Keskustelut Metsänhoito Tarjouspyynnöt MHY:n kautta & valtakirjakauppa?

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 60)
  • Tarjouspyynnöt MHY:n kautta & valtakirjakauppa?

    Iltaa,
    aloitteleva metsänomistaja kyselee:
    Männikön ensiharvennusta pitäisi teettää n. 15 hehtaarille. Kun ei itsellä ole kokemusta tai osaamista työn laadun valvomisesta, niin helpottaisihan se jos MHY:n ekspertti hoitaisi sen homman (olettaen että hän osaa sen, ja tekee työnsä hyvin).

    Mutta mitkäs noin muuten on tällaisen kauppatavan plussat ja miinukset?

  • Apropoo

    Jaa voiko metsäsuunnitelman teettää Metsäkeskuksellakin?
    Tai siis oisko voinut, tuskin tässä nyt toista aletaan teettämään…

    Muistin toisenkin huolimattomuusvirheen: Metsässämme on yksi nk. luontokohde, jonka ympärille tulee jättää ja säilyttää koskematon vyöhyke.
    Mainitsin tästä asiasta MHY:n asiantuntijalle ennen suunnitelman tekoa, että ottaa huomioon ja merkitsee karttaan ja suunnitelmiin. Tulos: Siitä ei ole mitään mainintaa.
    Joten mulla ei ole syytä luottaa että ko. luontokohde muistetaan ja huomioidaan automaattisesti, ellen itse käy suurinpiirtein vetämässä sinne keltaisen sulkunauhan puusta puuhun kohteen ympärille.

    No joo. Saatan tässä vähän purkaa turhautumistani, mutta toisaalta opinpahan samalla että siinä missä metsänomistaja on se joka aina tekee lopulliset päätökset, suositeltiinpa mitä tahansa, niin kannattaa myös tosiaankin olla aktiivinen, eikä suhtautua niin että ”kuulostaa hyvältä, tehkää pois”.

    Timppa

    Eihän Metsäkeskus ole aikoihin tehnyt metsäsuunnitelmia.  Niitä teki sitten siitä erotettu Otso, joka meni konkurssiin.  MHY on kait nykyään normaali.  Jos on metsäpalvelusopimus jonkun konsernin kanssa, niin sieltä saa myös.

    Oleellista olisi suunnitelman päivittyminen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos haluaa varmistaa luontokohteensa säilymisen, sen voisi ilmoittaa Metsäkeskukselle ja Ely-keskukselle. Aina kun alueelle tulee metsänkäyttöilmoitus, hakkaajalle tulee automaattisesti tieto kohteesta. Osa kohteista on kartoitettu ja näkyvät paikkatietojärjestelmissä kuten metsaan.fi, MLL:n paikkatietoikkuna. Näistä voisi katsoa ensin näkyykö jo ja edetä sitten ellei näy.

    Apropoo

    @A.Jalkanen, kiitos, tutkin.

    Apropoo

    …vaiko MML eli maanmittauslaitos?

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Just se! Kyllä kai mhy:n OmaMetsä-järjestelmässä pitäisi myös näkyä kartoitukset jos on ehditty tallentaa. Eikö tuo liene sama tietopohja siinä kuin metsäkeskusjärjestelmässä ja metsaan.fi:ssä vai perustuuko OmaMetsä vanhoihin metsäsuunnitelmiin, silloin se olisi metsävarojen suhteen tarkempi mutta luontokohteiden suhteen mahdollisesti epätarkempi. Itellä vielä pääosin vain paperinen suunnitelma käytössä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Edit kello 12.39.

    http://www.maanmittauslaitos.fi/ajankohtaista/metsakeskuksen-avointa-metsatietoa-katsottavissa-paikkatietoikkunassa

    Natura 2000 -alueet ja yksityiset ls-alueet näkyvät, samoin mm. metsänkäyttöilmoitukset, hirvivahinkojen korvausasiat ja kemerakohteet. Elinympäristöjäkin pitäisi näkyä tuon uutisen mukaan, mutta en vielä osunut niihin.

    Metsäkeskus, elinympäristöt yms. Klikkaa linkkiä ”Erityisen tärkeät elinympäristökuviot” niin pääset paikkatietoon (metsälakikohteet).

    http://www.metsakeskus.fi/fi/avoin-metsa-ja-luontotieto/luontotietoaineistot

    Jätkä

    Metsäoppilaitokset tekevät harjoitustyönä (AMK)  ihan tilakohtaisiakin suunnitelmia, jotka ovat koko ajan metsnjoitaja-opettajan valvonnassa – ja tarkastuksessa, joten ne ovat niin lähellä täydellistä, kuin vain voi olla.

     

    Apli

    Nyt kaikella puulla olisi kysyntää ja mhy kenttäkin saa varmasti jonkin verran puukaupasta tuloja, niin ei ne kovin aktiivisesti ole metsänomistajiin yhteydessä asian suhteen koskaan olleet… Vai onko jollain erinlaisia huomioita?

    Metsuri motokuski

    Nuo luontokohteet kannattaa tosiaan ilmoittaa joko metsäsuunnitelmaan jos on ”oma luontokohde” tai sitten jos on oikea luontokohde niin MLL:lle. Kaikkia todellisia luontokohteita ei sinne ole rekisteröityä ja sen vuoksi niistä kannattaa ilmoittaa. Korjuukarttaan jos pelkästään luontokohteen merkitsee niin se ei välttämättä välity eteenpäin. Metsäyhtiöillä on valmis tiedostot karttapohjissa luontokohteista joita he voivat täydentää. Yllätyksenä minulle oli että jos korjuukarttaan kohteen merkitsee niin se ei siirry tuonne luontokohde rekisteriin automaattisesti. Ainakaan kaikilla yhtiöillä.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 60)