Metsäteollisuudessakin nuoremmat tekevät töitä jo 12-13 euron tuntipalkalla + vuorolisät. Kovat palkat poistuvat sitä mukaa, kun vanhat jäävät eläkkeelle. Julkiselta puolelta saa hakea noin huonoa palkkaa. Poliisitkin ja sairaanhoitajatkin tienaavat lököhommista vuodessa 40000-50000 euroa, ja ikälisät nostavat palkkaa jatkuvasti, vaikka muualla tehdään nollasopimuksia. Julkisen puolen palkkaus ja tuottavuus saatava yksityisen tasolle, siitä lähtee tämä maa nousuun. Palkkaa pitää maksaa firman tuottavuuden mukaan ja sitä varaa on metsäteollisuudessa. Esim. Wahlroosilta valtio voisi heti lonkalta ulosmitata omaisuudesta 90%.
Ihan hyvät palkat on metsäteollisuudessa koulutustasoon nähden. Ei ne hommat ole motokuskin hommia vaativampia ehkä joitain erikoistöitä lukuunottamatta, mutta niitä tehdäänkin kaiketi eri hinnalla .
Puun hintaan saisi tulla pieni korotus eikä ,kuten tavallista, halpuutus kun muut kulut nousee.
Kuntasektorinkin kuukausipalkat ammattiluokituksen mukaan 2016. Suomen virallinen tilasto stat.fi. Sairaanhoitajan mediaani kuukausiansio on 2400 euroa. Poliisilla varmaan pikkasen parempi.
Uutisten lukijakin tiesi, että paperi-ukot ovat palkkajohtajia.Joku luottamusmies sanoi, että kun on vara nostaa herroille, heilläkin on oikeus korotuksiin.Vaikka entisellä hyvin eläisi, lisää ja lisää.
Kalle kehvelille tiedoksi että valtiolla on siirrytty pääosin vaativuuspalkkaukseen ( mm poliisit) niillä ei ole enää ikälisäsopimusta. Tehtavän palkkaus määräytyy ennakkoon laaditun vaativuusluokituksen mukaan. Sen perusteella palkkaus nousee vain jos tehtävän vaativuuskasvaa.
Tuohon paperimiesten palkkausta korottaa haittatyökorvaukset. Perinteiset päivätyötä tekevät eivät kummoista palkkaa nauti. Kun nyt ollaan kateellisia ihmisten palkoista on syytä aina miettiä mistä asioista kokonaispalkka muodostuu. Muodostuuko se esimerkiksi epäinhimillisistä työajoista (viikonloput, juhlapyhät vai yötyöt). Pelkkään vuosiansion vertailu ei anna oikeanlaista kuvaa työtehtävästä.
Valtion palkkaukseen tarkennus: työn vaativuuden lisäksi huomioidaan myös työssä suoriutuminen. Peruspalkan päälle voi hyvin suoriutumalla ansaita periaatteessa jopa 50 % lisää, käytännössä 20-30 prosenttia riippuen työnantajan budjetista.
Puolet työurastani julkisen sektorin viranhaltijana toimineena ihan muutama kommentti tuohon julkisen sektorin palkkatasoon ja vuosilomiin liittyen. Heti urani alkuvaiheessa julkisella hämmästelin tietysti huonoa palkkatasoa ja vastaavasti ihastelin ihan kohtuullisilta näyttäviä vuosilomaehtoja. Minulle kerrottiin selityksenä huonoille palkoille ja hyville vuosilomaehdoille se, että menneinä vuosina vuosilomista oli sovittu työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen kesken vaihtoehtona palkankorotuksille.
Kahdeksan vuosilomapäivän leikkaamista voidaan siis hyvällä syyllä pitää suorana julkiseen sektoriin suunnattuna palkansalennustoimena.
Kannattaa myös muistaa vertailtaessa vuosilomaehtoja yksityisen sektorin ja julkisen sektorin välillä se, että yksityisellä sektorilla saat 30 päivän vuosiloman yhden vuoden palvelusajan jälkeen. Kuntasektorilla saat nuo samat 30 päivää vasta 10 vuoden palvelusajan jälkeen.
Vasta 15 palveluvuoden jälkeen nousee vuosilomat julkisella puolella hallituksen leikkauksen kohteena olevaan 38 päivään.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään