Keskustelut Puukauppa Tämäkin ralli pääsee vauhtiin.

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 385)
  • Tolopainen

    Kunnallinen päivähoito on kallista keskimäärin yksi hoitopäivä mkasaa 60€. Kotihoito on huomattavasti halvempaa.  Kuntien koulujen ja päiväkotien käyttöikä on n.40v. Asuinalueellemme valmistui uusi päiväkoti 80-luvun alussa. Se laitettiin käyttökieltoon  2012 sisäilmaongelmien takia ja rakennettiin uusi. Koko Suomessa tilanne on aivan sama kaikki uudetkin julkiset tilat homehtuu eikä niissä juuri mitään rakennusvirheitä ole, rakennustekniikka on virheellistä kaikkialla.

    Kun katsoin kotikaupungin menoja varhaiskasvatuksen menot alkaa lähestyä opetus ja sivistystoimen menoja. Eli vanhemmat eivät maksa juuri lainkaan itse lastensa päivähoidon kuluja, maksut on aivan nimellisiä. Nykyisin erotaankin sen takia että lapsille saadaan ilmainen päivähoito.  Yksinhuoltajan ei tarvitse itse maksaa juuri mistään mitään. Suomessa lapsella on aina kaksi huoltajaa yksinhuoltajia ei ole olemassakaan kuin vasemmistopoliitikkojen kielikuvissa.

    harrastelija

    Tolopainen tappelee tuulimyllyjä vastaan tässä näennäisen demokratian maassa. Ns. hijaista vallankumosta on nakerrettu vuosikymmeniä ja kovasti on perustuslaissakin oikeuksia, mutta velvollisuuksista ei mainita!

    ” Suomessa lapsella on aina kaksi huoltajaa yksinhuoltajia ei ole olemassakaan kuin vasemmistopoliitikkojen kielikuvissa.”

    Tämäkin vastuuttomien ”isien” tuotokset maksetaan veronmaksajien rahoista vaikka kaikille lapsille on kaksi vanhempaa! Miksi näitä lieveilmiöitä hyysätään ja rehelliset ydinperheet jäävät sivuun? Ennen puhuttiin jostakin elatusmaksuista, nyt tosiaan tämä yksinhuoltajuus on monesti vain näennäistä peliä – yhteiskunta maksaa!

    harrastelija

    Yksinhuoltaja tekee kyllä kovaa työtä, jos oikeasti on toisen puoliskon tapaturman tms. syyn vuoksi menetetty. Sota-aikana tilanne oli toinen, niitä oikeita yksinhuoltajia kyllä silloin tuli. Nykyisin asiaa käytetään väärin pelkästä kevytmielisyydestä tai tarkoituksella.

    Suomen terve lisääntyminen ei lapsen kannalta ole hyvä yksinhuoltajan kautta. Lapsesta tulee irrallinen ja pahimmassa tapauksessa häitikkö, joka ei saa esim. koulua käytyä kunnolla ja päätyy sosialiholhoukseen.

    Jututin viima vaalien aikana ehdolla olevaa 2-lapsen yksinhuoltaja-äitiä. Ehdokkaalla oli varsin järkeviä, mutta jos ei osaa hoitaa omia asioita, niin miten voi olla päättämässä muiden asioista!?

    A.Jalkanen

    Harrastelija, jos et voi äänestää eronneita, sinulta putoaa vähintään kolmasosa ehdokkaista pois pelistä heti kättelyssä. Eiköhän päättävissä elimissä ole hyvä olla myös pienten lasten äitejä mukana?

    Kun täällä on näköjään päästy käsiksi lastenhoitokeskusteluun, laitanpa tännekin ajatukseni perhevapaauudistuksesta näytille. Kasvatusalalla toimivat ovat aika yleisesti sitä mieltä että kotihoito on 2-3 vuotiaaksi saakka useimmille lapsille paras vaihtoehto. Vasta sen jälkeen lapsi alkaa kaivata enemmän ikäisiään sosiaalisia kontakteja, joita voi tietenkin löytyä kotoakin.

    Mielestäni perhevapaauudistuksessa olisi mahdollisuus ottaa edistysaskelia tasa-arvoisten työmarkkinoiden suuntaan. Hoitovapaiden määrät ja kiintiöt voisivat jäädä vaikka ennalleen, mutta perhevapaiden kustannukset pitäisi jakaa kaikkien työnantajien kesken, eikä nykymalliin, jossa äitien työnantajat kantavat suurempaa taakkaa. Yksi askel on tasaisempi suorien kulujen jako ja toinen askel on tasaisempi hoitovapaiden jako.

    (Päivitys 18.2.) Jälkimmäiseen on vaikeaa päästä. Esitin että vanhempainvapaan hoitoraha laskettaisiin kahden vanhemman perheissä perhekohtaisesti, niin että olisi perheen talouden kannalta aivan sama, kumpi vanhempi jäisi hoitovapaalle, mutta tässä tuli ajatusvirhe. Vaikka veroprogression tasaus otettaisiin huomioon, tasaava korvauksen laskenta lisäisi eroja, koska vaihtoehtoisten tulojen erot säilyisivät ennallaan tai jopa kasvaisivat. Korvauskin pitää siis olla suhteessa aiempaan tulotasoon.

    harrastelija

    AJ:lle: en minä tarvitse kuin yhden hyvän ehdokkaan, jota äänestän. Mutta periaate, että jos hoitaa hyvin ensin omat asiat, niin sitten voisi ehkä hoitaa hyvin myös yhteiskunnan asioita.

    Kasvatusopinnoistani on jo niin kauan, että näiden gurujen oppeja en enää muista kovin tarkasti, mutta periaate on kyllä testattu työelämässä moneen kertaan. Pienen lapsen maailmaan ei suositella kovin monta vaikuttajaa. Ehkä se yhteinen päiväkotivaihe olisi vasta 3 vuotiaana. Sen jälkeenkin lapsi vaatii hyvinkin molempien vanhempien ohjausta kotona. Sanoisin, että toiselle kouluasteelle saakka kodin merkitys on vahva ja suotava.

    Jokainen kasvava on tietysti myös oma persoona ja kehittyy omien geenien, kodin  ja ympäristön vaikutuksen mukaan omalle uralleen.

    Suomessa yhteiskuntamme on minusta mennyt hakoteille liian vapaan kasvatuksen vuoksi. Tytöt ja naiset käyttävät väärin ns. vapauttaan, he kumminkin ovat päättäjiä viimekädessä parisuhteessa. Perheiden kehitys on kehittynyt väärään suuntaan, luottamus terveeseen parisuhteeseen on mennyt. Avioero on ihmisen suurimpia katastrofeja ja aiheuttaa irrallisuutta. Meidän yhteiskunta pyrkii lähinnä tulosten siivoamiseen, mutta perusvirheisiin ei kajota. Tämän vuoksi meillä on niin monimutkainen ja kallis sosiaalihuolto, jota yhä suurempi joukko tarvitsee.

    arto

    Tämäkin vastuuttomien ”isien” tuotokset maksetaan veronmaksajien rahoista vaikka kaikille lapsille on kaksi vanhempaa! Miksi näitä lieveilmiöitä hyysätään ja rehelliset ydinperheet jäävät sivuun? Ennen puhuttiin jostakin elatusmaksuista, nyt tosiaan tämä yksinhuoltajuus on monesti vain näennäistä peliä – yhteiskunta maksaa!…………Kyllä ne vanhemmilta peritään. Ovat ulosotto kelpoisia rahoja.

    Kuitupuunkasvattaja

    Metsäkeskustelu vaihtuu perhepolitiikkaan.

    Tilanne, jossa naisia ei syrjitä saadaan osin aikaan järjestelmässä, että vanhempainvapaalla olevalle työnantajalle maksetaan rahaa sopivasti vanhempainvapaan aikana – ja vähän sen jälkeen. Sen verran hyvä tuki, että työantajat alkavat kisaamaan niistä työntekijöistä, jotka tekevät uusia tulevia veronmaksajia.

    mehtäukko

    Arton ja harrastelijan linjoilla.

    En sympatisoi yhtään nykyliberaaliseksi irvikuvaksi väännettyä perhemallia, jossa höyrypäiset sivuraiteissa seikkailevat ”aikuiset” lakien turvin alistavat lapset pelinappuloiksi.

    Meininki on koko ajan hivutettu sairaammille asteille!

    oksapuu

    Ei huolta…

    Kansalaisaloite menossa läpi, jatkossa kaksi äitiä voi hoitaa kasvatuksen…

    harrastelija

    Kyllä vain nuo Maslowin hierarkian perustarpeet ovat hyvät metsäalalla toimijoillekin. Ei noita alunperin ollut kuin 5 porrasta ja ainakin alimmat olisi hyvä perusta saada ydinperheessä.

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 385)