaraisemmilla jopa ALV:n muodossakin.”

    Väännäppä rautalangasta tuo lause. Minä olen ollut siinä luulossa että ALV on kaikissa tuloluokissa samanlainen läpikulkuerä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    r.ritva

    Virtuaalimetsää.Ne jotka pitävät metsäänsä pelkkänä liiketoimintana.Eikä halua itse edes mennä metsiin.Tehkäät niin vaikka virtuaalilasit päässään.

    Meikäläisille se merkkaa toimeentulon=siis työtä.Harrastusta=tehdä siellä niitä monimuotoisia toimia,vaikkapa raivata.Huvia=voin mieltäni virkistää ,keräilemällä,katselemalla ympärillä olevaa.Hengittää metsien monimuotoisuutta.Maistella,haistella.Metsä on meikäläiselle koko elämäni, elämäntapa.

    Sinne on päästävä kun tuntuu,että”myrskyt pauhaa”Hakea rauhaa nykyhärdelleistä.

    Planter

    Visakallo on ajan hermolla, 5-6 luokkalaisille opetetaan biologiaa virtuaalimetsän avulla. Seuraava metsänomistajasukupolvi tekee metsänhoidon ja hakkuut kaiketi jonkinlaisena tietokonepelinä eikä käy paikalla edes Onnibussilla.

    http://www.helsinki.fi/biosci/biopop/virtuaalimetsa/

    Jätkä

    Taneli. Millainen läpikulkuerä ALV on niille, jotka eivät ole rekisteröityneet ALV-velvollisiksi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)