Luulisi vähän pienemmänkin synnytysmäärän riittävän, kuin yli tuhat synnytystä/ v. Minun esikoiseni tuli maailmaan aika pienessä synnytyslaitoksessa, taikka oikeasti sen yhteydessä olevassa terveyskeskuksessa, jossa melko nuori lääkäri leikkasi keisarinleikkauksella tytön ulos.
En tiedä, olisiko tapauksessa kovia riskejä, mutta varmaan nykysydeemi on varmempi.
Kun poikani joutui junan kanssa kolhituksi, häntä hoidettiin ensin S-joen keskus-sairaalassa, sitten siirrettiin Tampereen YO-sairaalaan ja sieltä Hämeenlinnan keskus-sairaalaan = kotipaikka Hämeenlinna.
Olisi ehkä ollut kaikkien suomalaisten etu, jos Tollo olisi kiskottu maailmaan kotisynnytyksellä ja operaatio olisi mennyt suhkuksi.
Jätkä on aivan oikeassa näissä mittasuhteissa hänestä on riesaa vain tällä palstalla. Koko Suomelle ei mitään merkitystä. Aika terävästi ajateltu kun ottaa huomioon käytettävissä olevat välineet.
Mikähän siinä onkin, että juuri terveyspalvelut tahtovat epätasa-arvoistua, on systeemi mikä hyvänsä. Muistui mieleen, kun 70-luvulla ajelimme sikäläisen ystäväni kanssa Neuvosto-aikaisessa Tallinnassa. Kiinnitin huomioni yhteen, huomattavasti muita hyväkuntoisempaan rakennukseen. Kun kysyin, mikä paikka se on, ystäväni naurahti aika ivallisesti: ”Herrojen sairaala. Sinun pitää kuulua puolueeseen, jos aiot sinne päästä!”
Lienee aika järkyttävää joutua hoitoon Venäläiseen sairaalaan.
Useimmissa länsimaissa on kuitenkin kehittyneempi terveydenhoito kuin Suomessa. Koska kehitys kuitenkin tapahtuu yksityisissä organisaatioissa ei valtion kolosseissa. Kaikki ennaltaehkäisevät rokotusohjelmat ovat tuontitavaraa. Ja kun kaikki pitää tarjota ilmaiseksi edistys on hidasta.
Sam Inkinen on perustanut piilaaksoon hoitolaitoksisen jonka hoito-ohjelmalla parannetaan kakkostyypin diabetes vuodessa. Kyse on ruokavaliosta ja laihduttamisesta. Suomessa tautia vain hoidetaan medikaalisesti sadoilla miljoonilla.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään